VvAA Beroeps­rechtsbijstand­verzekering

Verzekerd van deskundig juridisch advies

Aanvragen offerte
  • Ruime dekking voor geschillen rondom uw praktijk.
  • Altijd telefonisch juridisch advies, ook bij een dreigend geschil.
  • Ruime mogelijkheden voor mediation.
Twee zorgverleners overleggen in een zorgpraktijk

Stem en steun

Bij VvAA krijgt u veel meer dan alleen een beroepsrechtsbijstandverzekering. Want als maatschappelijk betrokken verzekeraar en dienstverlener voor zorgverleners én zorgorganisaties maken we onszelf ook sterk voor belangrijke ledenthema’s. In deze unieke combinatie zijn we al bijna 100 jaar de vertrouwde stem en steun van onze ruim 130.000 leden.

Voordelen

  • Wij zijn de expert in klacht- en tuchtrecht.

  • Uitgebreide dekking rondom samenwerkingsgeschillen.

  • Uitgebreide dekking rondom samenwerkingsgeschillen.

Expert op het gebied van gezondheidsrecht

Dagelijks hebben wij te maken met vraagstukken van (para)medici. Hierdoor hebben wij ontzettend veel kennis en ervaring opgebouwd omtrent mogelijke problematiek binnen uw vakgebied. Als geen ander kunnen wij u deskundige, juridische ondersteuning geven. Wij helpen u graag.

Ondersteuning vanaf het eerste signaal

De juiste bijstand bij ieder conflict

Deskundig juridisch advies

Heeft u een eigen praktijk of werkt u als zzp’er? Dan is het fijn dat u juridische bijstand krijgt als dit nodig is. Bijvoorbeeld bij een klacht, of als u een geschil krijgt met een collega, buurman of werknemer.

Onze juristen hebben kennis en ervaring op alle belangrijke rechtsgebieden. Wij zijn volledig gespecialiseerd in beroepsrechtsbijstand. Onze advocaten houden zich onder andere bezig met gezondheidsrecht, overeenkomstenrecht, geschillen met zorgverzekeraars, arbeidsrecht en privacy. 

Ruime dekking voor Wkkgz-geschillen

Bij de eerste uiting van onvrede door een patiënt kunt u al bij ons terecht. Maar ook wanneer er een geschil door de Geschilleninstantie wordt behandeld staan wij u bij. U ontvangt dus rechtsbijstand bij verweer tegen een tuchtzaak, een klacht of een Wkkgz-geschil.

Hoe klanten ons beoordelen

94% van onze klanten zou ons aanbevelen

Onze klanten beoordelen ons met een 8.2 / 10 via Feedback Company (696 reviews)

Aanvullend verzekeren

Onze beroepsrechtsbijstandverzekering kan volledig afgestemd worden op uw wensen en voorkeuren. Afhankelijk van uw situatie kiest u eenvoudig voor één of meerdere aanvullende modules. Een compleet overzicht van alle dekkingen vindt u in de polisvoorwaarden.

1. Geschillen binnen uw samenwerkingsverband

Stel u werkt in een maatschap met anderen en iemand wil uit de maatschap treden. Er ontstaat vervolgens ruzie over de gevolgen van het uit elkaar gaan. Wat doet u dan? Voor deze en andere onderlinge geschillen binnen uw samenwerkingsverband kunt u zich aanvullend verzekeren. De premie is afhankelijk van de grootte van uw samenwerkingsverband.

2. Arbeidsgeschillen met werknemers

3. Extra praktijkpanden

Vrije advocaatkeuze

Bij gerechtelijke en administratieve procedures waarbij de inzet van een advocaat niet verplicht is kunt u zich laten bijstaan door een advocaat tot maximaal € 7.500 per zaak. U kunt u kiezen voor de aanvullende dekking ‘Vrije advocaatkeuze’ om dit bedrag te verhogen.

Lees meer over vrije advocaatkeuze

Naturaverzekering

VvAA Rechtsbijstand biedt haar verzekerden een zogeheten ‘naturaverzekering’. Dat betekent dat zo’n 90% van de dossiers wordt behandeld door onze eigen juristen en advocaten. Zo profiteren onze cliënten optimaal van de jarenlange ervaring en expertise die onze juristen en advocaten hebben opgebouwd in het zorgveld.

Meer informatie

Wat is niet verzekerd?

Er zijn geschillen waarvoor u geen recht hebt op rechtsbijstand. Bijvoorbeeld als u voor het behartigen van uw belangen aanspraak kunt maken op uw beroep­s­aansprakelijkheids­­verzekering. Of wanneer uw geschil gaat over een wet of regel die door de overheid is vastgesteld en die voor iedereen geldt. De uitzonderingen vindt u in de polisvoorwaarden.

Informatie en voorwaarden

De VvAA Beroepsrechtsbijstandverzekering heeft verschillende varianten. Download in MijnVvAA de voorwaarden die voor uw verzekering gelden.

Vragen? Wij helpen graag

Bekijk de veelgestelde vragen op onze servicepagina.

Servicepagina
Veelgestelde vragen