Inloggen

Uw voordelen

 • Maatwerk oplossingen: u bepaalt zelf wat u wilt verzekeren
 • Particuliere verhuur kunt u meeverzekeren
 • Keuze voor waardegarantie van 1, 3 of 5 jaar op basis van nieuwwaarde
Vraag uw verzekering aan

VvAA Caravan- en vouwwagenverzekering

Goed verzekerd op vakantie

Heerlijk ontspannen op vakantie met uw partner of uw hele gezin en altijd een eigen slaapplaats bij de hand. Daar hebt u een caravan of vouwwagen voor. Uiteraard wilt u de beste verzekering voor uw kampeerwagen. Eén die u naar eigen wens kunt samenstellen.

De voordelen van de VvAA caravan- en vouwwagenverzekering: 

 • Verzekerd tegen diefstal, brand en storm
  Met de caravan- en vouwwagenverzekering verzekert u uw caravan standaard tegen schade door diefstal, brand en storm.
 • Minstens 6 maanden achtereen geldig
  De verzekering is 6 maanden achtereen geldig in heel Europa en alle niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. In Nederland, België en Luxemburg zelfs het hele jaar door.
 • Deskundige hulp bij pech
  Hebt u pech onderweg of op de camping? Dan kunt u rekenen op deskundige hulp. Als u kiest voor de allriskverzekering, bent u bovendien verzekerd voor allerlei extra kosten die u maakt als er iets misgaat.

Vraag uw verzekering aan

Klantreviews

Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd? All Risk Basis
Schade door diefstal, brand en storm inclusief repatriëring van de caravan 
Persoonlijke hulpverlening in binnen- en buitenland door Artsen Alarm Service
Extra kosten na schade, zoals voor bewaking, vervoer, berging of opruiming 
Buitengewone kosten na schade, zoals reis- of verblijfskosten
Huurkosten vervangend vakantieverblijf of vervangende caravan

Let op: Uw caravan is alleen verzekerd tegen diefstal als u gebruikmaakt van een SCM-goedgekeurd koppelingsslot of een SCM-goedgekeurde wielklem. Bij een verzekerde waarde van meer dan €20.000 zijn beide; een SCM-goedgekeurd koppelingsslot en een SCM-goedgekeurde wielklem verplicht. Kiest u voor Allrisk, dan is het diefstalpreventiemateriaal gratis meeverzekerd.


Wat kunt u extra verzekeren? 

Maak uw caravan- en vouwwagenverzekering op maat.

Extra te verzekeren Toelichting
Waardegarantie

Met waardegarantie kunt u de verzekerde waarde van uw caravan 1, 3 of 5 jaar vastzetten. Na deze periode doen wij u een voorstel om de waarde opnieuw vast te stellen. 

Inboedel

U neemt al gauw een hoop spullen mee op vakantie: huishoudelijke apparatuur, fietsen, een surfplank... Met de uitbreiding Inboedel verzekert u al uw bagage tegen dezelfde risico's als uw caravan zelf.

Voortent en luifel

Zelfs de beste voortent overleeft een storm soms niet. Geen nood. Met deze uitbreiding verzekert u uw voortent of luifel tegen dezelfde risico's als uw caravan. Ook de aanbouw van uw stacaravan kunt u verzekeren.

Hagelschade

Een flinke hagelbui kan uw caravan goed beschadigen. Deze uitbreiding beschermt u tegen de schade- en reparatiekosten door hagel. Hebt u een gecertificeerd hagelbestendig dak? Dan krijgt u 75% korting op uw premie!

Particuliere verhuur

Verhuurt u uw caravan een paar weken per jaar aan anderen? Tegen een toeslag van 50% kunt u uw caravan ook in de verhuurperiode verzekeren. Het eigen risico wordt dan verhoogd met € 50,-. Deze uitbreiding geldt alleen voor particuliere verhuur, niet voor bedrijfsmatige verhuur.

Rechtsbijstand

Ook over uw caravan kunt u een conflict krijgen. Bijvoorbeeld met de garagehouder over een slecht uitgevoerde reparatie. Of met iemand die uw caravan opzettelijk heeft beschadigd. Met de uitbreiding Rechtsbijstand hebt u recht op juridisch advies en complete rechtsbijstand. Zo vergoeden wij de kosten voor een juridisch adviseur of advocaat. Let op: hebt u al een particuliere rechtsbijstandverzekering bij VvAA, dan bent u hiervoor al verzekerd.

Praktische informatie

Hulp nodig?

Neem contact met ons op of kijk op onze servicepagina voor meer informatie en de veelgestelde vragen.
*Op de verzekeringskaart ziet u de meest relevante productinformatie. Zo kunt u onze verzekering vergelijken met die van andere verzekeraars.