VvAA Bedrijfsrechts­bijstandverzekering

Rechtsbijstand en juridisch advies voor zorgondernemingen

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Ruime dekking voor bedrijfsmatige geschillen.
 • Hulp en rechtsbijstand bij tuchtzaken, klachten en strafzaken.
 • Rechtsbijstand bij geschillen over uw bedrijfspand.
Huisarts in een behandelcentrum helpt een patiënt.

Stem en steun

Bij VvAA krijgt u veel meer dan alleen een bedrijfsrechtsbijstandverzekering. Want als maatschappelijk betrokken verzekeraar en dienstverlener voor zorgverleners én zorgorganisaties maken we onszelf ook sterk voor belangrijke ledenthema’s. In deze unieke combinatie zijn we al bijna 100 jaar de vertrouwde stem en steun van onze ruim 130.000 leden.

Voordelen

 • Speciaal voor zorgondernemingen
  De VvAA Bedrijfsrechtsbijstandverzekering is speciaal voor onder meer privéklinieken, zorgcentra, zelfstandige behandelcentra en voor ondernemers met meerdere praktijken of bv’s.
 • Hulp en rechtsbijstand bij tuchtzaken, klachten en strafzaken
  U kunt rekenen op bijstand van onze ervaren juristen als uw werknemers te maken krijgen met een klacht van een patiënt of zich in een tuchtzaak moeten verantwoorden.
 • Ondersteuning vanaf het eerste signaal
  Wij helpen u ook bij dreigende klachten. Denkt u dat een patiënt ontevreden is, dan kunt u meteen al bij ons terecht voor hulp en advies. Zo kunt u verdere escalatie veelal voorkomen.

Wat is verzekerd?

Geschillen rondom uw bedrijfsvoering

U ontvangt rechtsbijstand bij geschillen rondom uw bedrijfsvoering, bijvoorbeeld als u een probleem heeft met een leverancier van medische apparatuur.

Economische mededinging

Onroerende zaak

Hulp bij IGJ- of Wkkgz-zaken

Uitloop

Hoe klanten ons beoordelen

94% van onze klanten zou ons aanbevelen

Onze klanten beoordelen ons met een 8.2 / 10 via Feedback Company (696 reviews)

Aanvullend verzekeren

Meerdere locaties

Eén locatie is standaard verzekerd via uw Bedrijfsrechtsbijstandverzekering. Daarnaast kunt u ook andere locaties meeverzekeren waar u als ondernemer gebruik van maakt.

Uw werknemers

Zelfstandig beroepsbeoefenaar binnen de zorgonderneming

Bedrijfsauto’s

Wachttijd van 3 maanden

Houd voor de meeste juridische kwesties rekening met een wachttijd van 3 maanden als u de Bedrijfsrechtsbijstandverzekering afsluit. Wanneer geldt geen wachttijd?

 • Bij klacht- en tuchtzaken in de uitoefening van het beroep van de verzekerde.
 • Bij rechtshulp bij overeenkomsten die u na ingangsdatum van de verzekering heeft gesloten.
 • Als u direct voorafgaand aan deze verzekering een vergelijkbare dekking had.

Geschillenregeling

VvAA Legal heeft een geschillenregeling. Er kan immers een geschil van mening ontstaan tussen u en de jurist van VvAA.

Inzet van een advocaat

Een advocaat inzetten? Vaak helpen onze juristen u. Soms kunt u een advocaat inzetten voor uw zaak. Belangrijk daarbij is of er sprake is van een procedure én of de inzet van een advocaat verplicht is. U kunt alleen een externe advocaat inschakelen na overleg én met goedkeuring van VvAA Legal.

Dossierbehandeling

De VvAA Bedrijfsrechtsbijstandverzekering is een zogeheten ‘natura verzekering’. Uitgangspunt is dat de juristen en advocaten van VvAA Rechtsbijstand de juridische bijstand verlenen. Zo’n 90% van de dossierbehandeling doen we zelf. Zo profiteert u optimaal van de jarenlange ervaring en expertise die onze juristen en advocaten hebben opgebouwd bij het verlenen van rechtshulp aan zorgverleners en zorgondernemingen.

Informatie en voorwaarden

Bekijk de verzekeringsvoorwaarden voor het complete overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen. Bij een beroep op uw verzekering controleert Bureau Intake en Dekking van VvAA Legal of uw verzoek onder de dekking van uw polis valt.

De VvAA Bedrijfsrechtsbijstandverzekering heeft meerdere dekkngen. In MijnVvAA ziet u welke dekking en voorwaarden voor uw verzekering gelden.

Vragen? Wij helpen graag

Wilt u een offerte aanvragen of een zakelijke verzekering afsluiten? Bel dan met VvAA Zorgondernemingen. Heeft u een juridische vraag of wilt u de dekking van uw verzekering aanspreken? Bel dan met onze Juridische servicedesk. U bereikt ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur.

VvAA Zorgondernemingen
030 247 40 50
Juridische servicedesk
030 247 49 99
VvAA Legal
rechtsbijstand@vvaa.nl