Inloggen
 
Mantelzorg | VvAA
 

Zorgadvies nodig?

Bel uw Zorg­consulent, bereik­baar op werk­dagen tussen 8.30 en 17.30 uur. Kies voor optie 2.

Mantelzorg

VvAA zorgconsulent


Uw luisterend oor

De Zorgconsulent staat voor u klaar. Niet alleen met praktische tips en informatie over mantelzorg, maar ook als het u even teveel wordt en er misschien even tussenuit wilt. Verder kunt u zelf als mantelzorger ook met een ziekenhuisopname te maken krijgen.

Vervangende mantelzorg

De Zorgconsulent vertelt u graag welke instanties bij u in de buurt u met vervangende mantelzorg kunnen helpen. Zo kan de gemeente via de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) zorgen voor (vervangende) mantelzorgondersteuning. 

Vergoeding vanuit uw zorgverzekering

U kunt ook bij uw zorgverzekeraar aankloppen. Vanaf de aanvullende verzekering Plus hebt u al een vergoeding voor vervangende mantelzorg.

Wetgeving voor langdurige zorg

Langdurige zorg kan middels de Wmo, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet langdurige zorg (Wlz) en de Jeugdwet worden verzorgd. Informeer bij uw gemeente of vraag de Zorgconsulent voor meer informatie.

Vereniging voor mantelzorgers

Voor informatie, advies en ook een luisterend oor bent u welkom bij MantelzorgNL. Voor een gering bedrag per maand kunt u als lid gebruikmaken van alle diensten.

Ondersteuningsorganisaties

Voor informatie, advies en steun kunt u terecht bij ondersteuningsorganisaties. Zoek op mantelzorg.nl naar een organisatie bij u in de buurt.

Zoek uw organisatie