VvAA Aansprakelijkheids­verzekering voor instellingen

Aansprakelijkheid uitstekend verzekerd

Aanvragen adviesgesprek
 • Beschermt uw zorgonderneming en uw zorgverleners.
 • Vast aanspreekpunt voor vragen en advies.
 • Direct hulp van ervaren deskundigen bij (dreigende) claims.
Twee vrouwen en een man in gesprek

Stem en steun

Bij VvAA krijgt u veel meer dan alleen een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Want als maatschappelijk betrokken verzekeraar en dienstverlener voor zorgverleners én zorgorganisaties maken we onszelf ook sterk voor belangrijke ledenthema’s. In deze unieke combinatie zijn we al bijna 100 jaar de vertrouwde stem en steun van onze ruim 130.000 leden.

Goed beschermd

Als kliniek, ZBC of zorginstelling hecht u aan uw reputatie als betrouwbare zorgverlener. Bij een schadeclaim betekent dat er ergens iets is misgegaan. Dan is het prettig als u snel en deskundig wordt bijgestaan door zeer ervaren adviseurs die dagelijks zorgverleners en instellingen bijstaan bij schadeclaims.

Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid verzekerd

Dit betekent dat u met één verzekering uw mensen en uw onderneming beschermt:

 • Eén vast aanspreekpunt voor vragen en advies
  U krijgt een accountmanager als vast aanspreekpunt. Deze kunt u altijd bellen of mailen voor informatie of advies. Zonder dat u opeens een rekening krijgt voor ‘schadebehandeling’ of ‘expertisekosten’. 
 • Risicoanalyse bij grote instellingen ter voorkoming van claims
  Voorkomen is beter dan genezen. Bent u een grote instelling? Dan kunnen we op uw verzoek jaarlijks een risicoanalyse uitvoeren, zodat u uw kans op claims kunt verkleinen.
 • Bij (dreigende) claims direct hulp van ervaren adviseurs
  U kunt rekenen op de hulp en expertise van onze ervaren deskundigen.

VvAA Stoploss aansprakelijkheidsverzekering

Onze Stoploss aansprakelijkheidsverzekering verzekert het aansprakelijk­heids­risico van het ziekenhuis en de medisch specia­listen, onder meer voor een aan­sprakelijk­heids­stelling door een patiënt.

Naar de verzekering

Wat is verzekerd?

In overleg met uw verzekeringsadviseur bepaalt u zelf welke dekkingen u wilt verzekeren. Deze dekkingen staan dan op uw polis.

Hoe klanten ons beoordelen

94% van onze klanten zou ons aanbevelen

Onze klanten beoordelen ons met een 8.2 / 10 via Feedback Company (696 reviews)

Aanvullend verzekeren

Wie is verzekerd?

 • Het verzekeren van instellingen is altijd maatwerk, wij adviseren en helpen u daarbij.

 • U verzekert in principe iedereen die werkt in uw zorgonderneming. Dat geeft u, uw medewerkers én uw patiënten zekerheid.

 • Werkt u met zzp’ers? Dan zijn die normaal gesproken ook verzekerd via uw zorgonderneming. Bespreek dit wel uitgebreid met uw zzp’ers en VvAA. Want voor zzp’ers geldt dat zij ook te maken hebben met modelovereenkomsten en afspraken met de belastingdienst.

 • Alle artsen en (para)medici die tijdens een verzekeringsjaar nieuw bij uw instelling komen werken zijn direct meeverzekerd. Wij maken daarover een afspraak met u. Dat is dan op de polis aangetekend.

Uitgebreide dekking van uw Wkkgz-risico's

Uitspraken door erkende geschilleninstanties nemen wij in principe over. Wij vergoeden schadevergoedingen tot € 25.000. die door deze geschilleninstantie zijn toegekend, mits het gaat om gebeurtenissen die binnen de verzekeringsvoorwaarden vallen. Bekijk het overzicht van alle door VvAA goedgekeurde geschilleninstanties.

Wat is niet verzekerd?

Niet alles is gedekt. Deze schade is onder andere niet verzekerd:

 • Schade die verband houdt met medisch experimenteel onderzoek op proefpersonen overeenkomstig de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen.

 • Schade die verband houdt met het alsnog geheel, gedeeltelijk of opnieuw verrichten van werkzaamheden die door of onder uw verantwoordelijkheid niet of onzorgvuldig zijn uitgevoerd.

 • Schade die het gevolg is van door u uitgevoerde cosmetische handelingen inclusief de daarvoor gebruikte cosmetische producten en medische hulpmiddelen.

 • Schade door cybercrime en dataverlies. Daarvoor is onze Cyber- en datariskverzekering.

Informatie en voorwaarden

De VvAA Aansprakelijkheidsverzekering voor instellingen heeft verschillende varianten. Download in MijnVvAA de voorwaarden die voor uw verzekering gelden.

Vragen? Wij helpen graag

Bekijk de veelgestelde vragen op onze servicepagina.

Servicepagina
Veelgestelde vragen