WGA-Hiaat

VvAA Verzuimadvies

Inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid

Is een werknemer na twee jaar ziekte nog niet (volledig) aan het werk en 35% of meer arbeidsongeschikt met kans op herstel? Dan heeft hij of zij recht op een WGA-uitkering vanuit de Wet WIA (Wet Werk en inkomen naar arbeidsvermogen). Deze uitkering kan fors lager zijn dan het oude vertrouwde loon. Het risico op forse inkomensterugval dekt u als werkgever af door een WGA-Hiaatverzekering voor uw medewerker(s) af te sluiten.

Waarom kiezen voor een WGA-hiaatverzekering?

  • Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid voor uw medewerker(s).
  • Verplichting vanuit de cao, zoals die van de Huisartsenzorg.
  • Goed werkgeverschap én werving en/of behoud van medewerkers.

WGA-Hiaat Uitgebreid

Met de WGA Hiaat Uitgebreid beschermt u uw werknemers voor een terugval in inkomen bij arbeidsongeschiktheid tot maximaal 70% van het laatstverdiende salaris. Tot een maximum loon van € 71.624 per medewerker (vanaf 1 januari 2024).

Adviesgesprek aanvragen

Rekentool inkomen bij arbeids­ongeschiktheid

Wilt u een berekening maken van het inkomen van een medewerker bij arbeidsongeschiktheid? Maak dan gebruik van de handige rekentool van het Verbond van Verzekeraars.

Bekijk de rekentool

Vragen?

Wij helpen graag. Bel of chat met één van onze medewerkers. Op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar tussen 8.00 en 17.30. Voor onze chat is dat tussen 10.00 en 16.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen.

Verzuimadvies
030 247 49 10
Bel ons
Verzuimadvies
verzuimadvies@vvaa.nl
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen