Inloggen

De inventaris van uw praktijk goed verzekerd

De Inventarisverzekering verzekert de kostbare bezittingen in uw praktijk. Zoals medische apparatuur, de onderzoekstafel of een tandartsstoel. De inventarisverzekering sluit naadloos aan op de opstalverzekering en bedrijfsschadeverzekering.

Bereken uw premie

VvAA inventarisverzekering

Voordelen van onze inventarisverzekering

  • 15% korting bij inbraakpreventie
    Met een BORG-certificaat of het AGN-certificaat van de Alarm Groep ontvangt u maar liefst 15% premiekorting.
  • AED aan buitenmuur ook verzekerd
    Hangt u een AED op aan de buitenkant van uw praktijk, dan is deze ook verzekerd tegen onder meer diefstal en vandalisme.
  • Garantie tegen onderverzekering
    Bent u huisarts? Dan krijgt u een garantie tegen onderverzekering voor een periode van 5 jaar. Daarvoor hoeft u alleen de vragen in de inventarismeter te beantwoorden.

Bereken uw premie

Korting voor jonge professionals

  • Hebt u maximaal 5 jaar geleden uw eerste studie aan het hbo of wo afgerond, en begon u die studie direct na de middelbare school? Dan ontvangt u direct 25% korting op de premie van uw VvAA inventarisverzekering.

Dekkingen


Wat is verzekerd?   

Diefstal

U bent verzekerd bij diefstal, ook als de sporen van de inbraak ontbreken.

Artsen Alarm Service

In noodgevallen kunt u bij schade op ieder moment van de dag bellen met Artsen Alarm Service. Ook voor hulpverlening in het buitenland.

AED aan buitenmuur

Hangt u een AED op aan de buitenkant van uw praktijk, dan is deze ook verzekerd tegen diefstal, vandalisme en de overige risico’s die gedekt zijn op de inventaris­verzekering.

Verzekerd tegen nieuwwaarde

Bij schade vergoeden we de nieuwwaarde. U krijgt de dagwaarde als de inventaris lager is dan 40% van de nieuwwaarde. Een onafhankelijke expert of VvAA zelf bepaalt de actuele waarde.

Goed om te weten
Wij vergoeden maximaal het bedrag dat op uw polisblad staat vermeld. Zijn uw spullen minder dan 1 jaar oud? Dan krijgt u de nieuwwaarde. Als spullen ouder worden, worden ze meestal minder waard. Voor die vergoeding maken we dan gebruik van een afschrijvingstabel.

Download de afschrijvingstabel

Risico-inschatting

In de inventarisverzekering kunt u de meeste zaken zonder maximum bedrag verzekeren. Wel in combinatie met eventuele beveiligingseisen. Bij een hoog verzekerd bedrag kunnen we een taxateur vragen om een risico-inschatting van uw praktijk te maken.

Een volledig overzicht vindt u in de polisvoorwaarden.

Aanvullende dekkingen


Extra te verzekeren   
Glasdekking

Het glas in uw praktijk kunt u aanvullend meeverzekeren.

Praktische informatie


Hulp nodig?

Kijk op onze servicepagina voor meer informatie en de veelgestelde vragen.
*Op de verzekeringskaart ziet u de meest relevante productinformatie. Zo kunt u onze verzekering vergelijken met die van andere verzekeraars.