Voordelen VvAA zorgverzekering

 • vrije keuze van zorgverlener en ziekenhuis
 • scherpe premie door collectieve ledenkorting 
 • uitstekende service, beoordeeld met een 8,2 en een 3e plek in Nederland
Bereken uw premie
Zelf uw zorg kiezen

VvAA zorgverzekering

Vrije keuze van zorgverlener en ziekenhuis

Niemand hoeft u te vertellen hoe belangrijk goede zorg is. Voor uw patiënten én ook voor uzelf. Een zorgverzekering met vrije keuze van zorgverlener en ziekenhuis is dan een belangrijke voorwaarde. Bij VvAA krijgt u dat voor een verrassend scherpe premie.

Uw basisverzekering met 8% collectieve ledenkorting

Met de VvAA zorgverzekering Basis bent u verzekerd voor alle kosten die door de overheid zijn opgenomen in de basisverzekering. Bijvoorbeeld kosten van ziekenhuisopname, kraamzorg, specialistische hulp, de huisarts en geneesmiddelen.

De VvAA zorgverzekering is een zuivere restitutiepolisU kunt dus bij elke zorgverlener terecht. De kosten van de behandeling vergoeden we volledig, mits de kosten niet excessief zijn.

Premie Basisverzekering, eigen risico en (extra) korting

Vrijwillig eigen risico Totaal eigen risico Maandpremie
€ 0,- € 385,- € 101,15
€ 100,- € 485,- € 97,75
€ 200,- € 585,- € 94,65
€ 300,- € 685,- € 91,65
€ 400,- € 785,- € 88,85
€ 500,- € 885,- € 76,15

Bereken uw premie

Eigen risico

Kies voor een vrijwillig eigen risico dat varieert van € 100,- tot € 500,-. Dit is naast het wettelijk verplichte eigen risico van € 385,- in 2016.

 

Extra korting op de maandpremie

 • 3% bij jaarlijkse premiebetaling
 • 2% bij halfjaarlijkse premiebetaling
 • 1% bij premiebetaling per kwartaal

Alle premies zijn inclusief collectiviteitskorting:
 • 8% op de VvAA zorgverzekering Basis
 • 10% op aanvullende zorgverzekeringen

Aanvullende verzekeringen met 10% collectieve ledenkorting


Belangrijkste vergoedingen tandartsverzekering

Bent u 18 jaar of ouder? Dan hebt u naast de VvAA zorgverzekering Basis een aanvullende VvAA tandplus verzekering nodig om uw kosten vergoed te krijgen. U kunt kiezen uit A, B, C of D, oplopend in dekking en premie.

VvAA tandplus Module A voor € 11,25 Module B voor € 25,65 Module C voor € 33,30 Module D voor € 37,80
Ongevallendekking tandheelkundige zorg Maximaal € 2.500,- Maximaal € 5.000,- Maximaal € 5.000,- Maximaal € 5.000,-
Tandheelkundige hulp voor verzekerden vanaf 18 jaar 75% tot maximaal € 250,- inclusief techniekkosten 100% controle en preventie en 75% overige tandheelkundige zorg inclusief techniekkosten, gezamenlijk tot maximaal € 750,- 100% controle en preventie en 75% overige tandheelkundige zorg inclusief techniekkosten, gezamenlijk tot maximaal € 1.500,- 100%, tot maximaal € 1.500,- inclusief techniekkosten

Handige zorgtools

Eenvoudig de VvAA-premie én voorwaarden vergelijken met een aantal andere zorgverzekeraars. Of in de vergoedingswijzer in detail bekijken welke vergoedingen u krijgt in de verschillende aanvullende verzekeringen. Met 4 handige tools helpen we om de juiste zorgverzekering te kiezen. Direct uw premie berekenen kan natuurlijk ook.

Weergave:
 • Zorgverzekering | VvAA
  Premie vergelijken
 • Zorgverzekering | VvAA
  Zorgkiezer
 • Zorgverzekering | VvAA
  Premie berekenen en afsluiten zorgverzekering

Video: welke zorgverzekering past bij u?


Een heldere uitleg over de verschillen

De verschillen tussen zorgverzekeringen zijn groot. Vooral als het gaat om uw keuzevrijheid en de hoogte van vergoedingen bij niet-gecontracteerde zorgverleners. Weet u waarin de (zuivere) restitutie-, natura- en budgetverzekering van elkaar verschillen?


Voordelen VvAA zorgverzekering

 • vrije keuze van zorgverlener en ziekenhuis
 • collectieve ledenkorting via uw beroepsorganisatie
 • zeer ruime dekkingen in de aanvullende zorgverzekeringen


VvAA ledenservice

Op werkdagen kunt u ons bereiken tussen 8.30 en 20.30 uur. We helpen u graag. 

Declareren, voorwaarden en informatie

Declaratie van uw zorgnota

Declareren is heel eenvoudig via de VvAA zorgverzekering app. U hoeft alleen een foto van uw zorgnota te maken en deze via de app te versturen. Na controle ontvangt u het bedrag binnen vijf werkdagen op uw bankrekening. De app is beschikbaar in uw app-store.

Declareren kan ook met een declaratie­formulier of via mijnVvAAzorgverzekering.
Declareer uw zorgnota >>

De details van de zorgverzekering

VvAA is duidelijk over de zorgverzekering. Om inzicht te krijgen in uw rechten en plichten kunt u de voorwaarden en extra informatie over 2016 lezen en/of downloaden. Mocht u dat willen dan kunt u ook de documenten van 2015 en die van 2014 bekijken.

Bekijk de voorwaarden en informatie

Vrije keuze van zorgverlener en ziekenhuis

VvAA zorgplan internationaal

Werkt of verblijft u in het buitenland of ontvangt u inkomsten vanuit het buitenland? Dan kunt u kiezen voor het VvAA Zorgplan internationaal.

In welke situaties?

 • U verblijft in het buitenland voor een studie of detachering en heeft de intentie om terug te keren naar Nederland, u bent niet ingeschreven bij een Nederlandse gemeente en u ontvangt geen inkomsten uit Nederland, maar u hebt wél in de afgelopen 6 maanden een verplichte Nederlandse basisverzekering gehad.
 • U woont in Nederland en u heeft geen recht op de Nederlandse verplichte basisverzekering.
 • U emigreert naar België, Duitsland of Frankrijk. Emigreert u naar een ander land, komt u niet in aanmerking voor de internationale producten van de VvAA zorgverzekering.

Woont u in een EU-land?

Woont u in een EU-/EER-land of verdragsland, of ontvangt u inkomen uit een van deze landen, dan adviseren wij u contact met ons op te nemen. Mogelijk kunt u dan gebruikmaken van zorg volgens het Europese verdragsrecht. 

Het Zorgplan Internationaal is modulair opgebouwd, biedt u keuze uit een basisdeel, 4 aanvullende zorgverzekeringen, een tandartsverzekering en een Privé Kamer. Deze verzekeringen kunt u alleen schriftelijk aanvragen met het aanvraagformulier internationaal 2015.


Bij alle zorgverzekeringen geldt een medische selectie. Alleen inwoners van Nederland, België, Frankrijk of Duitsland kunnen een aanvullende zorgverzekering zonder Basisfit Internationaal afsluiten. Daarop geldt een toeslag van 50% als u niet verplicht bent verzekerd voor het Woonlandpakket bij het Zorginstituut Nederland (ZiNL), voorheen het College voor Zorgverzekeringen (CVZ).

Welke kosten vergoedt de VvAA zorgverzekering?

Maximumtarieven

Voor een aantal zorgsoorten stelt de overheid maximumtarieven vast. De VvAA zorgverzekering vergoedt dan het door de overheid maximaal vastgestelde tarief. Meer informatie vindt u op nza.nl.

Marktconforme tarieven

Is er geen maximumtarief vastgesteld, dan geldt dat het in rekening gebrachte tarief marktconform moet zijn. De VvAA zorgverzekering vergoedt dan het marktconforme tarief volledig.

Bereken uw premie

Verzekerden tevreden over de VvAA zorgverzekering

Uit onafhankelijk onderzoek van MarketResponse in 2015