VvAA Rechtsbijstand­verzekering medisch specialisten

Verzekerd van deskundig juridisch advies

Vrijblijvende offerte aanvragen
  • Afgestemd op uw specifieke situatie als medisch specialist.
  • Ook bij geschillen binnen uw MSB, met collega's of het ziekenhuis.
  • Ruime dekking voor straf-, tucht- en klachtrecht.
Medisch specialisten in overleg in een vergaderkamer van een ziekenhuis

Stem en steun

Bij VvAA krijgt u veel meer dan alleen een beroeps­rechts­bijstand­verzekering. Want als maatschappelijk betrokken verzekeraar en dienstverlener voor zorgverleners én zorgorganisaties maken we onszelf ook sterk voor belangrijke ledenthema’s. In deze unieke combinatie zijn we al bijna 100 jaar de vertrouwde stem en steun van onze ruim 130.000 leden.

Voordelen

  • Zeer ervaren juristen die u bijstaan bij een klacht of in een tuchtzaak.
  • Onze juristen hebben uitgebreide kennis van het gezondheidsrecht.
  • We helpen u bij samenwerkingsgeschillen.

Waarom deze verzekering?

De kans dat u met een juridisch conflict en daarbij advies of juridische hulp nodig heeft, is groot. Bijvoorbeeld bij een conflict binnen uw vakgroep/MSB of bij een klacht van een patiënt over zorg die u heeft verleend.

Met de VvAA Rechtsbijstandverzekering bent u als medisch specialist verzekerd van juridische bijstand op verschillende rechtsgebieden. U hoeft niet op zoek te gaan naar een rechtshulpverlener die uw belangen behartigt. Met één telefoontje naar onze juristen helpen wij u verder. Wij hebben vele juristen en advocaten in huis met de juiste expertise voor uw vakgebied.

Wat is verzekerd?

Expert in gezondheidsrecht

Dagelijks behandelen we allerlei juridische vraagstukken van (para)medici. Hierdoor hebben wij uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd over de (mogelijke) problematiek binnen uw vakgebied.

Hulp bij IGJ-controles of Wkkgz-zaken

Hulp bij zakelijke conflicten

Ondersteuning vanaf het eerste signaal

Mediation

Hoe klanten ons beoordelen

94% van onze klanten zou ons aanbevelen

Onze klanten beoordelen ons met een 8.2 / 10 via Feedback Company (696 reviews)

Aanvullend verzekeren

Onderlinge geschillen

Met de medisch specialisten in uw vakgroep of samenwerkingsverband binnen een Medisch Specialistisch Bedrijf) kunt u een conflict krijgen. Vertrouw dan op onze deskundige juridische hulp. Dat geldt ook voor (dreigende) conflicten met niet-vakgroep collega’s en het bestuur van het MSB.

Let op: u bent alleen verzekerd als de samenwerking is gebaseerd op een schriftelijke overeenkomst die door alle leden is ondertekend.

Uw werknemers

Verkeersrechtsbijstand voor uw zakelijke auto’s

Wachttijd van 3 maanden

Houd voor de meeste juridische kwesties rekening met een wachttijd van 3 maanden als u de Rechtsbijstandverzekering voor medisch specialisten afsluit. Wanneer geldt geen wachttijd?

  • Bij klacht- en tuchtzaken in de uitoefening van het beroep van de verzekerde.
  • Bij rechtshulp bij overeenkomsten die u na ingangsdatum van de verzekering heeft gesloten.
  • Als u direct voorafgaand aan deze verzekering een vergelijkbare dekking had.

Geschillenregeling

VvAA Legal heeft een geschillenregeling. Er kan immers een geschil van mening ontstaan tussen u en de jurist van VvAA.

Inzet van een advocaat

Een advocaat inzetten? Vaak helpen onze juristen u. Soms kunt u een advocaat inzetten voor uw zaak. Belangrijk daarbij is of er sprake is van een procedure én of de inzet van een advocaat verplicht is. U kunt alleen een externe advocaat inschakelen na overleg én met goedkeuring van VvAA Legal.

Dossierbehandeling

De VvAA Rechtsbijstandverzekering voor medisch specialisten is een zogeheten ‘natura verzekering’. Uitgangspunt is dat de juristen en advocaten van VvAA Rechtsbijstand de juridische bijstand verlenen. Zo’n 90% van de dossierbehandeling doen we zelf. Zo profiteert u optimaal van de jarenlange ervaring en expertise die onze juristen en advocaten hebben opgebouwd bij het verlenen van rechtshulp aan zorgverleners en zorgondernemingen.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn geschillen waarvoor u geen recht heeft op rechtsbijstand. Bijvoorbeeld als u voor het behartigen van uw belangen aanspraak kunt maken op uw beroeps­aansprakelijkheid­sverzekering. Of wanneer uw geschil gaat over een wet of regel die door de overheid is vastgesteld en die voor iedereen geldt.

Informatie en voorwaarden

Bekijk de verzekeringsvoorwaarden voor het complete overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen. Bij een beroep op uw verzekering controleert Bureau Intake en Dekking van VvAA Legal of uw verzoek onder de dekking van uw polis valt.

De VvAA Beroepsrechtsbijstandverzekering voor medisch specialisten heeft verschillende dekkingen. In MijnVvAA ziet u welke dekking en voorwaarden voor uw verzekering gelden.

Vragen? Wij helpen graag

Bekijk de veelgestelde vragen op onze servicepagina. Heeft u een juridische vraag of wilt u de dekking van uw verzekering aanspreken? Bel dan met onze Juridische servicedesk, bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. Of stuur ons uw bericht.

Servicepagina
Veelgestelde vragen
Juridische servicedesk
030 247 49 99
VvAA Legal
rechtsbijstand@vvaa.nl