Inloggen

Advies over beleggingsverzekeringen

Beleggingsverzekeringen zijn complexe producten die uitleg en toelichting vereisen. VvAA hecht waarde aan heldere informatie over de opzet en werking van beleggingsverzekeringen. Laat u zich goed adviseren voordat u beslissingen hierover neemt.


VvAA beleggingsverzekeringen

Wat is een beleggingsverzekering?

Een beleggingsverzekering is een levensverzekering waarvan de hoogte van de uitkering is gekoppeld aan beleggingen. De verzekeraar belegt een gedeelte van de premie na aftrek van kosten in één of meer beleggingsfondsen. Op de einddatum van de verzekering keert de verzekeraar de waarde uit van de beleggingen op dat moment. Succesvolle beleggingen leveren u extra geld op, zodat u waarde opbouwt voor bijvoorbeeld uw oude dag, de hypotheekaflossing, of de studie van uw kinderen.

Garantie en vormen 

De uitkomst van beleggingen kan niet worden gegarandeerd. De waarde van de beleggingen in de verzekeringen kan tijdens de looptijd schommelen. Vormen van beleggingsverzekeringen kunnen zijn beleggingshypotheken, koopsommen, lijfrentepolissen en spaarplannen. Voor de beleggingsverzekering betaalt u periodiek een premie. Er zijn ook verzekeringen waarbij u een eenmalige premie betaalt. Dit noemen we een koopsom.

Opbouwen van vermogen en kosten

De beleggingsverzekering is bedoeld voor consumenten die door middel van beleggen vermogen willen opbouwen voor een specifiek doel en dit combineren met het afdekken van verschillende risico’s, zoals overlijden en/of premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. De kosten voor deze dekkingen worden onttrokken uit de waarde van de verzekering. De verzekerde risico’s kunt u tussentijds aanpassen aan uw persoonlijke omstandigheden.

Wilt u informatie of advies?

Bel ons tijdens kantooruren of stuur een bericht.

Kosteloos advies over uw beleggingsverzekering

Welke informatie is voor u relevant als u een beleggingsverzekering hebt? Juist in een tijd met veel financiële ontwikkelingen, wilt u erop kunnen vertrouwen dat uw geld goed wordt geïnvesteerd. Bij VvAA krijgt u kosteloos advies over uw beleggingsverzekering die via VvAA loopt. Zo weet u waar u staat en naar op weg bent.

Hoe werkt dat?

Wij adviseren u graag over uw beleggingsverzekering. Past deze nog bij u en uw situatie? Samen kijken we opnieuw naar uw doelstellingen, uw wensen, uw kennis en ervaring en uw risicoprofiel en bepalen we uw klantprofiel. Wij stellen dit hernieuwde klantprofiel graag samen met u op. Dit doen we door middel van een online-adviesgesprek. Nadat we uw klantprofiel hebben opgesteld, bepalen wij samen met u wat u het beste kunt doen met uw huidige beleggingsverzekering.

Kunnen wij u helpen?