WGA en Ziektewet

VvAA Verzuimadvies

WGA-Eigenrisicodragerverzekering

Na 2 jaar ziekte kan uw medewerker (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt worden verklaard en in de WGA belanden. Als werkgever bent u hiervoor standaard verzekerd bij het UWV. U kunt er ook voor kiezen om eigenrisicodrager te worden. U betaalt dan maximaal 10 jaar zelf de WGA-uitkering van uw arbeidsongeschikte (ex-)werknemer. Daarnaast blijft u verantwoordelijk voor de re-integratie en begeleiding van uw zieke medewerker voor deze periode.

Wanneer WGA Eigen risicodrager?

De WGA Eigen risicodrager verzekering kan voor u als werkgever geschikt zijn als u voldoet aan één van deze punten:

  • Uw organisatie heeft een loonsom vanaf ongeveer 1,5 miljoen euro. Mogelijk kunt u besparen op uw premie.
  • U wilt zelf grip houden op de begeleiding van arbeidsongeschikte medewerkers vanwege kostenbesparingen en goed werkgeverschap.
  • Door goede begeleiding bij verzuim en duurzame inzetbaarheid behaalt u samen met de verzekeraar betere resultaten bij re-integratie dan het UWV.

ZW-Eigenrisicodragerverzekering

Stel, een medewerker gaat ziek uit dienst of wordt ziek binnen 28 dagen na uitdiensttreding. De medewerker krijgt een ziektewetuitkering waarvoor u als werkgever premie betaalt aan het UWV. U kunt ook eigenrisicodrager voor de Ziektewet worden. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de uitvoering en betaalt geen premie voor de Ziektewet meer.

Wanneer ZW Eigen risicodrager?

Voldoet u aan één de volgende punten? De ZW-Eigenrisicodragerverzekering is dan voor u geschikt als werkgever.

  • U bent een grote werkgever en u wilt zelf grip houden op de begeleiding van arbeidsongeschikte medewerkers vanwege kostenbesparingen en/of goed werkgeverschap.
  • U wilt de regie hebben op de uitvoering en uitkeringen van de Ziektewet zelf verzekeren. U heeft namelijk berekend dat dit voordeliger is dan via het UWV. Bijvoorbeeld omdat bij u minder medewerkers in de Ziektewet belanden dan bij vergelijkbare werkgevers.

Vragen?

Wij helpen graag. Bel of chat met één van onze medewerkers. Op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar tussen 8.00 en 17.30. Voor onze chat is dat tussen 10.00 en 16.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen.

Verzuimadvies
030 247 49 10
Bel ons
Verzuimadvies
verzuimadvies@vvaa.nl
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen