Over VvAA

Vereniging en Groep: alles voor de leden 

Samen met zo'n 120.000 collega’s bent u lid van Vereniging VvAA. Op haar beurt is de vereniging aandeelhouder van VvAA Groep B.V. Samen vormen wij ‘VvAA’: een ledenorganisatie en dienstverlener in het hart van de gezondheidszorg. Voor elke beroepsgroep, in welke rol dan ook, op elk moment van uw levensloop.

Toen en nu

Het is 1924. Een gedreven huisarts, dierenarts en tandarts met een drukbezette praktijk willen het 'anders'. Zij en hun collega-zorgprofessionals zijn vaak afhankelijk van hun vervoersmiddel en ontevreden over de huidige autoverzekering: te duur en niet adequaat. Dus slaan ze de handen ineen en regelen het zelf. De oprichting van de Onderlinge Verzekering van Artsen-Automobilisten is een feit. Het is de basis voor het VvAA van vandaag.

Een fundament van meer dan 90 jaar

Nu bieden we als VvAA al lang niet meer alleen die ene autoverzekering. Wel handelen we nog steeds vanuit de oriëntatie dat alles wat wij doen in dienst van onze leden staat. Enkele zekerheden die u daarbij ondersteunen:

 • Kwalitatief hoogstaand
VvAA staat ervoor dat alles wat wij leveren de hoogste toets der kritiek kan doorstaan. U mag rekenen op diensten die u écht verder helpen en waar u niet alleen op korte termijn de vruchten van plukt. Uit verschillende klanttevredenheidsonderzoeken blijkt dat VvAA-leden de dienstverlening positief waarderen.

Wij zetten de toon op het gebied van medische aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Hetzelfde geldt voor de schade-experts, juristen en advocaten in onze organisatie en in ons netwerk. Onze adviseurs beoordelen wij op kwaliteit van hun advies en de tevredenheid van u en uw collega’s over hun individuele dienstverlening. Uw oordeel weegt immers zwaar.

 • Uw belang voorop
U mag rekenen op het juiste aanbod. Vaak ontwikkelen wij dat zelf. Daar waar er betere alternatieven in de markt beschikbaar zijn, nemen wij die in ons assortiment op of adviseren we deze producten in plaats van onze eigen producten. Daarin zijn wij uniek. 

Schadegevallen handelen wij snel en correct voor u af, zonder gedoe.

 • Solide partner
Wij zijn financieel gezond. Wij hebben geen externe aandeelhouders en de winst die wij maken vloeit terug in de kas met als enige doel: de dienstverlening aan leden verbeteren. Het bestuur van de vereniging - louter zorgprofessionals - ziet daar ook op toe. 

VvAA nu

Inmiddels is VvAA uitgegroeid tot een zorgnetwerk van zo'n 120.000 zorgprofessionals. Onze leden zijn professionals in loondienst, zelfstandig ondernemers, ZZP'ers, maar ook studenten en bestuurders van instellingen. Het DNA is nauw vervlochten in onze bedrijfscultuur. We kennen onze leden en hebben de juiste kennis van/voor onze leden. Vanuit die positie zijn we als geen ander in staat het juiste producten- en dienstenpakket aan onze leden te bieden én samen met onze leden producten en diensten te ontwikkelen en te verbeteren. 

Onze positie als ledenorganisatie betekent dat het eerst om advies, luisteren en inlevingsvermogen gaat. De eventuele verkoop van producten en diensten vloeit daar logisch uit voort. Wij streven naar een optimale ledentevredenheid, die integraal onderdeel uitmaakt van onze strategische doelstellingen.

VvAA voor u

 • Ledenbelang op nummer 1
  We zijn een van de meest klantgerichte dienstverleners van Nederland. In co-creatie met onze leden en beroepsorganisaties ontwikkelen we producten en diensten. Ons unieke aanbod is alleen op zorgprofessionals gericht en – waar mogelijk – beroepsgroepspecifiek.
  In 2014 kwam VvAA Levensverzekeringen met een score van 7,6 als beste uit de bus in het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van het Verbond van verzekeraars. Aspecten die eruit springen zijn: eerlijkheid bij VvAA en het gevoel serieus te worden genomen.
 • De hoogste kwaliteit is de norm
  Onze klantgerichtheidsnormen behoren tot de allerhoogste in de markt. Ook uit onderzoeken van De Nederlandsche Bank en de AFM - de toezichthouders - komt dit steeds naar voren.
 • Een van de beste schadeafhandelingen
  In het klanttevredenheidsonderzoek Schadeverzekeringen 2014 van het Verbond van Verzekeraars waardeerden onze leden de service met een 8. VvAA bereikte de tweede plaats. Leden met een schadeverzekering ontvangen gratis hulp van de Artsen Alarm Service. 
 • Financieel ijzersterk
  Financieel behoort VvAA tot de hoogst gekwalificeerde (financiële) dienstverleners in Nederland.

VvAA was een van de eerste verzekeraars die het
Keurmerk Klantgericht Verzekeren voerde. Het keurmerk stelt eisen aan de klantinformatie, de dienstverlening, de bereikbaarheid, de klanttevredenheid en het kwaliteitsbeleid van verzekeraars. Lees meer over kwaliteit en keurmerk.