Rechtsbijstand­verzekering particulier

Verzekerd van deskundig juridisch advies

Bereken uw premie
 • Klacht- en tuchtrecht en Wkkgz-geschillen zijn meeverzekerd
 • Maak gebruik van mediation om dreigende conflicten op te lossen
 • Zowel uw huis als tweede woning in Nederland zijn verzekerd
Rechtsbijstandverzekering - Man en vrouw zitten samen op de bank en lezen het magazine Arts en Auto.

Voordelen

 • Werkt u in loondienst in een (para)medische functie? Dan is klacht- en tuchtrecht meeverzekerd in de module Inkomen en Arbeid.

 • Als er een mogelijkheid is om het dreigende conflict op te lossen door middel van mediation, dan kunt u daar gebruik van maken via uw rechtsbijstandverzekering. De mediators waar VvAA een beroep op doet, zijn geregistreerd bij de Mediatorfederatie Nederland (MfN).

 • Een conflict met een aannemer? Zowel uw huis als uw tweede woning in Nederland zijn verzekerd met de module Consument en Wonen.

Bereken uw premie

Korting voor young professionals

Heb jij minder dan 5 jaar geleden je eerste (para)medische studie (HBO/WO) afgerond? Als young professional krijg je dan een aantrekkelijke premiekorting.

Bereken je premie

Wat is verzekerd?

De VvAA Rechtsbijstandverzekering bestaat uit 3 verschillende modules. Kiest u voor alle modules? Dan ontvangt u € 20 korting op de jaarpremie.

Verkeer en Letsel

Recht op rechtsbijstand bij:

 • Materiële schade waar een derde aansprakelijk voor is

 • Letselschade waar een derde aansprakelijk voor is

 • Geschillen met uw garage

Bereken uw premie

Consument en Wonen

Inkomen en arbeid

Hoe klanten ons beoordelen

94% van onze klanten zou ons aanbevelen

8.2

van de 10 (via Feedback Company) van 706 reviews

Juridische ondersteuning

Ongeacht de rubrieken die u kiest, krijgt u standaard hulp van ons in verschillende vormen. Denk aan de juridische servicedesk en deskundige hulp door VvAA-juristen.

Goed om te weten

 • Het belang dat u bij een zaak heeft moet minimaal € 225 zijn.
 • Het eigen risico voor gerechtelijke en administratieve procedures waarin een advocaat niet verplicht is, maar u in overleg met ons toch kiest voor een externe advocaat, bedraagt € 250
 • Een tweede extra woning in Nederland kunt u meeverzekeren in de module Consument en Wonen voor € 15 per jaar.
 • Er geldt een wachttijd van 3 maanden vanaf het begin van de verzekering.

Wat is niet verzekerd?

Niet alles is gedekt. Hieronder leest u een aantal voorbeelden wat niet is verzekerd. 

 • Geschillen over belastingen.

 • Geschillen die met echtscheiding of opheffing van partnerschap te maken hebben (u heeft dekking voor eenmalig juridisch advies).

 • Een geschil over een wet of regel die is vastgesteld door de overheid en die voor iedereen geldt.

 • Een volledig overzicht van wat wel en niet verzekerd is, vindt u in de polisvoorwaarden.

Aanvullend verzekeren

Vrije advocaatkeuze

Bij gerechtelijke en administratieve procedures waarbij de inzet van een advocaat niet verplicht is kunt u zich laten bijstaan door een advocaat tot maximaal € 7.500 per zaak. U kunt kiezen voor de aanvullende dekking ‘Vrije advocaatkeuze’ om dit bedrag te verhogen. Deze aanvullende dekking kunt u alleen toevoegen als u alle 3 de rubrieken heeft afgesloten.

Dossierbehandeling

De VvAA Rechtsbijstandverzekering particulier is een zogeheten ‘natura verzekering’. Uitgangspunt is dat de juristen en advocaten van VvAA Rechtsbijstand de juridische bijstand verlenen. Zo’n 90% van de dossierbehandeling doen we zelf. Zo profiteert u optimaal van de jarenlange ervaring en expertise die onze juristen en advocaten hebben opgebouwd bij het verlenen van rechtshulp aan zorgverleners en zorgondernemingen.

Inzet van een advocaat

Een advocaat inzetten? Vaak helpen onze juristen u. Soms kunt u een advocaat inzetten voor uw zaak. Belangrijk daarbij is of er sprake is van een procedure én of de inzet van een advocaat verplicht is. U kunt alleen een externe advocaat inschakelen na overleg én met goedkeuring van VvAA Rechtsbijstand.

Geschillenregeling

VvAA Rechtsbijstand heeft een geschillenregeling. Er kan immers een geschil van mening ontstaan tussen u en de jurist van VvAA.

Informatie en voorwaarden

Bekijk de verzekeringsvoorwaarden voor het complete overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen. Bij een beroep op uw verzekering controleert Bureau Intake en Dekking van VvAA Rechtsbijstand of uw verzoek onder de dekking van uw polis valt.

De VvAA Rechtsbijstand particulier heeft verschillende varianten. Download in MijnVvAA de voorwaarden die voor uw verzekering gelden.

Vragen? Wij helpen u graag

Bel onze Juridische servicedesk, bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. Of kijk op onze Servicepagina.

Juridische servicedesk
030 247 49 99
Servicepagina
Veelgestelde vragen