Declareren buitenlandse nota

Zorgverzekering

Wat moet erop staan?

Voor een snelle verwerking van uw nota’s is het belangrijk dat onderstaande gegevens op uw nota staan:

  • Naam en geboortedatum. Dit moet de persoon zijn voor wie de kosten zijn gemaakt.
  • Naam van de arts en het specialisme.
  • Notadatum.
  • Behandeldatum.
  • Medische indicatie en een overzicht van behandelingen en onderzoeken.
  • Van elk medicijn: de naam, het aantal stuks, het aantal mg of ml en de prijs.
  • Een beschrijving van de kosten (kostenspecificatie).

Ook op letten

In het buitenland moet u soms een bedrag vooraf betalen. Als een soort garantie. Hiervan krijgt u vaak een nota, ook wel een voorschotnota genoemd. Deze nota’s nemen wij niet in behandeling. Alleen de definitieve nota. Dit is de nota die u na afloop van een zorgbehandeling krijgt.

Verder moet een buitenlandse nota in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans zijn. Is de nota in een andere taal? Dan kunnen wij u om een vertaling vragen.

Voor een opname of dagopname in een buitenlands ziekenhuis of privékliniek heeft u vooraf altijd onze toestemming nodig.

Wat u moet meesturen

Hoe stuurt u uw nota’s op?

Stuur ons uw nota's snel een eenvoudig via MijnVvAAzorgverzekering, de app of via onze website.  Doet u dat liever per post? Gebruik dan het declaratieformulier. Vergeet niet op dit formulier deel A 'Buitenlandse kosten' in te vullen. Stuur het formulier naar:

VvAA Zorgverzekering
Afdeling Declaratiebehandeling
Postbus 351
3990 GD Houten

De afhandeling

Binnen 10 werkdagen handelen we uw nota af, nadat deze bij ons is binnengekomen. Sommige buitenlandse nota's verwerken we automatisch. En sommige handmatig. Hierdoor verwerken we uw nota's soms niet op dezelfde dag.

Goed om te weten

We gaan vertrouwelijk met uw gegevens om

De medewerkers die uw nota's verwerken staan onder verantwoordelijkheid van onze medisch adviseur. Zij hebben daardoor dezelfde plicht om medische gegevens geheim te houden. U kunt er dus op vertrouwen dat we uw gegevens vertrouwelijk behandelen. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

U gaat op vakantie naar het buitenland

Gaat u op vakantie, check dan voordat u vertrekt of u in het buitenland ook goed verzekerd bent voor medische kosten. Ook welk verzekeringsbewijs u nodig heeft.

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werk­­dagen tussen 8.30 en 18.00 uur. Gaat de vraag over iets anders dan de VvAA Zorgverzekering? Bekijk dan onze service­pagina.

VvAA Zorgverzekering
030 639 64 00
Bel ons
Chatten
Chat met medewerker

VvAA Zorgverzekering

VvAA Zorgverzekering
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen