Gezondheidsvragen

VvAA zorgverzekering

Wel of niet gezondheidsvragen?

Wel bij Optimaal, Top en Excellent

Gezondheidsvragen zijn noodzakelijk. De aanvullende zorgverzekeringen Optimaal, Top en Excellent zijn namelijk op prijs én dekking bijna niet te vergelijken met die van andere zorgverzekeraars. 

Niet bij Student, Start en Plus

Gezondheidsvragen gelden niet voor Student, Start en Plus als aanvullende zorgverzekeringen. De dekkingen hiervan zijn vergelijkbaar met die van andere aanbieders.


Waarom gezondheidsvragen?

Zorg betaalbaar houden

De aanvullende verzekeringen Optimaal, Top en Excellent hebben zeer uitgebreide dekkingen. Om ervoor te zorgen dat de premie van deze verzekeringen voor onze verzekerden betaalbaar blijven, moeten we zeker weten dat bij het afsluiten niet al vast staat dat van die dekking gebruik gaat worden gemaakt.

Informatie en voorwaarden

Basisverzekering

Verplicht, zonder gezondheidsvragen

Voor de verplichte basisverzekering die de meeste medisch noodzakelijke kosten dekt gelden geen gezondheidsvragen. Iedere zorgverzekeraar is verplicht u te accepteren, zonder medische vragen.

We helpen u graag verder

Onze Ledenservice zit voor u klaar op werkdagen van 8.30 tot 17:30 uur. 

Aanvullende zorgverzekeringen

Niet verplicht, soms gezondheidsvragen

U bent vrij om naast uw verplichte basisverzekering een aanvullende verzekering te kiezen. De zorgverzekeraar is niet verplicht u te accepteren. De aanvullende verzekeringen Student, Start en Plus kunt u zonder gezondheidsvragen afsluiten.

Gezondheidsvragen bij uitgebreide tandartsverzekering

Bij de aanvullende Tandplus-verzekeringen gelden gezondheidsvragen ook om deze premie voor bestaande verzekerden betaalbaar te houden. Uitzondering hierop is Tandplus A. 

Zonder gezondheidsvragen:

Met gezondheidsvragen:

scroll verder