Intramuraal

VvAA Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering

Bereken uw premie
  • Uw aanvullende beroepsaansprakelijkheid is uitstekend verzekerd.
  • Niet zelf opdraaien voor een schadeclaim als het plafond is bereikt.
  • Lagere premie dan voor een primaire aansprakelijkheidsverzekering.
Operatie in uitvoering door medisch specialisten in een ziekenhuis

Stem en steun

Bij VvAA krijgt u veel meer dan alleen een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering. Want als maatschappelijk betrokken verzekeraar en dienstverlener voor zorgverleners én zorgorganisaties maken we onszelf ook sterk voor belangrijke ledenthema’s. In deze unieke combinatie zijn we al bijna 100 jaar de vertrouwde stem en steun van onze ruim 125.000 leden.

Aanvullend verzekerd

De VvAA Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering voor medici of paramedici werkzaam in een ziekenhuis of instelling met een (centrale) aansprakelijkheidsverzekering.

Deze verzekering is voor situaties waarbij het maximaal verzekerde bedrag van een ziekenhuis of een instelling in een bepaald verzekeringsjaar volledig gebruikt is, maar er nog een claim komt. Dit valt dan niet meer onder de dekking van de verzekering van het ziekenhuis of de instelling. Die dekking is dan ‘op’.

Hoe klanten ons beoordelen

94% van onze klanten zou ons aanbevelen

Onze klanten beoordelen ons met een 8.2 / 10 via Feedback Company (696 reviews)

Voor een lagere premie

Als schade vanwege een claim niet wordt uitgekeerd door de ziekenhuisverzekeraar omdat het plafond al was bereikt, kunt u een beroep doen op de Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering. Zo hoeft u niet zelf voor deze schade op te draaien.

Een eventueel eigen risico of eigen behoud (stoploss-drempel) van een ziekenhuis of instelling is niet gedekt via deze verzekering.

Deze verzekering kan alleen bestaan als er een primaire (eerste) aansprakelijkheidsverzekering voor een zorginstelling of ziekenhuis bestaat. Deze verzekering is aanvullend.

De premie is minder hoog in vergelijking met een reguliere primaire aansprakelijkheidsverzekering. Dat komt omdat de kans dat deze verzekering wordt aangesproken minder groot is.

Lees meer over medische aansprakelijkheid en werken in of buiten een ziekenhuis.

Informatie en voorwaarden

De VvAA Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering heeft verschillende varianten. Download in MijnVvAA de voorwaarden die voor uw verzekering gelden.

Vragen? Wij helpen graag

Neem contact op met onze Ledenservice. Wij helpen u graag.

Ledenservice
030 247 47 89