Beroepsrechts­bijstand­verzekering

Verzekerd van deskundig juridisch advies

Vrijblijvende offerte aanvragen
  • Ruime dekking voor geschillen rondom uw praktijk
  • Altijd telefonisch juridisch advies, ook bij een dreigend geschil
  • Ruime mogelijkheden voor mediation
Beroepsrechtsbijstandverzekering - Huisarts doet een ogentest bij een patiënt in haar huisartsenpraktijk.

Voordelen

  • Zeer ervaren juristen die u bijstaan bij een klacht of in een tuchtzaak
  • Onze juristen hebben uitgebreide kennis van het gezondheidsrecht
  • We helpen u bij samenwerkingsgeschillen

Bent u medisch specialist werkzaam in een medisch specialistisch bedrijf? Bekijk dan de voordelen van de VvAA Beroepsrechtsbijstandverzekering voor medisch specialisten.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

 

Wat is verzekerd?

Expert in gezondheidsrecht

Dagelijks behandelen we allerlei juridische vraagstukken van (para)medici. Hierdoor hebben wij uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd over de (mogelijke) problematiek binnen uw vakgebied.

Ondersteuning vanaf het eerste signaal

Hulp bij zakelijke conflicten

Hulp bij IGJ-controles of Wkkgz-zaken

Hulp bij geschillen over onroerend goed

Uitloop

Hoe klanten ons beoordelen

96% van onze klanten zou ons aanbevelen

8.5

van de 10 (via Feedback Company) van 183 reviews

Juridische hulp

Ongeacht de rubrieken die u kiest, krijgt u standaard hulp van ons in verschillende vormen. Denk aan de juridische servicedesk en deskundige hulp door VvAA-juristen.

Aanvullend verzekeren

Geschillen binnen uw samenwerkingsverband

Stel, u werkt in een maatschap met anderen, iemand wil uittreden en er ontstaat ruzie over de gevolgen hiervan. Wat doet u dan? Voor deze en andere onderlinge geschillen kunt u zich aanvullend verzekeren. De premie is afhankelijk van de grootte van uw samen­werkings­verband.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Arbeidsgeschillen met werknemers

Extra praktijkpanden

Wachttijd van 3 maanden

Houd voor de meeste juridische kwesties rekening met een wachttijd van 3 maanden als u de beroepsrechtsbijstandsverzekering afsluit. Wanneer is er geen wachttijd?

  • Als u direct voorafgaand aan deze verzekering een vergelijkbare dekking had.
  • Bij klacht- en tuchtzaken in de uitoefening van het beroep van de verzekerde.
  • Voor overeenkomsten die u na ingang van de verzekering heeft afgesloten.

Dossierbehandeling

De VvAA Beroepsrechtsbijstandverzekering is een zogeheten ‘natura verzekering’. Uitgangspunt is dat de juristen en advocaten van VvAA Rechtsbijstand de juridische bijstand verlenen. Zo’n 90% van de dossierbehandeling doen we zelf. Zo profiteert u optimaal van de jarenlange ervaring en expertise die onze juristen en advocaten hebben opgebouwd bij het verlenen van rechtshulp aan zorgverleners en zorgondernemingen.

Inzet van een advocaat

Een advocaat inzetten? Vaak helpen onze juristen u. Soms kunt u een advocaat inzetten voor uw zaak. Belangrijk daarbij is of er sprake is van een procedure én of de inzet van een advocaat verplicht is. U kunt alleen een externe advocaat inschakelen na overleg én met goedkeuring van VvAA Rechtsbijstand.

Geschillenregeling

VvAA Rechtsbijstand heeft een geschillenregeling. Er kan immers een geschil van mening ontstaan tussen u en de jurist van VvAA.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn geschillen waarvoor u geen recht hebt op rechtsbijstand. Bijvoorbeeld als u voor het behartigen van uw belangen aanspraak kunt maken op uw beroep­s­aansprakelijkheids­­verzekering. Of als uw geschil gaat over een wet of regel die door de overheid is vastgesteld en die voor iedereen geldt. De uitzonderingen vindt u in de polisvoorwaarden.

Informatie en voorwaarden

Bekijk de verzekeringsvoorwaarden voor het complete overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen. Bij een beroep op uw verzekering controleert Bureau Intake en Dekking van VvAA Rechtsbijstand of uw verzoek onder de dekking van uw polis valt.

De VvAA Beroepsrechtsbijstandverzekering heeft verschillende varianten. In MijnVvAA ziet u welke dekking en voorwaarden voor uw verzekering gelden.

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur om een zakelijke verzekering af te sluiten. Bekijk de veelgestelde vragen op onze servicepagina. Bel voor een juridische vraag of juridische bijstand met onze juridische servicedesk.

Servicepagina
Veelgestelde vragen
Juridische servicedesk
030 247 49 99
VvAA Legal
Website
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen