Inloggen

WGA en ZW

VvAA verzuimadvies

WGA-Eigenrisicodragerverzekering

Na 2 jaar ziekte kan uw medewerker (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt worden verklaard en in de WGA belanden. Als werkgever bent u hiervoor standaard verzekerd bij het UWV. U kunt er ook voor kiezen om eigenrisicodrager te worden. U betaalt dan maximaal 10 jaar zelf de WGA-uitkering van uw arbeidsongeschikte (ex-)werknemer. Daarnaast blijft u verantwoordelijk voor de re-integratie en begeleiding van uw zieke medewerker voor deze periode.

Wanneer WGA Eigen risicodrager?

De WGA Eigen risicodrager verzekering kan voor u als werkgever geschikt zijn als u voldoet aan één van deze punten:
 
  • Uw organisatie heeft een loonsom vanaf ongeveer 1,5 miljoen euro. Mogelijk kunt u besparen op uw premie.
  • U wilt zelf grip houden op de begeleiding van arbeidsongeschikte medewerkers vanwege kostenbesparingen en goed werkgeverschap.
  • Door goede begeleiding bij verzuim en duurzame inzetbaarheid behaalt u samen met de verzekeraar betere resultaten bij re-integratie dan het UWV.
 

ZW-Eigenrisicodragerverzekering

Stel, een medewerker gaat ziek uit dienst of wordt ziek binnen 28 dagen na uitdiensttreding. De medewerker krijgt een ziektewetuitkering waarvoor u als werkgever premie betaalt aan het UWV. U kunt ook eigenrisicodrager voor de Ziektewet worden. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de uitvoering en betaalt geen premie voor de Ziektewet meer.

Wanneer ZW Eigen risicodrager?

Voldoet u aan één de volgende punten? De ZW-Eigenrisicodragerverzekering is dan voor u geschikt als werkgever.
 
  • U bent een grote werkgever en u wilt zelf grip houden op de begeleiding van arbeidsongeschikte medewerkers vanwege kostenbesparingen en/of goed werkgeverschap.
  • U wilt de regie hebben op de uitvoering en uitkeringen van de Ziektewet zelf verzekeren. U heeft namelijk berekend dat dit voordeliger is dan via het UWV. Bijvoorbeeld omdat bij u minder medewerkers in de Ziektewet belanden dan bij vergelijkbare werkgevers.
Verzuimverzekering | VvAA
 

Vraag of advies?

Bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. Een e-mail sturen kan uiteraard ook.