All-in-loon voor fysiotherapeuten

Wat is het, wat zijn de risico’s?

Fysiotherapeuten bespreken zaken over hun fysiotherapiepraktijk - all-in-loon fysiotherapie verloning

Sommige praktijken hanteren nog het variabele all-in-loon voor de maandelijkse beloning van medewerkers. Weet u welke risico’s u daarmee loopt en hoe u deze het best aanpakt? Wij helpen u graag. Met de informatie op deze pagina, zoals een video die in 5 minuten het systeem uitlegt. Maar ook met concrete dienstverlening: van een korte risicoscan tot het moderniseren van uw salarissysteem.

Aanvragen adviesgesprek

All-in-loon voorheen de norm

Het variabele all-in-loon was als beloningsvorm voorheen min of meer de norm in de eerstelijns fysiotherapie. Een in andere branches ongebruikelijk systeem, met als grondslag een afgesproken deel van de door de medewerker gerealiseerde omzet. Ook vakantiegeld, vakantiedagen en de werkgeverslasten zijn onderdeel van de berekening van het loon. Daarom wordt het ook wel ‘bruto-bruto-beloning’ genoemd. Dit systeem veroorzaakte nogal eens onduidelijkheid en onaangename verrassingen, met onenigheid in de relatie werkgever-werknemer tot gevolg.

  

Beloningsysteem fysiotherapeuten gemoderniseerd

Veel praktijken hebben hun beloningsysteem inmiddels gemoderniseerd. Waar onduidelijkheid was, hebben werkgever en werknemer dat in de meeste gevallen opgelost en er bestaat nu meer transparantie. Steeds meer wordt gebruik gemaakt van een vastere vorm van beloning, een beweging die we ook zien in de voorgenomen Cao eerstelijn fysiotherapie 2023-2024. Toch zijn er praktijken die het ‘exotische’ all-in-loon systeem nog hanteren zonder zicht te hebben op de risico’s.

Video all-in-loon

Het all-in-loon leverde de afgelopen jaren veel problemen op in praktijken. In het minicollege ‘Het all-in-loon in vijf minuten’ (2019) hoort en ziet u alles over de achtergrond van het systeem en de problematiek die destijds sterk speelde.

Daan Spanjersberg, VOORMALIG voorzitter Werkgeversvereniging Fysiotherapie WVF
Werkgeverschap vereist een goed beeld van het risico bij verloning in de praktijk.

Doe de risicoscan

Risicoscan verloning fysiotherapie

U kunt (grote) financiële risico’s lopen als u nog een variabel all-in-loon aan uw werknemers betaalt. Wilt u exact weten hoeveel risico u loopt? Doe dan de Risicoscan verloning fysiotherapie.


Naar de Risicoscan

Fysiotherapeut rekt schouder op van patiënt

Artikel over all-in-loon

Schetst het ontstaan van all-in-loon en beschrijft de eerste tekenen van het einde ervan.

Einde exotische verloning fysiotherapeuten in zicht (2018)
Erik van Dam, senior adviseur kennis-management en netwerken bij VvAA
We zien dat de meeste paramedische praktijken al zijn afgestapt van het historische en exotische systeem waarin werkgeverslasten in de loonberekening zitten.

Hulp in uw praktijk

Om grip te krijgen op de vaak complexe salariëring van de fysiotherapeuten in uw praktijk, helpen wij u graag met onze jarenlange ervaring. Bijvoorbeeld met het bestendig inrichten en het voeren van uw salarisadministratie. Daarnaast biedt VvAA onder meer werkgeversadvies, bedrijfskundig advies en (juridisch) advies in geval van geschillen.

Salarisadministratie

Bestendig inrichten en voeren van uw salarisadministratie

Bedrijfskundig advies

Uw praktijk toekomstbestendig met advies van een bedrijfskundig adviseur

Personeelsadministratie

Hulp met werkgeverszaken zoals contracten en personeelsadministratie

Juridisch advies

Deskundig juridisch advies afgestemd op wat er speelt in uw fysiopraktijk

Jeroen Renkema, bedrijfskundig adviseur bij VvAA
Geregeld leg ik voor het hele team uit dat samen kiezen voor een transparanter systeem best te overzien is. De werknemer ziet daarbij graag voorgerekend dat zijn netto-inkomen exact gelijk blijft, terwijl zijn zekerheid toeneemt.

Vragen?

Wij helpen graag. Op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur zijn wij telefonisch bereikbaar. Bent u een nieuwe klant? Bel dan met VvAA Salaris- en personeelsadvies. Doen wij al uw salarisadministratie? Neem dan contact op met VvAA Salarisadministratie.

Salaris- en personeelsadvies
030 686 64 35
Bel ons
Salarisadministratie
030 686 54 59
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen