Ontstaansgeschiedenis

Over VvAA

Ontstaansgeschiedenis van VvAA

Begin vorige eeuw behoorden artsen tot de eersten met een auto. Om visites te rijden en snel te handelen bij spoed­eisende situaties. De nieuwe Motor­wet (1925) leidde tot premie­verhogingen, wat een aantal artsen op het idee bracht zelf een onder­linge auto­verzekering te starten. Op 1 juni 1924 was de vereniging Onderlinge Verzekering van Artsen Automobilisten (tegenwoordig VvAA) een feit.

De zorg leeft. En wij leven mee. Nu en in de toekomst.

Groei

Onder invloed van maatschappelijke ontwikkelingen, veranderende wet- en regelgeving en de tijdgeest, groeide de vereniging snel. Qua producten en diensten, qua beroepsgroepen en in haar rol als belangenbehartiger van zorgprofessionals.

Overstijgende positie

De rijke historie van VvAA heeft geleid tot een sterk collectief van ruim 130.000 leden en bijna 800 medewerkers. We werken voor tientallen beroepsgroepen, wat onze positie in de zorgbranche uniek maakt. Ook de komende 100 jaar willen we de stem en steun voor zorgprofessionals en zorgorganisaties zijn.

Ontstaansgeschiedenis VvAA - beursstand
Ontstaansgeschiedenis VvAA - logo's

Hoe leven wij mee?

Video duurt 2:22 minuten

VvAA bestaat 100 jaar

Werken bij VvAA

Bij VvAA staan we met 800 bevlogen teamspelers als één team achter onze 130.000 zorg­professionals en hun zorg­organisaties. Dat doen we als belangen­behartiger en maat­schappelijk betrokken dienst­verlener met één gezamenlijk doel: ervoor zorgen dat onze leden zich op hun patiënten kunnen richten.

Bekijk alle vacatures

Organisatie

Vereniging en Groep
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen