Inloggen

Laat verzuim de zorg voor uw patiënten niet in de weg zitten

Een zieke medewerker is al vervelend genoeg. Maar wat zijn precies uw rechten en plichten als werkgever? En hoe voorkomt u financiële schade als gevolg van verzuim? Bij ons krijgt u onafhankelijk verzekeringsadvies afgestemd op uw situatie én praktijk.

Vraag een gesprek aan

Uitstekend verzekerd bij verzuim

Kan uw medewerker door ziekte niet werken, dan moet u wettelijk tenminste 70% van het loon doorbetalen in de eerste twee ziektejaren (waarvan het 1e jaar minimaal het minimumloon). Met een verzuimverzekering ontvangt u een vergoeding voor de kosten van deze loondoorbetalingverplichting. Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan preventie en re-integratie.

Uw voordelen

 • Afgestemd op uw beroep en cao
  Met de Verzuimverzekering kunt u rekenen goede voorwaarden voor een betaalbare premie, geheel afgestemd op uw beroepsgroep en cao.
 • Arbodienstverlening mee te verzekeren
  U en uw medewerkers kunnen vertrouwen op professionele ondersteuning van een deskundige arbodienstverlener. 
 • Hulp van een VvAA Verzuimexpert
  U krijgt persoonlijk advies en begeleiding door de Verzuimexpert: uw gids in het doolhof van wet- en regelgeving.
 • Gemakkelijke verzuimregistratie en volledig inzicht
  Met één handeling geeft u het verzuim online door. De melding wordt dan door de verzekeraar verwerkt en automatisch doorgegeven aan de aangesloten arbodienst.
 

Uw verzuimzaken in goede banen leiden

Met VvAA verzuimadvies kunt u rekenen op advies over finan­ciële zekerheid en onder­steuning bij ziekte­verzuim en re-integratie van mede­werkers. Met één loket voor al uw vragen en één pakket voor al uw verzeke­ringen. Lees meer ▹

Heeft u elders al een verzuimverzekering?

Maak direct een vrijblijvende afspraak voor advies op maat. Zo weet u wat u kunt besparen op uw huidige premie en op welke handige extra's u kunt rekenen.

Dekkingen

 • Dekking
  De dekking bepaalt de uitkering voor de loondoorbetaling in de eerste twee ziektejaren. U kunt kiezen uit diverse opties zoals 100% in het 1e jaar en 70% in het 2e jaar of exact afgestemd op de verplichting vanuit uw cao. De uitkering wordt gebaseerd op het verzekerd jaarloon.
 • Eigenrisicoperiode
  Dit is de periode waarin u de loondoorbetaling voor eigen rekening neemt, gerekend vanaf de eerste ziektedag. U kunt kiezen uit diverse eigenrisicoperiodes afgestemd op uw situatie.
 • Meeverzekeren werkgeverslasten
  De kosten voor loondoorbetaling zijn hoger dan het loon alleen. Voor uw medewerkers betaalt u ook via de Belastingdienst afdrachten voor de sociale en werknemers premies. U kunt de uitkering verhogen met deze werkgeverslasten: variërend tussen 5% en 25%.
Verzuimverzekering | VvAA

Heeft u het verzuim in de hand?

Bekijk de vijf praktische tips om uw verzuim­beleid beter onder controle te krijgen.

MKB Verzuim-ontzorgverzekering

Verzekerd van volledige ontzorging

Wilt u volledige ondersteuning bij verzuim en re-integratie? Kies dan voor MKB Verzuim-ontzorgverzekering, in het leven geroepen door de overheid in samenwerking met verzekeraars en werkgeversorganisaties.

Meer informatie ▹
Verzuimadvies | VvAA

Praktische informatie

Vraag of advies?

Bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. Een e-mail sturen kan uiteraard ook.