Incontinentiemateriaal
Vergoeding per verzekering bij VvAA Natura zorgverzekering
Basisverzekering
100% bij gecontracteerde zorg, anders beperkte vergoeding
Dit krijgt u vergoed
De Natura zorgverzekering basis vergoedt absorberend incontinentiemateriaal als u door een ziekte, aandoening minder of geen controle heeft bij het ophouden van urine of ontlasting (incontinentie) en aan de volgende voorwaarde voldoet:
- bij kinderen van 3 of 4 jaar: door de ziekte of aandoening is niet te verwachten dat het kind zindelijk wordt
- bij kinderen van 5 jaar of ouder en volwassenen: door de ziekte of aandoening is sprake van langdurige incontinentie
Er is sprake van langdurige incontinentie als:
- de problemen met het ophouden van ontlasting langer dan 2 weken duren, of de problemen met het ophouden van urine langer dan 2 maanden, en
- het is duidelijk dat de ziekte of aandoening die de problemen met het ophouden van urine of ontlasting veroorzaakt niet vanzelf geneest of dat bekkenbodemspieroefeningen of blaastraining niet zal helpen
Heeft u ondersteuning met absorberend incontinentiemateriaal nodig tijdens therapie met bekkenbodemspieroefeningen of blaastraining? Dan vergoedt de Natura zorgverzekering basis deze materialen zolang de therapie duurt.
Wilt u de therapie niet volgen terwijl dit voor u wel zou kunnen helpen? Dan vergoedt de Natura zorgverzekering basis het incontinentiemateriaal niet.
De continentieverpleegkundige bepaalt welk materiaal en hoeveel u nodig heeft, tijdens de intake bij uw leverancier. De Natura zorgverzekering basis vergoedt die hoeveelheid.
Hier kunt u terecht
- leverancier van incontinentiemateriaal
Leverancier zonder contract
Kiest u voor een leverancier waarmee wij geen contract hebben? Dan vergoeden wij uw hulpmiddel niet helemaal. In onze maximale vergoedingen staat wat we vergoeden.
Wilt u naar een leverancier met een contract?
In onze Zorgzoeker kunt u nakijken of uw leverancier een contract met ons heeft.
Dit wordt niet vergoed
- schoonmaakmiddelen en geurmiddelen
- kleding, behalve netbroekjes
- incontinentiemateriaal bij tijdelijke incontinentie, bijvoorbeeld na een operatie of zwangerschap, of nachtelijk bedplassen
Andere vergoedingen
Ook andere hulpmiddelen kunnen helpen bij incontinentie:
- Hulpmiddelen bij problemen met urine en ontlasting. Daar staat ook de vergoeding voor beschermende onderleggers voor matrassen en (rol)stoelen
Wat u zelf betaalt
Geen eigen bijdrage
Voor deze zorg betaalt u geen eigen bijdrage.
Dit moet u zelf doen
Ja, een voorschrift
U krijgt het voorschrift van uw behandelend arts, physician assistant, verpleegkundig specialist, Urologie Continentie Stoma verpleegkundige of continentieverpleegkundige.
U moet ons vooraf toestemming vragen
Voordat u het hulpmiddel koopt, moet u toestemming hebben. Meestal regelt uw leverancier dat voor u. Anders vraagt u zelf toestemming via het uploadformulier. U stuurt het voorschrift mee en een offerte van de leverancier.
Goed om te weten
Vragen?
Wij helpen graag. Bel ons op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur. Gaat de vraag over iets anders dan de zorgverzekering? Bekijk dan onze servicepagina.
- Zorgverzekering
- 030 639 64 00
- Chatten
- Chat met medewerker
Snel naar
Bekijk het menu van de VvAA Natura zorgverzekering. Of dat van de VvAA Zorgverzekering.