VvAA en Amref

Voor een betere gezondheid in Afrika

Arts van Amref Flying Doctors onderzoekt jongen.

Sinds 2009 werkt VvAA zeer succesvol samen met Amref Flying Doctors aan een gezond en sterk Afrika. Een uniek partnerschap. Met grote impact in Afrika, het binden van leden en leren & inspireren als de drie pijlers.

Dank voor uw steun

Een betere gezondheid in Afrika. Dat kan niet zonder een efficiënte en sterke organisatie rondom het werk in de lokale zorg. De afgelopen jaren hebben VvAA, Amref Flying Doctors én onze leden samen met elkaar prachtige stappen gezet om dat te bereiken. Dank voor de onmisbare steun en bijdrages. 

Samen geloven in de kracht van verbinding

VvAA en Amref passen op een heel natuurlijke manier bij elkaar. We delen dezelfde historie, want zijn beide opgericht door een drietal artsen. Zowel VvAA als Amref is de stem en steun van zorgverleners. En we geloven samen in de kracht van verbinding: zorgverleners voor zorgverleners.

Zorgverleners voor zorgverleners

Iedereen heeft recht op medische zorg. Zorgverleners spelen hierin een cruciale rol. Door Afrikaans zorgpersoneel te trainen, maakt Amref met hulp van onder andere onze leden en medewerkers zorg voor iedereen beschikbaar. Zo voorkomen we samen dat mensen overlijden aan ziektes die eenvoudig te behandelen zijn.

We steunen 2 programma's:

Helpt u mee?

Het hebben van voldoende, goed opgeleide zorgverleners is ontzettend belangrijk. De WHO noemt het tekort aan zorgverleners zelfs het grootste risico voor de gezondheid in Afrika. Binnen ons partnerschap leiden we zorgverleners op.

Steun Zorgverleners voor Zorgverleners

Leren voor Leven in Zambia

Met het Leren voor Leven programma zorgt Amref Flying Doctors voor duizenden nieuwe verpleegkundigen - en een revolutie in het onderwijs.

Partnership for Primary Care

Sinds 2021 steunt VvAA het programma ‘Partnership for Primary Care'. In dit programma verbetert Amref samen met Philips en de lokale overheid van Kenia de eerstelijnsgezondheidszorg in Makueni County in Kenia op een vooruitstrevende manier.

Donateur worden?

Met uw bijdrage leidt Amref Flying Doctors onder meer medisch zorgpersoneel op voor een gezond en sterk Afrika.

Activiteiten

Arts van Amref Flying Doctors poseert trots voor camera
Arts van Amref Flying Doctors aan het werk

Meer informatie

Idee voor fondsenwerving

Heeft u zelf een idee voor fondsenwerving? Of voor een andere activiteit in het kader van Amref en gezondheid in Afrika? Dan is het netwerk van VvAA een goed beginpunt.

VvAA en Amref
030 247 40 16
Bel ons
E-mail
amref@vvaa.nl