Rechtsbijstand­verzekering medisch specialisten

Verzekerd van deskundig juridisch advies

Vrijblijvende offerte aanvragen
  • Afgestemd op uw specifieke situatie als medisch specialist
  • Ook bij geschillen binnen uw MSB, met collega's of het ziekenhuis
  • Ruime dekking voor straf-, tucht- en klachtrecht
Beroepsrechtsbijstandverzekering medisch specialisten - Medisch specialisten bespreken in het ziekenhuis al lopende een dossier van een patiënt.

Voordelen

  • Zeer ervaren juristen die u bijstaan bij een klacht of in een tuchtzaak
  • Onze juristen hebben uitgebreide kennis van het gezondheidsrecht
  • We helpen u bij samenwerkingsgeschillen

Waarom deze verzekering?

De kans dat u met een juridisch conflict en daarbij advies of juridische hulp nodig heeft, is groot. Bijvoorbeeld bij een conflict binnen uw vakgroep/MSB of bij een klacht van een patiënt over zorg die u heeft verleend.

Met de VvAA Rechtsbijstandverzekering bent u als medisch specialist verzekerd van juridische bijstand op verschillende rechtsgebieden. U hoeft niet op zoek te gaan naar een rechtshulpverlener die uw belangen behartigt. Met één telefoontje naar onze juristen helpen wij u verder. Wij hebben vele juristen en advocaten in huis met de juiste expertise voor uw vakgebied.

Wat is verzekerd?

Expert in gezondheidsrecht

Dagelijks behandelen we allerlei juridische vraagstukken van (para)medici. Hierdoor hebben wij uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd over de (mogelijke) problematiek binnen uw vakgebied.

Hulp bij IGJ-controles of Wkkgz-zaken

Hulp bij zakelijke conflicten

Ondersteuning vanaf het eerste signaal

Mediation

Hoe klanten ons beoordelen

95% van onze klanten zou ons aanbevelen

8.5

van de 10 (via Feedback Company) van 193 reviews

Juridische hulp

Ongeacht de rubrieken die u kiest, krijgt u standaard hulp van ons in verschillende vormen. Denk aan de juridische servicedesk en deskundige hulp door VvAA-juristen.

Aanvullend verzekeren

Onderlinge geschillen

Met de medisch specialisten in uw vakgroep of samenwerkingsverband binnen een Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB) kunt u een conflict krijgen. Vertrouw dan op onze deskundige juridische hulp. Dat geldt ook voor (dreigende) conflicten met niet-vakgroep collega’s en het bestuur van het MSB.

Let op: U bent alleen verzekerd als de samenwerking is gebaseerd op een schriftelijke overeenkomst die door alle leden is ondertekend.

Uw werknemers

Verkeersrechtsbijstand voor uw zakelijke auto’s

Wachttijd van 3 maanden

Houd voor de meeste juridische kwesties rekening met een wachttijd van 3 maanden als u de Rechtsbijstandverzekering voor medisch specialisten afsluit. Wanneer geldt geen wachttijd?

  • Bij klacht- en tuchtzaken in de uitoefening van het beroep van de verzekerde.
  • Bij rechtshulp bij overeenkomsten die u na ingangsdatum van de verzekering heeft gesloten.
  • Als u direct voorafgaand aan deze verzekering een vergelijkbare dekking had.

Dossierbehandeling

De VvAA Rechtsbijstandverzekering voor medisch specialisten is een zogeheten ‘natura verzekering’. Uitgangspunt is dat de juristen en advocaten van VvAA Rechtsbijstand de juridische bijstand verlenen. Zo’n 90% van de dossierbehandeling doen we zelf. Zo profiteert u optimaal van de jarenlange ervaring en expertise die onze juristen en advocaten hebben opgebouwd bij het verlenen van rechtshulp aan zorgverleners en zorgondernemingen.

Inzet van een advocaat

Een advocaat inzetten? Vaak helpen onze juristen u. Soms kunt u een advocaat inzetten voor uw zaak. Belangrijk daarbij is of er sprake is van een procedure én of de inzet van een advocaat verplicht is. U kunt alleen een externe advocaat inschakelen na overleg én met goedkeuring van VvAA Rechtsbijstand.

Geschillenregeling

VvAA Rechtsbijstand heeft een geschillenregeling. Er kan immers een geschil van mening ontstaan tussen u en de jurist van VvAA.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn geschillen waarvoor u geen recht heeft op rechtsbijstand. Bijvoorbeeld als u voor het behartigen van uw belangen aanspraak kunt maken op uw beroeps­aansprakelijkheid­sverzekering. Of wanneer uw geschil gaat over een wet of regel die door de overheid is vastgesteld en die voor iedereen geldt.

Informatie en voorwaarden

Bekijk de verzekeringsvoorwaarden voor het complete overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen. Bij een beroep op uw verzekering controleert Bureau Intake en Dekking van VvAA Rechtsbijstand of uw verzoek onder de dekking van uw polis valt.

De VvAA Beroepsrechtsbijstandverzekering voor medisch specialisten heeft verschillende dekkingen. In MijnVvAA ziet u welke dekking en voorwaarden voor uw verzekering gelden.

Vragen of schade melden?

Wij helpen graag. Bekijk de veelgestelde vragen op onze servicepagina. Bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur of kijk voor meer informatie bij VvAA Legal.

Servicepagina
Veelgestelde vragen
Juridische servicedesk
030 247 49 99
VvAA Legal
Website
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen