Verzuim­verzekering

Uitstekend verzekerd bij verzuim

Aanvragen adviesgesprek
  • Afgestemd op uw beroep en cao
  • Hulp van een VvAA Verzuimexpert
  • Jarenlange ervaring en expertise in de zorg
Praktijkhoudend huisarts kampt met hoog ziekteverzuim en helpt haar patiënt.

Voordelen

  • U verzekert de loondoorbetalingsverplichting die u hebt richting uw werknemers.

  • U en uw medewerkers kunnen vertrouwen op professionele ondersteuning van een deskundige arbodienstverlener.

  • Met één handeling geeft u het verzuim online door. De melding wordt dan door de verzekeraar verwerkt en automatisch doorgegeven aan de aangesloten arbodienst.

  • U ontvangt advies over de voorwaarden, premie en dekking, afgestemd op uw beroepsgroep, cao en praktijk.

  • U krijgt persoonlijk advies en begeleiding door de Verzuimexpert: uw gids in het doolhof van wet- en regelgeving.

Wat is verzekerd?

Dekking

De dekking bepaalt de uitkering voor de loondoorbetaling in de eerste twee ziektejaren. U kunt kiezen uit diverse opties zoals 100% in het eerste jaar en 70% in het 2e jaar of exact afgestemd op de verplichting vanuit uw cao. De uitkering wordt gebaseerd op het verzekerd jaarloon dat bestaat uit het brutoloon, vakantiegeld, vaste uitkeringen en toeslagen.

Eigenrisicoperiode

Dit is de periode waarin u de loondoorbetaling voor eigen rekening neemt, gerekend vanaf de eerste ziektedag. U kunt kiezen uit diverse eigenrisicoperiodes afgestemd op uw situatie.

Meeverzekeren werkgeverslasten

De kosten voor loondoorbetaling zijn hoger dan het loon alleen. Voor uw medewerkers betaalt u ook via de Belastingdienst afdrachten voor de sociale en werknemers premies. U kunt de uitkering verhogen met deze werkgeverslasten: variërend tussen 5% en 25%.

Offerte aanvragen

Vul het inventarisatieformulier in

Wilt u een offerte ontvangen voor de verzuimverzekering? Vul dan het inventarisatieformulier in. Zo krijgen we een goed beeld van uw situatie en kunnen we u zo goed mogelijk van dienst zijn.

Offerte aanvragen

Overstappen? Verzuimadvies nodig?

Twijfelt u tussen de Verzuimverzekering en de Verzuim-ontzorg-verzekering? Heeft u advies nodig, wilt u overstappen of verzekeringen vergelijken? VvAA biedt één loket voor al uw vragen en één pakket voor al uw verzeke­ringen.

VvAA Verzuimadvies helpt u met informatie over omgaan met verzuim, verzuim voorkomen, veelgestelde vragen en handige downloads.  

Of maak direct een vrijblijvende afspraak voor advies op maat. Zo weet u wat u kunt besparen op uw huidige premie en op welke handige extra's u kunt rekenen.

Andere verzekeringen

Verzuim-ontzorg­verzekering

De Verzuim-ontzorgverzekering lijkt op bestaande verzuimverzekeringen, alleen bent u ook verzekerd van maximale begeleiding door de arbodienst en Ontzorgmanager. Ontwikkeld door de overheid met verzekeraars en werkgeversorganisaties voor volledige ondersteuning bij verzuim en re-integratie.

Lees meer

Informatie en voorwaarden

Vragen?

Wij helpen graag. Bel of chat met één van onze medewerkers. Op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar tussen 8.00 en 17.30. Voor onze chat is dat tussen 10.00 en 16.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen.

Verzuimadvies
030 247 49 10
Verzuimadvies
verzuimadvies@vvaa.nl
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen