VvAA Aansprakelijk­heids­­verzekering voor medici

Uw aansprakelijkheid uitstekend verzekerd

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Uitstekende dekking voor medici en medisch specialisten.
 • Unieke uitloopdekking bij pensionering.
 • Bijstand en schadevergoeding bij een Wkkgz-claim.
Medisch specialist in gesprek met kind.

Stem en steun

Bij VvAA krijgt u veel meer dan alleen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Want als maatschappelijk betrokken verzekeraar en dienstverlener voor zorgverleners én zorgorganisaties maken we onszelf ook sterk voor belangrijke ledenthema’s. In deze unieke combinatie zijn we al bijna 100 jaar de vertrouwde stem en steun van onze ruim 130.000 leden.

Voordelen

 • Verzekerd voor schades tot € 5.000.000 per aanspraak.

 • Stel, u ontvangt na uw pensionering nog een schadeclaim die tijdens de looptijd van uw verzekering is veroorzaakt. Het risico is dan meeverzekerd als u minimaal 3 jaar bij ons was verzekerd.

 • U kunt rekenen op onze deskundige (juridische) bijstand bij een claim op basis van de Wkkgz. Ook vergoeden wij de schade die de Wkkgz-geschilleninstantie toekent tot € 25.000.

25% korting voor young professionals

Heb jij minder dan 5 jaar geleden je eerste (para)medische studie (hbo/wo) afgerond? Als young professional krijg je maar liefst 25% premiekorting.

Wat is verzekerd?

Bekijk voor een compleet overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen de polisvoorwaarden.

Hoe klanten ons beoordelen

94% van onze klanten zou ons aanbevelen

Onze klanten beoordelen ons met een 8.2 / 10 via Feedback Company (696 reviews)

Wat is niet verzekerd?

Niet alles is gedekt. Lees hieronder een aantal voorbeelden van wat niet is verzekerd. Een compleet overzicht vindt u in de polisvoorwaarden.

 • Wanneer u aansprakelijk wordt gesteld voor schade veroorzaakt door cybercrime en dataverlies.

 • Wanneer u niet meer ingeschreven staat in het BIG-register.

 • Cosmetische handelingen vallen niet onder de dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering.

Wie is verzekerd?

 • Iedereen die werkt in uw praktijk of samenwerkingsverband en (para)medische handelingen verricht moet u meeverzekeren. Daarvoor betaalt u een premie.
 • Stagiaires, studenten in opleiding en vrijwilligers zijn meeverzekerd zonder dat u daar premie voor hoeft te betalen. 
 • Uw waarnemer die u voor een bepaalde periode vervangt, vanwege uw afwezigheid, is ook meeverzekerd via uw verzekering.

Let op: Een zzp'er regelt een verzekering omtrent beroepsaansprakelijkheid zelf. Vraag zzp'ers om een kopie van de polis.

Werkt u in een ziekenhuis of instelling?

Speciaal voor medisch specialisten die werkzaam zijn in een ziekenhuis hebben we een aanvullende intramurale dekking. Deze verzekert u bovenop de centrale verzekering van het ziekenhuis of ZBC.

Bereken uw premie

Aanvullend verzekeren

Zuivere vermogensschade aan opdrachtgevers

Alleen de vermogensschade van de patiënt valt onder de dekking van uw verzekering. Werkt u met opdrachtgevers? Vermogensschade van een opdrachtgever waar u bijvoorbeeld keuringen voor verricht, valt niet onder de dekking van deze verzekering. Daarvoor bestaat de Zuivere vermogensschade aan opdrachtgevers (ZVO) verzekering. Sluit daar een aparte verzekering voor af.

Cosmetische ingrepen

Goed werkgeverschap personeelsongevallen

Inlooprisico

Snijdende werkzaamheden buiten het ziekenhuis

Werken met topsporters

Dekking Wkkgz-risico's

De Wet kwaliteit klachten geschillen zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders een klachtenregeling te hebben. De VvAA Beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schadevergoedingen die door een erkende geschilleninstantie worden toegekend. Het moet dan wel gaan om binnen de voorwaarden gedekte gebeurtenissen. Meer weten over de Wkkgz? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Informatie en voorwaarden

De VvAA Aansprakelijkheidsverzekering voor medici heeft verschillende varianten. Download in MijnVvAA de voorwaarden die voor uw verzekering gelden.

Vragen? Wij helpen graag

Bekijk de veelgestelde vragen op onze servicepagina.

Servicepagina
Veelgestelde vragen