Inloggen

Rechtsbijstandverzekering beroep

  • Ruime dekking voor geschillen rondom uw praktijk
  • Altijd telefonisch juridisch advies, ook bij een dreigend geschil
  • Ruime mogelijkheden voor mediation
Vrijblijvende offerte aanvragen

VvAA beroepsrechts­bijstand­verzekering

Verzekerd van deskundig juridisch advies

Heeft u een eigen praktijk of werkt u als zzp’er? Dan is het fijn dat u juridische bijstand krijgt als dit nodig is. Bijvoorbeeld bij een klacht, of als u een geschil krijgt met een collega, buurman of werknemer.

Onze juristen hebben kennis en ervaring op alle belangrijke rechtsgebieden. Wij zijn volledig gespecialiseerd in beroepsrechtsbijstand. Onze advocaten houden zich onder andere bezig met gezondheidsrecht, overeenkomstenrecht, geschillen met zorgverzekeraars, arbeidsrecht en privacy. 


Ruime dekking voor Wkkgz geschillen

Bij de eerste uiting van onvrede door een patiënt kunt u al bij ons terecht. Maar ook wanneer er een geschil door de Geschilleninstantie wordt behandeld staan wij u bij. U ontvangt dus rechtsbijstand bij verweer tegen een tuchtzaak, een klacht of een Wkkgz-geschil.

Uw voordelen op een rij

  • Wij zijn de expert in klacht- en tuchtrecht.
  • Uitgebreide dekking rondom samenwerkingsgeschillen.
  • Altijd snel en accuraat juridisch advies dankzij onze juridische helpdesk.

VvAA juridische servicedesk

Wilt u informatie, hebt u een juridische vraag, of wilt u direct advies? Wij helpen u graag.

Expert op het gebied van gezondheidsrecht

Dagelijks hebben wij te maken met vraagstukken van (para)medici. Hierdoor hebben wij ontzettend veel kennis en ervaring opgebouwd omtrent mogelijke problematiek binnen uw vakgebied. Als geen ander kunnen wij u deskundige, juridische ondersteuning geven. Wij helpen u graag.

Ondersteuning vanaf het eerste signaal

Met een beroepsrechtsbijstandverzekering helpen wij u al in het allereerste stadium: bij een dreigende klacht. Hebt u het gevoel dat een patiënt ontevreden is? Dan kunt u bij ons al terecht voor advies. Veelal kan verdere escalatie zo voorkomen worden.

De juiste bijstand bij ieder conflict

Naast bijstand in klacht- en tuchtzaken bieden wij ook hulp en juridische ondersteuning bij o.a. samenwerkingsgeschillen, onduidelijkheid over een bestemmingsplan of concurrentiebeding, stalking, en onvrede met buren, werkgever of werknemers. Een brede ondersteuning op vele fronten.

Extra mee te verzekeren

 

Onze beroepsrechtsbijstandverzekering kan volledig afgestemd worden op uw wensen en voorkeuren. Afhankelijk van uw situatie kiest u eenvoudig voor één of meerdere aanvullende modules. Een compleet overzicht van alle dekkingen vindt u in de polisvoorwaarden.

1. Geschillen binnen uw samenwerkingsverband

Stel u werkt in een maatschap met anderen en iemand wil uit de maatschap treden. Er ontstaat vervolgens ruzie over de gevolgen van het uit elkaar gaan. Wat doet u dan? Voor deze en andere onderlinge geschillen binnen uw samenwerkingsverband kunt u zich aanvullend verzekeren. De premie is afhankelijk van de grootte van uw samenwerkingsverband.

2. Arbeidsgeschillen met werknemers

Een van uw werknemers functioneert niet en u wilt de arbeidsovereenkomst beëindigen. Hoe regelt u zoiets? Rechtsbijstand voor geschillen met uw werknemers in loondienst kunt u meeverzekeren. De premie is afhankelijk van het aantal medewerkers in uw praktijk. De werknemers die u voor arbeidsgeschillen meeverzekert hebben dan ook meteen recht op rechtshulp bij klachten en tuchtzaken.

3. Extra praktijkpanden

Uw eerste praktijkpand is standaard verzekerd bij uw beroepsrechtsbijstand. Daarnaast kun u ook extra praktijkpanden in Nederland meeverzekeren voor juridische hulp en geschillen. Er is bijvoorbeeld dekking voor een geschil met de aannemer als u uw praktijkpand verbouwt of een geschil dat u heeft met de verhuurder van een van de verzekerde praktijkpanden.

Vrije advocaatkeuze

Bij gerechtelijke en administratieve procedures waarbij de inzet van een advocaat niet verplicht is kunt u zich laten bijstaan door een advocaat tot maximaal € 7.500 per zaak. U kunt u kiezen voor de aanvullende dekking ‘Vrije advocaatkeuze’ om dit bedrag te verhogen.

Dossierbehandeling en geschillenregeling

VvAA Rechtsbijstand biedt haar verzekerden een zogeheten ‘natura verzekering’. Dat betekent dat zo’n 90% van de dossiers wordt behandeld door onze eigen juristen en advocaten. Zo profiteren onze cliënten optimaal van de jarenlange ervaring en expertise die onze juristen en advocaten hebben opgebouwd in het zorgveld.

Meer informatie 

 

Wat is niet verzekerd?
Er zijn geschillen waarvoor u geen recht hebt op rechtsbijstand. Bijvoorbeeld als u voor het behartigen van uw belangen aanspraak kunt maken op uw beroep­s­aansprakelijkheids­­verzekering. Of wanneer uw geschil gaat over een wet of regel die door de overheid is vastgesteld en die voor iedereen geldt. De uitzonderingen vindt u in de polisvoorwaarden.

Voorwaarden en aanvullende informatie

* Op de verzekeringskaart ziet u de meest relevante productinformatie. Zo kunt u onze verzekering vergelijken met die van andere verzekeraars.

Heeft u een vraag?

Op werkdagen kunt u ons bellen tussen 8.30 en 17.30 uur. Wij helpen u graag. Of bekijk de veelgestelde vragen en meer informatie op onze servicepagina.