Dossieropbouw medewerker

Vrouw voert gesprek met man aan een tafel

Heeft u een conflict met uw werknemer, bent u niet tevreden over de werkwijze of houding dan wel het gedrag van uw medewerker? En komt dat door disfunctioneren? Zorg dat u handelt volgens de vereiste procedures en met de juiste inhoud een dossier opbouwt.

Inschrijven training

Over de training

  • Training duurt één dag

  • Persoonlijke online leeromgeving

  • 6 punten

  • Locatie: VvAA ’t Hart in Utrecht

  • € 775 VvAA-leden en € 845 niet-leden

Waarom deze training

Wilt u afscheid nemen van een werknemer? In de Wet werk en zekerheid (WWZ) en de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is de ontslagbescherming van werknemers geregeld. Bij disfunctioneren, verwijtbaar handelen/nalaten of een verstoorde arbeidsverhouding is een goed opgebouwd ontslagdossier verplichting nummer 1 voor de werkgever.

U moet werken volgens standaardprocedures en stappenplannen en documenten, verslagen en correspondentie vastleggen. Doet u dat niet op de voorgeschreven manier, dan kan het u als werkgever veel tijd, energie en geld kosten. Is er sprake van disfunctioneren, een verstoorde arbeidsrelatie of verwijtbaar handelen/nalaten door de werknemer? Zorg dat u goed voorbereid aan het formeel afscheid nemen van de werknemer begint.

Dit komt aan bod tijdens de training

  • Wanneer is er sprake van disfunctioneren, verwijtbaar handelen of nalaten van een werknemer of verstoorde arbeidsverhouding?
  • Welke wet- en regelgeving is belangrijk?
  • Welke procedures moet u volgen?
  • Wat moet u in uw personeelsdossier opnemen?
  • Voorbeelddocumenten die u kunt gebruiken.

Er is ruimte om uw eigen casuïstiek in te brengen. In verband met de AVG is het belangrijk dat u dit geanonimiseerd doet. Het programma laat het niet toe om uw eigen casus volledig te behandelen.

Persoonlijke online leeromgeving

De training Dossieropbouw bij disfunctioneren, verwijtbaar handelen/nalaten of verstoorde arbeidsverhouding is een blended cursus. U krijgt toegang tot een persoonlijke online leeromgeving. U vindt hier, naast alle praktische informatie en uw certificaat, de theorie die behandeld wordt, voorbeeldbrieven om te gebruiken en enkele opdrachten. De combinatie online en cursus op locatie zorgt voor een maximaal leerrendement.

Inschrijven voor de training

Praktische informatie

Samenwerking

VvAA organiseert deze training in samenwerking met KNMG Arts & Carrière.

Ook interessant

Een vrouw zit aan een witte tafel en heeft pen en papier in haar hand
Persoonlijke effectiviteit in de zorg

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur. Of stuur een e-mail.

Opleidingen
030 247 43 28
Bel ons
Opleidingen
opleidingen@vvaa.nl
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen