Diëtetiek

Als u advies nodig heeft over voeding en gezondheid.

Vergoeding per verzekering

Basisverzekering

3 uur

Start

Geen vergoeding

Plus

€ 120

Optimaal

€ 200

Top

100%

Excellent

100%

Wat u vergoed krijgt

Bent u te zwaar of juist te licht door bijvoorbeeld ziekte, eetproblemen of een voedselallergie? Of heeft u andere klachten die samenhangen met voeding, zoals darmklachten, hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol? Een diëtist geeft voorlichting en advies over voeding, dieet en eetgewoonten. Dit noemen we diëtetiek.

Wij vergoeden diëtetiek in 3 situaties:

1.

als onderdeel van ketenzorg bij chronische ziekte

Heeft u diabetes (suikerziekte), een hart- of vaatziekte, of chronische longproblemen (COPD)? Dan krijgt u via de huisarts mogelijk ketenzorg. Daarbij werken meer zorgverleners intensief samen om u zorg te geven. De diëtist maakt daar dan onderdeel van uit

2.

bij overgewicht

U kunt zorg krijgen bij de diëtist als:

  • uw BMI minstens 30 kg/m2 is, of
  • uw BMI tussen 25 en 30 kg/m2 is en u extra risico loopt door bijvoorbeeld een ziekte (zoals hart- en vaatziekte)
3.

als er een andere medische reden is

Heeft u een ander medisch probleem waarvoor het nodig is een diëtist te raadplegen? Dan kan de huisarts u naar de diëtist verwijzen. Ook kunt u op eigen initiatief naar de diëtist gaan. Een verwijzing is namelijk niet nodig

De basisverzekering vergoedt per kalenderjaar maximaal 3 uur diëtetiek met een medische reden door een diëtist. Maakt de zorg door de diëtist onderdeel uit van uw ketenzorg? Dan vergoedt de basisverzekering die zorg ook. Deze ketenzorg telt niet mee voor het maximum van 3 uur.

Heeft u na de 3 uur van de basisverzekering nog begeleiding en advies nodig? De aanvullende verzekeringen Student en hoger vergoeden extra diëtetiek met een medische reden door een diëtist. Student vergoedt maximaal 1 uur extra diëtetiek per kalenderjaar. Plus en Optimaal hebben een maximale vergoeding per kalenderjaar voor extra diëtetiek. De bedragen staan bovenaan deze vergoeding. Top en Excellent vergoeden extra diëtetiek volledig.

Dit wordt niet vergoed

  • voedingsmiddelen, maaltijdvervangers en dieetartikelen
  • diëtetiek als onderdeel van sportmedisch advies

Andere vergoedingen

Heeft u geen medische reden, maar wilt u wel uw eetgewoonten veranderen? De aanvullende verzekeringen Optimaal en hoger vergoeden Preventiecursussen.

Voor diëtetiek na ernstige COVID-19 geldt de vergoeding Voorwaardelijk toegelaten zorg.

Wat u zelf betaalt

Geen eigen bijdrage

Voor diëtetiek betaalt u geen eigen bijdrage.

Het eigen risico

Voor diëtetiek die onder de basisverzekering valt, geldt het eigen risico. Behalve als de diëtetiek onderdeel is van ketenzorg. Dan geldt het eigen risico niet.

Zo werkt het eigen risico

Goed om te weten

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werk­­dagen tussen 8.30 en 18.00 uur. Gaat de vraag over iets anders dan de VvAA Zorgverzekering? Bekijk dan onze service­pagina.

VvAA Zorgverzekering
030 639 64 00
Bel ons
Chatten
Chat met medewerker

VvAA Zorgverzekering

VvAA Zorgverzekering
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen