Ook in 2017 bent u uitstekend verzekerd. 

De VvAA zorgverzekering: vrije zorgkeuze en 100% vergoeding. Onze leden waarderen onze service met een 8,2.

Bereken uw premie

VvAA zorgverzekering

Bekijk de voordelen van de VvAA zorgverzekering

Zorgverzekering VvAA 2017

U kiest zelf uw zorgverlener en ziekenhuis

Onze zorgverzekering is en blijft een restitutiepolis. Dus ook in 2017 bent u vrij om te kiezen waar en van wie u zorg krijgt. Kiest u voor een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben? Dan vergoeden wij de zorgkosten ook.

De VvAA zorgverzekering is een restitutiepolis

Met onze restitutiepolis hebt u vrije zorgkeuze. Wij leggen in contracten met zorgverleners geen beperkingen op voor het aantal behandelingen. Ook schrijven wij niet voor welke medicijnen zij moeten verstrekken. Met de VvAA zorgverzekering krijgt u dus de behandelingen en medicijnen die de zorgverlener het beste vindt voor u.

10 procent
10% ledenkorting
op uw premie

U ontvangt 10% korting op de aanvullende pakketten en 8% korting op de basispremie. Daarnaast ontvangt u korting op de basispremie als u kiest voor een vrijwillig eigen risico. Ook ontvangt u extra korting als u per kwartaal, half jaar of per jaar betaalt.

Ook handig

Zorgverzekering VvAA 2017

Zoek uw vergoeding en vind een zorgverlener

Download de wijzigingen in 2017

Nieuw in 2017

Zorg op reis
Met de aanvullende verzekering Zorg op reis kunt u onbezorgd op reis. U krijgt volledige vergoeding van medische kosten in het buitenland. Ook geplande zorg in Belgie en Duitsland, en dat is uniek. U hebt één aanspreekpunt voor spoedeisende zorg. Meer informatie of direct afsluiten? Bel VvAA service center via 030 247 47 89. 

Verzekerden tevreden over de VvAA zorgverzekering

Uitstekende service - VvAA zorgverzekering 

Uit onafhankelijk onderzoek van SAMR in 2016

Bekijk de premies voor 2017

Zorgverzekering VvAA 2017

Premie Basisverzekering, eigen risico en (extra) korting

Vrijwillig eigen risico Totaal eigen risico Maandpremie
€ 0,- € 385,- € 109,94
€ 100,- € 485,- € 106,54
€ 200,- € 585,- € 103,44
€ 300,- € 685,- € 100,44
€ 400,- € 785,- € 97,64
€ 500,- € 885,- € 84,94

Bereken uw premie

Eigen risico

Het wettelijk verplichte eigen risico in 2017 is
€ 385,-. Kiest u voor een vrijwillig eigen risico, dan ontvangt u tot € 25,- korting op uw maandpremie. Hoe hoger uw vrijwillig eigen risico, des te lager uw maandpremie. 

 

Extra korting op de maandpremie

 • 2% bij jaarlijkse premiebetaling
 • 1% bij halfjaarlijkse premiebetaling
 • 0,5% bij premiebetaling per kwartaal

Alle premies zijn inclusief collectiviteitskorting:
 • 8% op de VvAA zorgverzekering Basis
 • 10% op aanvullende zorgverzekeringen

Bekijk de aanvullende verzekeringen

Zorgverzekering VvAA 2017


Aanvullende verzekeringen met 10% collectieve ledenkorting

Is uw situatie veranderd? Wilt u in 2017 extra aanvullend verzekerd zijn? Bekijk de aanvullende verzekeringen van VvAA en maak uw zorgverzekering compleet.

Bekijk de tandartsverzekering

Zorgverzekering VvAA 2017

Belangrijkste vergoedingen tandartsverzekering

Bent u 18 jaar of ouder? Dan hebt u naast de VvAA zorgverzekering Basis een aanvullende VvAA tandplus verzekering nodig om uw tandheelkundige zorgkosten vergoed te krijgen. U kunt kiezen uit A, B, C of D, oplopend in dekking en premie.

VvAA tandplus Module A voor € 11,25 Module B voor € 25,65 Module C voor € 33,30 Module D voor € 37,80
Ongevallendekking tandheelkundige zorg Maximaal € 2.500,- Maximaal € 5.000,- Maximaal € 5.000,- Maximaal € 5.000,-
Tandheelkundige hulp voor verzekerden vanaf 18 jaar 75% tot maximaal € 250,- inclusief techniekkosten 100% controle en preventie en 75% overige tandheelkundige zorg inclusief techniekkosten, gezamenlijk tot maximaal € 750,- 100% controle en preventie en 75% overige tandheelkundige zorg inclusief techniekkosten, gezamenlijk tot maximaal € 1.500,- 100%, tot maximaal € 1.500,- inclusief techniekkosten

Vergoedingen VvAA zorgverzekering 2017

Zorgverzekering VvAA 2017

Welke kosten vergoedt de VvAA zorgverzekering?

In Nederland bepaalt de overheid welke zorg onder de basisverzekering valt. U krijgt onder andere een vergoeding voor huisartsenzorg, medisch-specialistische zorg, medicijnen, ziekenvervoer en verloskundige zorg. De vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen bepaalt de verzekeraar zelf. Benieuwd naar uw vergoedingen in 2017? Maak hieronder uw keuze.

Maximumtarieven

Voor een aantal zorgsoorten stelt de overheid maximumtarieven vast. De VvAA zorgverzekering vergoedt dan het door de overheid maximaal vastgestelde tarief. Meer informatie vindt u op nza.nl.

Marktconforme tarieven

Is er geen maximumtarief vastgesteld, dan geldt dat het in rekening gebrachte tarief marktconform moet zijn. De VvAA zorgverzekering vergoedt dan het marktconforme tarief volledig.

Bereken uw premie

We helpen u graag verder

Onze Ledenservice zit voor u klaar op werkdagen tussen 8.30 en 21.00 uur. Dit nummer geldt alleen voor uw VvAA zorgverzekering vragen.

Extra informatie

Zorgverzekering VvAA 2017

Declareren, voorwaarden en informatie

Declaratie van uw zorgnota

U kunt uw zorgnota op 3 manieren heel eenvoudig declareren:

 • Met de VvAA zorgverzekering app. U maakt een foto van uw zorgnota en verstuurt die via de app. Na controle ontvangt u het bedrag binnen 5 werkdagen op uw bankrekening. De app is beschikbaar voor zowel Apple als Android.
 • Door met uw gegevens in te loggen op mijnVvAAzorgverzekering.
 • Met het vertrouwde declaratieformulier.

Vraag het uw persoonlijke zorgconsulent

Het kiezen van een zorgverlener of ziekenhuis is niet altijd eenvoudig. Wie is bijvoorbeeld de meest geschikte specialist voor uw behandeling? In welk ziekenhuis kunt u snel terecht? Of welke arts vraagt u voor een second opinion? Bij VvAA zorgverzekering zit de zorgconsulent voor u klaar. Een professional die adviseert en u op weg helpt. De VvAA zorgconsulent kan ook bemiddelen om de wachttijd te verkorten voor een afspraak met een specialist of bij een opname.

Lees meer over de zorgconsulent >

Hoe wordt de premie opgebouwd?

De premie voor de basisverzekering stijgt in 2017. Wij leggen u uit hoe dit komt.

De overheid bepaalt welke zorg in de basisverzekering valt en berekent voor zorgverzekeraars de ‘rekenpremie’. Op basis van de rekenpremie berekenen zorgverzekeraars de premie voor hun verzekerden.

VvAA zorgverzekering heeft geen winstoogmerk. Net als voorgaande jaren doen wij er alles aan om premiestijging te beperken. Wij bewaken de gezonde balans tussen uitgaven en inkomsten. Zo weten we zeker dat we uw declaraties kunnen blijven betalen.

Bekijk ook Waarom stijgt de zorgpremie in 2017? (PDF).
De zorgpremie wordt in 2017 voor alle Nederlanders hoger. Hoe kan dit?

Er zijn drie belangrijke redenen waarom de zorgpremie stijgt:

 1. De zorgkosten nemen toe. We worden ouder, Nederland vergrijst en daardoor maken meer mensen vaker gebruik van de zorg. 
 2. Er zijn grote innovaties in de zorg. Nieuwe behandelingen en medicijnen zijn continu in ontwikkeling. Hierdoor stijgt de levensverwachting. Dat is goed nieuws, maar bepaalde behandelingen worden in de basisverzekering opgenomen en zijn duur. 
 3. Zorgverzekeraars kunnen dit jaar minder teruggeven uit hun reserves. Met De Nederlandse Bank is namelijk afgesproken dat een minimum aan reserves moet worden aangehouden. 

Video: welke zorgverzekering past bij u?

De verschillen helder uitgelegd

Bij zorgverzekeringen zijn de verschillen in keuzevrijheid en de hoogte van vergoedingen bij niet-gecontracteerde zorgverleners groot. Weet u waarin de restitutie-, natura- en budgetverzekering van elkaar verschillen? Het antwoord krijgt u in de video.

Alle informatie op een rij

scroll verder