Maximale vergoedingen

Zorgverzekering

Voor wijkverpleging en ggz

Met de VvAA Zorgverzekering kiest u zelf uw zorgverlener én ziekenhuis. Alleen voor wijkverpleging (thuiszorg) en geestelijke gezondheidszorg (ggz) moet u rekening houden met maximale vergoedingen als u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Hoe dat werkt, leggen wij u graag uit.

Wel of geen contract?

Benieuwd of uw thuiszorgorganisatie of ggz-behandelaar een contract heeft? Check dan de actuele VvAA Zorgzoeker.

Uw zorgverlener heeft een contract

U kunt gebruikmaken van de zorg bij uw thuiszorgorganisatie en/of ggz-behandelaar. Met de volledige vergoeding die u gewend bent.

Uw zorgverlener heeft geen contract

Vergelijk de tarieven van uw thuiszorgorganisatie of ggz-behandelaar met de maximale vergoedingen. Zijn deze tarieven hoger dan de vergoedingen, dan betaalt u zelf het verschil aan uw zorgverlener.

Wilt u een volledige vergoeding? Check dan de VvAA Zorgzoeker voor een gecontracteerde thuiszorgorganisatie of ggz-behandelaar. Of bel naar 0800 022 14 50 (optie 2) om uw wensen met één van onze Zorgconsulenten te bespreken.

Bekijk de maximale vergoedingen:

Toestemming

Wilt u zorg van een niet-gecontracteerde wijkverpleegkundige of thuiszorgorganisatie? Vraag dan altijd vooraf toestemming aan ons.

Wilt u voor ggz naar een niet-gecontracteerde behandelaar? Dan moet u ook vooraf onze toestemming hebben als u een behandeling krijgt:

  • Met opname.
  • Met meer dan 35 consulten.
  • Met esketamine neusspray (Spravato).

NB De maximale vergoedingen gelden ook als u toestemming heeft.

Hardheidsclausule

Belemmeren hoge kosten uw zorgkeuze, dan kunt u via e-mail een beroep op de hardheidsclausule voor wijkverpleging en ggz zonder contract doen. Geef in uw verzoek aan dat u een 'Verzoek hardheidsclausule’ doet. Leg ook uit waarom u een hogere vergoeding nodig heeft.

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werk­­dagen tussen 8.30 en 18.00 uur. Gaat de vraag over iets anders dan de VvAA Zorgverzekering? Bekijk dan onze service­pagina.

Zorgverzekering
030 639 64 00
Bel ons
Servicepagina
Veelgestelde vragen
Chatten
Chat met medewerker