Verzekeringsbewijs op reis

Zorgverzekering

Het juiste verzekeringsbewijs

Neem het juiste verzekerings­be­wijs mee als u naar het buiten­land gaat. Welke dat is hangt af van het land van bestem­ming. Welke verzekerings­bewijzen zijn er?

Uw digitale zorgpas

Is uw plastic zorgpas ouder is dan 5 jaar? Dan is deze niet meer geldig. Wij sturen u niet automatisch een nieuwe zorgpas, omdat we merken dat veel verzekerden deze niet gebruiken. Heeft u de app gedownload op uw smartphone, dan heeft u automatisch ook de digitale Europese zorgpas (EHIC). Hiermee kunt u noodzakelijke medische zorg krijgen in onder meer de hele EU en Australië. Deze heeft u zo altijd tot uw beschikking. De digitale zorgpas blijft geldig zolang u bij ons verzekerd bent.

Let op: de digitale zorgpas is geen officiële EHIC. Soms accepteren zorgverleners in het buitenland deze digitale pas niet. U kunt dan contact opnemen met ons Service Center via 030 639 64 00. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de zorgverlener. Neemt u liever toch een fysieke zorgpas mee naar het buitenland? Dan kunt u deze voor vertrek bij ons aanvragen. U ontvangt de pas dan binnen 10 werkdagen gratis thuis. Houdt u er rekening mee dat wij de zorgpas altijd sturen naar het adres van de hoofdverzekerde.

Waar vindt u de digitale zorgpas?

  • Kies in de app van de VvAA Zorgverzekering voor 'Meer' en daarna voor 'Digitale zorgpas'.
  • De zorgpas van een kind onder de 18 jaar vindt u in uw MijnVvAAZorgverzekering en/of app van de hoofdverzekerde. Kies na inloggen voor 'Mijn status' en dan voor 'Digitale zorgpas'.

Goed om te weten

  • Gaat u naar het buitenland om daar een behandeling te krijgen? Dan is de EHIC niet geldig.
  • De EHIC is persoonlijk en gratis. Ook kinderen hebben een eigen EHIC.
  • Heeft u de VvAA Zorgverzekering Basis opgezegd? Of is deze tijdelijk stopgezet? Dan kunt u de EHIC van VvAA niet meer gebruiken.

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werk­­dagen tussen 8.30 en 18.00 uur. Gaat de vraag over iets anders dan de VvAA Zorgverzekering? Bekijk dan onze service­pagina.

VvAA Zorgverzekering
030 639 64 00
Bel ons
Chatten
Chat met medewerker

VvAA Zorgverzekering

VvAA Zorgverzekering
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen