Inloggen

Uw medische aansprakelijkheid aanvullend verzekerd

Werkt u in een ziekenhuis of zorginstelling? Met de VvAA Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering verkleint u de kans dat u zelf moet opdraaien voor een claim omdat de ziekenhuisverzekering al is uitgeput.

Bereken uw premie

VvAA Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering

Wat is een Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering?

De VvAA Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering voor medici of paramedici werkzaam in een ziekenhuis of instelling met een (centrale) aansprakelijkheidsverzekering.

Deze verzekering is bedoeld voor situaties waarbij het maximale verzekerd bedrag van een ziekenhuis of een instelling in een bepaald verzekeringsjaar volledig gebruikt is, maar er komt nog een claim. Dit valt dan niet meer onder de dekking van de verzekering van het ziekenhuis of de instelling. Die dekking is dan ‘op’.

Waarom kiezen voor Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering?

Wanneer schade naar aanleiding van een claim niet wordt uitgekeerd door de ziekenhuisverzekeraar omdat het plafond al was bereikt, kunt u een beroep doen op de Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering. Zo hoeft u niet zelf voor deze schade op te draaien.

Een eventueel eigen risico of eigen behoud (de stoploss-drempel) van een ziekenhuis of instelling is niet gedekt via deze verzekering.

Deze verzekering kan alleen bestaan als er een primaire (eerste) aansprakelijkheidsverzekering voor een zorginstelling of ziekenhuis bestaat. Deze verzekering is daarop aanvullend.

De premie is minder hoog in vergelijking met een reguliere primaire aansprakelijkheidsverzekering. Dat komt omdat de kans dat deze verzekering wordt aangesproken minder groot is.

Lees meer over medische aansprakelijkheid en werken in of buiten een ziekenhuis.
*Op de verzekeringskaart ziet u de meest relevante productinformatie. Zo kunt u onze verzekering vergelijken met die van andere verzekeraars.

Hulp nodig?

Neem contact op met Ledenservice, wij helpen u graag.