Bedrijfs­rechts­bijstandverzekering

Rechtsbijstand en juridisch advies voor zorgondernemingen

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Ruime dekking voor bedrijfsmatige geschillen
 • Rechtsbijstand bij geschillen over uw bedrijfspand
 • Hulp en rechtsbijstand bij tuchtzaken, klachten en strafzaken
Huisarts in een behandelcentrum helpt een patiënt.

Voordelen

 • Speciaal voor zorgondernemingen
  De VvAA Bedrijfsrechtsbijstandverzekering is speciaal voor onder meer privéklinieken, zorgcentra, zelfstandige behandelcentra en voor ondernemers met meerdere praktijken of bv’s.
 • Hulp en rechtsbijstand bij tuchtzaken, klachten en strafzaken
  U kunt rekenen op bijstand van onze ervaren juristen als uw werknemers te maken krijgen met een klacht van een patiënt of zich in een tuchtzaak moeten verantwoorden.
 • Ondersteuning vanaf het eerste signaal
  Wij helpen u ook bij dreigende klachten. Denkt u dat een patiënt ontevreden is, dan kunt u meteen al bij ons terecht voor hulp en advies. Zo kunt u verdere escalatie veelal voorkomen.

Wat is verzekerd?

Deze informatie hebben we met zorg samen­gesteld om u goed te informeren. Bekijk de ­voorwaarden voor een volledig overzicht van de dekkingen en uitsluitingen.

Geschillen rondom uw bedrijfsvoering

U ontvangt rechtsbijstand bij geschillen rondom uw bedrijfsvoering, bijvoorbeeld als u een probleem heeft met een leverancier van medische apparatuur.

Economische mededinging

U ontvangt rechtsbijstand bij geschillen over economische mededinging.

Onroerende zaak

U ontvangt rechtsbijstand bij geschillen over een onroerende zaak in Nederland, bijvoorbeeld de locatie die u In verhuurzaken staan we u ook bij. Wel op voorwaarde dat de bedrijfsruimte voor meer dan 50% in eigen gebruik is.

Hulp bij IGJ- of Wkkgz-zaken

Onze juristen helpen u wanneer u een controle krijgt van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Bijvoorbeeld na een incident, bij het doen van verplichte calamiteiten­meldingen en als u te maken krijgt met een geschil dat door de Geschillen­instantie Wet Kwaliteit Klacht en Geschillen Zorg wordt behandeld.

Uitloop

Bij definitieve bedrijfs­beëindiging is uitloop voor enkele gebeurtenissen meeverzekerd. Daardoor kunt u na afloop van de rechts­bijstand­verzekering nog rekenen op onze hulp, zoals bij conflicten rondom uw bedrijfs­overdracht.

Hoe klanten ons beoordelen

97% van onze klanten zou ons aanbevelen

8.5

van de 10 (via Feedback Company) van 315 reviews

Aanvullend verzekeren

Meerdere locaties

Eén locatie is standaard verzekerd via uw bedrijfsrechtsbijstandverzekering. Daarnaast kunt u ook andere locaties meeverzekeren waar u als ondernemer gebruik van maakt.

Uw werknemers

Verzeker uw werknemers mee, zodat ook zij verzekerd zijn van rechtsbijstand bij onder meer tuchtzaken en stalking in de beroepsuitoefening. Bovendien bent u als werkgever verzekerd van rechtshulp mocht u een arbeidsgeschil krijgen met een van uw werknemers.

Zelfstandig beroepsbeoefenaar binnen de zorgonderneming

Heeft u als zelfstandig beroepsbeoefenaar de leiding over een zorgonderneming, dan kunt u voor uzelf rechtshulp meeverzekeren bij klacht- en tuchtzaken binnen deze onderneming.

Bedrijfsauto’s

Uw bedrijfsauto’s kunt u meeverzekeren voor rechtsbijstand bij onder meer een verkeersongeval.

Juridische hulp

Wat kunt u verwachten?

Informatie en voorwaarden

Bekijk de voorwaarden voor het complete overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen. Bij een beroep op uw verzekering controleert Bureau Intake en Dekking van VvAA Rechtsbijstand of uw verzoek onder de dekking van uw polis valt.

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur voor een offerte of om een zakelijke verzekering af te sluiten. Bel voor een juridische vraag of juridische bijstand met onze juridische servicedesk. 

Zorgorganisaties
030 247 40 50
Juridische servicedesk
030 247 49 99
VvAA Legal
rechtsbijstand@vvaa.nl
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen