Inloggen

Over VvAA

Vereniging en Groep: alles voor de leden 

Samen met zo'n 130.000 leden van Vereniging VvAA, vormt u het collectief 'VvAA': de stem en steun van zorgverlenend Nederland. De vereniging is aandeelhouder van VvAA Groep B.V. 

Collectief van bevlogen zorgprofessionals

In 1924 sloegen drie zorgprofessionals de handen ineen. Ze brachten alles wat hen in praktische zin van hun vak afhield onder in een eigen organisatie; VvAA. Deze leden begrepen als geen ander welke expertise er nodig is om zaken, naast het verlenen van zorg, het beste te regelen.

Inmiddels vormen we met meer dan 130.000 zorgverleners een steeds sterker wordend collectief van bevlogen professionals, die staan voor de beste zorg aan Nederlandse patiënten. Bruggenbouwers en kantelaars die vorm geven aan de zorg van morgen en in VvAA samen een stem vormen.

De afgelopen jaren lieten we deze stem horen over ontwikkelingen in de zorg met beroepsgroepoverstijgende impact op vak- en praktijkuitoefening.

Denk aan:
  • meer bezieling in de zorg
  • het behoud van vrije artsenkeuze
  • vermindering van bureaucratie: ‘(Ont)Regel de Zorg’
Stuk voor stuk onderwerpen die niet génoeg aandacht kunnen krijgen. We hebben het hier tenslotte over ons grootste goed en daarmee onze grootste zorg; onze gezondheid. Samen zijn wij hier de drijvende kracht achter.

Onze gemeenschappelijke ambitie:

"Samen maken we de zorgen van de zorg zichtbaar, de ideeën groter en versnellen we verandering. Zodat we onze tijd optimaal kunnen besteden aan wat we moeten en willen doen: uitstekende zorg leveren aan patiënten."


Hoe meer zorgverleners meedoen en zich bij ons collectief aansluiten, hoe sterker we worden en hoe meer we voor elkaar krijgen.

Terwijl we de stem van de zorg laten horen, zorgen we voor de juiste individuele ondersteuning. Steun in de vorm van unieke kennis en beroepsspecifieke dienstverlening. Ontwikkeld door en voor zorgverleners.


"VvAA is wat je krijgt als zorgverleners de handen ineen slaan en het samen gaan regelen."