Beroeps­­aansprakelijk­heid en -­rechts­bijstand

Bent u Wkkgz-proof?

Vrouw met tablet staat in woonkamer en man ligt op de bank met een krant
Bij VvAA bent u optimaal verzekerd voor hulp bij klachten en claims. Zo zijn Wkkgz-risico’s verzekerd, krijgt u hulp als er nog geen klacht of claim is en werken wij met korte lijnen tussen juridische expertise van beroeps­aansprakelijk­heid en -rechts­bijstand.

Wkkgz-proof

Met meer keuze-informatie krijgen uw patiënten door de Wkkgz een sterkere positie. Als zorgaanbieder moet u ook transparanter zijn over incidenten en calamiteiten. De drempel om een klacht in te dienen wordt lager. De weg naar de Geschilleninstantie is daarmee snel gevonden. Uitstekend verzekerd zijn voor de gevolgen van een klacht of claim is dan een hele geruststelling. Hoe regelt u dat?

Een klacht en een claim lopen snel in elkaar over als uw patiënt ontevreden is en misschien ook nog een schadevergoeding eist. Dat komt regelmatig voor. Uiteraard hebben wij de voorwaarden van onze beroepsaansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering zodanig aangepast dat u verzekerd bent voor rechtshulp bij een klacht of claim.

Hebt u beide verzekeringen bij VvAA lopen, dan kiest u voor korte afstemmingslijnen (met respect voor privacyregels). De bundeling van juridische expertise vergroot de kans op een vroegtijdige oplossing, waardoor procedures bij de Geschilleninstantie of het Tuchtcollege voorkomen kunnen worden.

Krijgt u te maken met een klacht, een claim of een Wkkgz geschil? U kunt rekenen op onze hulp bij klachten én claims.

Goed verzekerd

Vragen? Wij helpen graag

Wilt u advies of heeft u vragen over de Wkkgz? Onze juristen helpen u graag verder. Op werk­dagen staan zij van 8.30 tot 17.00 uur voor u klaar.

Juridische helpdesk
030 247 49 99
Bel ons
Juridische helpdesk
jhd@vvaa.nl