Zwangerschap en geboorte

Zorgverzekering

Zwangere vrouw houdt haar hand op haar buik

Gefeliciteerd met uw zwanger­schap! Een bijzondere gebeurtenis waar veel bij komt kijken. Graag ver­tellen wij u meer over de verlos­kundige, uw kraam­zorg regelen, kraam­pakket aanvragen, bevalling en uw kind bijschrijven op uw polis.

Verloskundige kiezen

Zodra u weet dat u zwanger bent

Met uw vragen kunt u terecht bij een verloskundige die u tijdens de zwangerschap begeleidt. Als u zwanger bent, dan kunt u zonder verwijzing een afspraak maken bij een verloskundige. De verloskundige begeleidt u tijdens de zwangerschap en bereidt u voor op de bevalling. Sommige huisartsen leveren ook verloskundige zorg. In dat geval kunt u natuurlijk ook bij uw eigen huisarts terecht.

Kraamzorg regelen

Zo snel mogelijk, uiterlijk week 16 van uw zwangerschap

Als u zwanger bent, heeft u recht op kraamzorg. Tijdens die bijzondere periode vlak na de bevalling geeft de kraamverzorgende moeder en kind zorg. Wij adviseren u om zo snel mogelijk (uiterlijk de 16e week van uw zwangerschap) kraamzorg aan te vragen wanneer u weet dat u zwanger bent. U kunt de volgende stappen nemen om kraamzorg te regelen:

  • Zoek via de Zorgzoeker met uw postcode en huisnummer eenvoudig een kraamzorgorganisatie bij u in de buurt.
  • Als u een kraamzorgorganisatie heeft gevonden. Neem contact op met de kraamzorgorganisatie om de aanvraag te regelen. De contactgegevens van de kraamzorgorganisaties staan in de Zorgzoeker.
  • Heeft u de kraamzorg aangevraagd? Dan regelt de kraamzorgorganisatie uw aanmelding. Vaak dient een kraamzorgorganisatie de declaratie direct bij ons in. Stuurt de kraamzorgorganisatie de declaraties naar u toe? Dan kunt u deze zelf indienen via MijnVvAAZorgverzekering of de VvAA-app.
  • Heeft u nog vragen? Dan helpt de VvAA Kraamzorg Service u graag. Zij zijn bereikbaar op 088 668 97 06.

Uw kraamzorg regelen

U kunt via de zorgzoeker met uw postcode eenvoudig een kraamzorg­organisatie bij u in de buurt zoeken.

Zoek een organisatie

Kraampakket

Uiterlijk week 30 van uw zwangerschap

In het kraampakket zitten producten die onmisbaar zijn bij een thuisbevalling en de kraamweek. Vraagt u het pakket voor de 30e week van uw zwangerschap aan? Dan krijgt u het kraampakket uiterlijk in de 34e week van uw zwangerschap thuisbezorgd.

Kraampakket aanvragen

Of kraampakket zelf kopen

Bevalling

Uw bevalling kan thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis plaatsvinden. Dit is afhankelijk van uw situatie en behoefte. In de meeste gevallen kunt u ook zelf kiezen of en welke pijnbestrijding u wilt. Houd er rekening mee dat u soms een eigen bijdrage of uw eigen risico moet betalen.

Uw kind bijschrijven

Bent u bevallen? Schrijf uw baby dan binnen 4 maanden na de bevalling bij op uw polis. Dat doet u eenvoudig via ‘Mijn verzekeringen’ in MijnVvAAZorgverzekering. Daar­mee is hij of zij verzekerd voor zorgkosten. Kinderen betalen tot hun 18e verjaardag geen premie. 

Uw baby aanmelden

Zwangerschap en geboorte met beschuit en muisjes

Veelgestelde vragen

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werk­­dagen tussen 8.30 en 18.00 uur. Gaat de vraag over iets anders dan de VvAA Zorgverzekering? Bekijk dan onze service­pagina.

VvAA Zorgverzekering
030 639 64 00
Bel ons
Chatten
Chat met medewerker

VvAA Zorgverzekering

VvAA Zorgverzekering
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen