Bedrijfsrechts­bijstandverzekering

Rechtsbijstand en juridisch advies voor zorgondernemingen

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Ruime dekking voor bedrijfsmatige geschillen
 • Rechtsbijstand bij geschillen over uw bedrijfspand
 • Hulp en rechtsbijstand bij tuchtzaken, klachten en strafzaken
Huisarts in een behandelcentrum helpt een patiënt.

Voordelen

 • Speciaal voor zorgondernemingen
  De VvAA Bedrijfsrechtsbijstandverzekering is speciaal voor onder meer privéklinieken, zorgcentra, zelfstandige behandelcentra en voor ondernemers met meerdere praktijken of bv’s.
 • Hulp en rechtsbijstand bij tuchtzaken, klachten en strafzaken
  U kunt rekenen op bijstand van onze ervaren juristen als uw werknemers te maken krijgen met een klacht van een patiënt of zich in een tuchtzaak moeten verantwoorden.
 • Ondersteuning vanaf het eerste signaal
  Wij helpen u ook bij dreigende klachten. Denkt u dat een patiënt ontevreden is, dan kunt u meteen al bij ons terecht voor hulp en advies. Zo kunt u verdere escalatie veelal voorkomen.

Wat is verzekerd?

Geschillen rondom uw bedrijfsvoering

U ontvangt rechtsbijstand bij geschillen rondom uw bedrijfsvoering, bijvoorbeeld als u een probleem heeft met een leverancier van medische apparatuur.

Economische mededinging

Onroerende zaak

Hulp bij IGJ- of Wkkgz-zaken

Uitloop

Hoe klanten ons beoordelen

94% van onze klanten zou ons aanbevelen

8.2

van de 10 (via Feedback Company) van 706 reviews

Juridische hulp

Ongeacht de rubrieken die u kiest, krijgt u standaard hulp van ons in verschillende vormen. Denk aan de juridische servicedesk en deskundige hulp door VvAA-juristen.

Aanvullend verzekeren

Meerdere locaties

Eén locatie is standaard verzekerd via uw bedrijfsrechtsbijstandverzekering. Daarnaast kunt u ook andere locaties meeverzekeren waar u als ondernemer gebruik van maakt.

Uw werknemers

Zelfstandig beroepsbeoefenaar binnen de zorgonderneming

Bedrijfsauto’s

Wachttijd van 3 maanden

Houd voor de meeste juridische kwesties rekening met een wachttijd van 3 maanden als u de bedrijfsrechtsbijstandverzekering afsluit. Wanneer geldt geen wachttijd?

 • Bij klacht- en tuchtzaken in de uitoefening van het beroep van de verzekerde.
 • Bij rechtshulp bij overeenkomsten die u na ingangsdatum van de verzekering heeft gesloten.
 • Als u direct voorafgaand aan deze verzekering een vergelijkbare dekking had.

Dossierbehandeling

De VvAA Bedrijfsrechtsbijstandverzekering is een zogeheten ‘natura verzekering’. Uitgangspunt is dat de juristen en advocaten van VvAA Rechtsbijstand de juridische bijstand verlenen. Zo’n 90% van de dossierbehandeling doen we zelf. Zo profiteert u optimaal van de jarenlange ervaring en expertise die onze juristen en advocaten hebben opgebouwd bij het verlenen van rechtshulp aan zorgverleners en zorgondernemingen.

Inzet van een advocaat

Een advocaat inzetten? Vaak helpen onze juristen u. Soms kunt u een advocaat inzetten voor uw zaak. Belangrijk daarbij is of er sprake is van een procedure én of de inzet van een advocaat verplicht is. U kunt alleen een externe advocaat inschakelen na overleg én met goedkeuring van VvAA Rechtsbijstand.

Geschillenregeling

VvAA Rechtsbijstand heeft een geschillenregeling. Er kan immers een geschil van mening ontstaan tussen u en de jurist van VvAA.

Informatie en voorwaarden

Bekijk de verzekeringsvoorwaarden voor het complete overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen. Bij een beroep op uw verzekering controleert Bureau Intake en Dekking van VvAA Rechtsbijstand of uw verzoek onder de dekking van uw polis valt.

De VvAA Bedrijfsrechtsbijstandverzekering heeft meerdere dekkingen. In MijnVvAA ziet u welke dekking en voorwaarden voor uw verzekering gelden.

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur voor een offerte of om een zakelijke verzekering af te sluiten. Bel voor een juridische vraag of juridische bijstand met onze juridische servicedesk. 

Zorgorganisaties
030 247 40 50
Juridische servicedesk
030 247 49 99
VvAA Legal
rechtsbijstand@vvaa.nl