Rechtsbijstand­verzekering medisch specialisten

Verzekerd van deskundig juridisch advies

Vrijblijvende offerte aanvragen
  • Afgestemd op uw specifieke situatie als medisch specialist
  • Ook bij geschillen binnen uw MSB, met collega's of het ziekenhuis
  • Ruime dekking voor straf-, tucht- en klachtrecht
Beroepsrechtsbijstandverzekering medisch specialisten - Medisch specialisten bespreken in het ziekenhuis al lopende een dossier van een patiënt.

Voordelen

  • Zeer ervaren juristen die u bijstaan bij een klacht of in een tuchtzaak
  • Onze juristen hebben uitgebreide kennis van het gezondheidsrecht
  • We helpen u bij samenwerkingsgeschillen

Waarom deze verzekering?

De kans dat u met een juridisch conflict en daarbij advies of juridische hulp nodig heeft, is groot. Bijvoorbeeld bij een conflict binnen uw vakgroep/MSB of bij een klacht van een patiënt over zorg die u heeft verleend.

Met de VvAA Rechtsbijstandverzekering bent u als medisch specialist verzekerd van juridische bijstand op verschillende rechtsgebieden. U hoeft niet op zoek te gaan naar een rechtshulpverlener die uw belangen behartigt. Met één telefoontje naar onze juristen helpen wij u verder. Wij hebben vele juristen en advocaten in huis met de juiste expertise voor uw vakgebied.

Wat is verzekerd?

Deze informatie hebben we met zorg samen­gesteld om u goed te informeren. Bekijk de ­voorwaarden voor een volledig overzicht van de dekkingen en uitsluitingen.

Expert in gezondheidsrecht

Dagelijks behandelen we allerlei juridische vraagstukken van (para)medici. Hierdoor hebben wij uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd over de (mogelijke) problematiek binnen uw vakgebied.

Hulp bij IGJ-controles of Wkkgz-zaken

Onze juristen helpen u bij een controle van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Bijvoorbeeld na een incident, bij verplichte calamiteitenmeldingen of bij een geschil dat door de Geschilleninstantie Wet Kwaliteit Klacht en Geschillen wordt behandeld.

Hulp bij zakelijke conflicten

Naast bijstand in klacht- en tuchtzaken bieden wij ook hulp en juridische ondersteuning bij onder andere samenwerkingsgeschillen, geschillen over uw praktijkvoering, stalking en overeenkomsten die bijvoorbeeld heeft gesloten met een leverancier van medische hulpmiddelen.

Ondersteuning vanaf het eerste signaal

Met de Beroepsrechtsbijstandsverzekering voor medisch specialisten helpen wij u ook bij dreigende klachten. Heeft u het gevoel dat een patiënt ontevreden is? Dan kunt u bij ons meteen terecht voor hulp en advies. Veelal kunt u verdere escalatie zo voorkomen.

Mediation

Bij geschillen over samenwerking biedt mediation vaak uitkomst. We schakelen dan een mediator in die u helpt om het geschil te beslechten. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat een (lastig) gesprek uit de hand loopt.

Hoe klanten ons beoordelen

97% van onze klanten zou ons aanbevelen

8.5

van de 10 (via Feedback Company) van 315 reviews

Aanvullend verzekeren

Onderlinge geschillen

Met de medisch specialisten in uw vakgroep of samenwerkingsverband binnen een Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB) kunt u een conflict krijgen. Vertrouw dan op onze deskundige juridische hulp. Dat geldt ook voor (dreigende) conflicten met niet-vakgroep collega’s en het bestuur van het MSB.

Let op: U bent alleen verzekerd als de samenwerking is gebaseerd op een schriftelijke overeenkomst die door alle leden is ondertekend.

Uw werknemers

Verzeker uw werknemers mee, zodat ook zij verzekerd zijn van rechtsbijstand bij onder meer tuchtzaken en stalking in de beroepsuitoefening. Bovendien bent u als werkgever verzekerd van rechtshulp mocht u een arbeidsgeschil krijgen met een van uw werknemers.

Verkeersrechtsbijstand voor uw zakelijke auto’s

Uw zakelijk gereden auto’s kunt u meeverzekeren. U bent dan verzekerd voor rechtsbijstand bij onder andere een verkeersongeval.

 

Wat is niet verzekerd?

Niet alles is gedekt. Hieronder leest u een aantal voorbeelden wat niet is verzekerd. 

  • Als u aanspraak kunt maken op de dekking van uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

  • Wanneer uw geschil gaat over een wet of regel die door de overheid is vastgesteld en voor iedereen geldt.

Juridische hulp

Wat kunt u verwachten?

Informatie en voorwaarden

Bekijk de voorwaarden voor het complete overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen. Bij een beroep op uw verzekering controleert Bureau Intake en Dekking van VvAA Rechtsbijstand of uw verzoek onder de dekking van uw polis valt.

Vragen of schade melden?

Wij helpen graag. Bekijk de veelgestelde vragen op onze servicepagina. Bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur of kijk voor meer informatie bij VvAA Legal.

Servicepagina
Veelgestelde vragen
Juridische servicedesk
030 247 49 99
VvAA Legal
Website
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen