VvAA Beroepsrechts­bijstand­verzekering

Verzekerd van deskundig juridisch advies

Vrijblijvende offerte aanvragen
  • Ruime dekking voor geschillen rondom uw praktijk.
  • Altijd telefonisch juridisch advies, ook bij een dreigend geschil.
  • Ruime mogelijkheden voor mediation.
Huisarts in gesprek met een patiënt in haar behandelkamer.

Stem en steun

Bij VvAA krijgt u veel meer dan alleen een beroepsrechtsbijstandverzekering. Want als maatschappelijk betrokken verzekeraar en dienstverlener voor zorgverleners én zorgorganisaties maken we onszelf ook sterk voor belangrijke ledenthema’s. In deze unieke combinatie zijn we al bijna 100 jaar de vertrouwde stem en steun van onze ruim 130.000 leden.

Voordelen

  • Zeer ervaren juristen die u bijstaan bij een klacht of in een tuchtzaak.
  • Onze juristen hebben uitgebreide kennis van het gezondheidsrecht.
  • We helpen u bij samenwerkingsgeschillen.

Bent u medisch specialist werkzaam in een medisch specialistisch bedrijf? Bekijk dan de voordelen van de VvAA Beroepsrechtsbijstandverzekering voor medisch specialisten.

 

Wat is verzekerd?

Expert in gezondheidsrecht

Dagelijks behandelen we allerlei juridische vraagstukken van (para)medici. Hierdoor hebben wij uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd over de (mogelijke) problematiek binnen uw vakgebied.

Ondersteuning vanaf het eerste signaal

Hulp bij zakelijke conflicten

Hulp bij IGJ-controles of Wkkgz-zaken

Hulp bij geschillen over onroerend goed

Uitloop

Hoe klanten ons beoordelen

94% van onze klanten zou ons aanbevelen

Onze klanten beoordelen ons met een 8.2 / 10 via Feedback Company (696 reviews)

Aanvullend verzekeren

Geschillen binnen uw samenwerkingsverband

Stel, u werkt in een maatschap met anderen, iemand wil uittreden en er ontstaat ruzie over de gevolgen hiervan. Wat doet u dan? Voor deze en andere onderlinge geschillen kunt u zich aanvullend verzekeren. De premie is afhankelijk van de grootte van uw samen­werkings­verband.

Arbeidsgeschillen met werknemers

Extra praktijkpanden

Wachttijd van 3 maanden

Houd voor de meeste juridische kwesties rekening met een wachttijd van 3 maanden als u de beroepsrechtsbijstandsverzekering afsluit. Wanneer is er geen wachttijd?

  • Als u direct voorafgaand aan deze verzekering een vergelijkbare dekking had.
  • Bij klacht- en tuchtzaken in de uitoefening van het beroep van de verzekerde.
  • Voor overeenkomsten die u na ingang van de verzekering heeft afgesloten.

Geschillenregeling

VvAA Legal heeft een geschillenregeling. Er kan immers een geschil van mening ontstaan tussen u en de jurist van VvAA.

Inzet van een advocaat

Een advocaat inzetten? Vaak helpen onze juristen u. Soms kunt u een advocaat inzetten voor uw zaak. Belangrijk daarbij is of er sprake is van een procedure én of de inzet van een advocaat verplicht is. U kunt alleen een externe advocaat inschakelen na overleg én met goedkeuring van VvAA Legal.

Dossierbehandeling

De VvAA Beroepsrechtsbijstandverzekering is een zogeheten ‘natura verzekering’. Uitgangspunt is dat de juristen en advocaten van VvAA Rechtsbijstand de juridische bijstand verlenen. Zo’n 90% van de dossierbehandeling doen we zelf. Zo profiteert u optimaal van de jarenlange ervaring en expertise die onze juristen en advocaten hebben opgebouwd bij het verlenen van rechtshulp aan zorgverleners en zorgondernemingen.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn geschillen waarvoor u geen recht hebt op rechtsbijstand. Bijvoorbeeld als u voor het behartigen van uw belangen aanspraak kunt maken op uw beroep­s­aansprakelijkheids­­verzekering. Of als uw geschil gaat over een wet of regel die door de overheid is vastgesteld en die voor iedereen geldt. De uitzonderingen vindt u in de polisvoorwaarden.

Informatie en voorwaarden

Bekijk de verzekeringsvoorwaarden voor het complete overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen. Bij een beroep op uw verzekering controleert Bureau Intake en Dekking van VvAA Legal of uw verzoek onder de dekking van uw polis valt.

De VvAA Beroepsrechtsbijstandverzekering heeft verschillende varianten. In MijnVvAA ziet u welke dekking en voorwaarden voor uw verzekering gelden.

Vragen? Wij helpen graag

Bekijk de veelgestelde vragen op onze servicepagina. Heeft u een juridische vraag of wilt u de dekking van uw verzekering aanspreken? Bel dan met onze Juridische servicedesk, bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. Of stuur ons uw bericht.

Servicepagina
Veelgestelde vragen
Juridische servicedesk
030 247 49 99
VvAA Legal
rechtsbijstand@vvaa.nl