VvAA Rechtsbijstand-verzekering voor medisch specialisten

Aanvragen offerte
 • Afgestemd op uw specifieke situatie als medisch specialist.
 • Ook bij geschillen binnen uw MSB, met collega's of het ziekenhuis.
 • Ruime dekking voor straf-, tucht- en klachtrecht.
Medisch specialisten in overleg in een vergaderkamer van een ziekenhuis

Stem en steun

Bij VvAA krijgt u veel meer dan alleen een beroeps­rechts­bijstand­verzekering. Want als maatschappelijk betrokken verzekeraar en dienstverlener voor zorgverleners én zorgorganisaties maken we onszelf ook sterk voor belangrijke ledenthema’s. In deze unieke combinatie zijn we al bijna 100 jaar de vertrouwde stem en steun van onze ruim 125.000 leden.

Waarom deze verzekering?

De kans dat u eens met een juridisch conflict of een geschil te maken krijgt is groot. Er kunnen zich situaties voordoen waarbij u mogelijk behoefte hebt aan advies of juridische bijstand. Bijvoorbeeld bij een conflict binnen uw vakgroep of MSB, bij een klacht van een patiënt of wanneer u wordt opgeroepen een verklaring af te leggen voor een rechtscollege (getuigenverhoor).

Een van de grote voordelen van een Rechtsbijstandverzekering is dat u voor een betaalbaar bedrag aanspraak kunt maken op juridische bijstand op verschillende rechtsgebieden. U hoeft niet op zoek te gaan naar een rechtshulpverlener die uw belangen kan behartigen, want met één telefoontje naar onze juristen helpen wij u verder. We hebben vele juristen en advocaten in huis die expertise hebben als het gaat in het geven van rechtshulp aan zorgaanbieder.

Dienstverband in ziekenhuis

In dienstverband kunt u volstaan met een particuliere Rechts­bijstand­verzekering aangevuld met de ‘klacht- en tuchtrecht’. Bij VvAA is dit standaard verzekerd in de module ‘inkomen en arbeid’.

Wat is verzekerd?

Als medisch specialist bent u onder meer verzekerd voor advies en rechtsbijstand bij:

 • Een procedure bij de klachten­commissie, bij het Tucht­college of bij een onderzoek door de Inspectie voor de Gezond­heids­zorg.

 • Geschillen met de overheid, bijvoorbeeld met de Inspectie voor de Gezond­heids­zorg.

 • Geschillen over uw praktijk­voering.

 • Stalking.

 • Wkkgz-geschillen.

 • Getuigenverhoor, wanneer u wordt opgeroepen voor het afleggen van een verklaring voor een college dat met straf-, tucht- of civielrecht is belast.

 • Overeenkomstenrecht.

 • Een oplossing van een geschil via mediation.

 • Verweer bij een onrechtmatige daad.

 • Juridisch advies nog voordat er sprake is van een geschil.

Tucht- klacht- en strafrecht

U bent verzekerd van rechtshulp bij tucht- klacht- en strafrecht als u dat meeverzekert. Ook uw feitelijke waarnemer is verzekerd voor mogelijke tucht­klachten in uw praktijk als u tijdelijk afwezig bent.

Advies en rechtsbijstand nog zonder een geschil

Mediation

Hoe klanten ons beoordelen

94% van onze klanten zou ons aanbevelen

Onze klanten beoordelen ons met een 8.2 / 10 via Feedback Company (696 reviews)

Aanvullend verzekeren

Wat is niet verzekerd?

Niet verzekerd of via een andere verzekering

Er zijn geschillen waarvoor u geen recht hebt op rechtsbijstand. Bijvoorbeeld als u voor het behartigen van uw belangen aanspraak kunt maken op uw beroeps­aansprakelijkheids­verzekering. Of wanneer uw geschil gaat over een wet of regel die door de overheid is vastgesteld en die voor iedereen geldt.

Informatie en voorwaarden

De VvAA Beroepsrechtsbijstandverzekering voor medisch specialisten heeft verschillende varianten. Download in MijnVvAA de voorwaarden die voor uw verzekering gelden.

Vragen? Wij helpen graag

Op werkdagen kunt u ons bellen tussen 8.30 en 17.30 uur. We helpen u graag.
Bel
030 247 42 12
E-mail
servicedeskrelatieteam@vvaa.nl