Persoonlijk advies voor zzp'ers in de zorg

De zorg leeft. En wij leven mee.

Als zzp'er in de zorg komt er veel op je pad. Van Haagse plannen tot verzekeringen. En je administratie. Wij helpen je er graag bij.

Vrijblijvend gesprek aanvragen

Start jij als zzp'er in de zorg?

Kijk hoe we jou kunnen helpen met een soepele start.

Waarnemend huisarts
Huisarts (32)
Zeer prettig gesprek gehad met een vriendelijke adviseur. Hij dacht goed mee over wat ik écht nodig had.

Waarom VvAA?

  • Je verzekeringen en financiële administratie onder één dak

  • Persoonlijk contact met een adviseur

  • Wij snappen wat er bij jouw werk komt kijken

Heb je hier al aan gedacht?

Als je zzp't, moet je een aantal zaken zelf regelen. Zoals je zakelijke administratie en verzekeringen. Onze adviseurs vertellen je graag meer.

Plan een vrijblijvend gesprek

1. Houd je administratie op orde

Als zzp'er in de zorg ben je ondernemer. En dus heb je ook bepaalde verplichtingen zoals facturen, jaarrekeningen, belastingaangifte. Best wel gedoe, dus we helpen je er graag bij.

2. Verzeker jezelf tegen beroepsrisico´s

Ook al werk je nog zo zorgvuldig, je bent ook gewoon een mens en iets over het hoofd zien of een foutje maken kan gebeuren.

Een tuchtklacht of financiële claim van een patiënt kan je dus overkomen. Zorg daarom dat je goed verzekerd bent.

3. Stel je inkomen veilig

Als je door omstandigheden niet kunt werken, heb je als zzp'er meteen geen inkomen meer. Dat kan al snel voor problemen zorgen. Je kunt je hier gelukkig voor verzekeren.

Ben je zzp'er of werknemer?

Weet jij eigenlijk niet goed of je zzp'er of werknemer bent? Heel begrijpelijk, want het verschil is niet altijd even helder. 

Zzp staat voor zelfstandige zonder personeel. Een zzp'er staat bij de Kamer van Koophandel (KvK) meestal ingeschreven als eenmanszaak of als een besloten vennootschap (bv). Een werknemer hoeft zich niet in te schrijven bij de KvK.

Voor de wet is het onderscheid tussen een werknemer en een zzp'er belangrijk. Dit is soms onduidelijk. In deze video leggen we uit wat met dit onderscheid bedoeld wordt en waarom er verwarring over is.

  • Wat bepaalt of iemand zzp’er is of zelfstandige?
  • Waarom is dit onderscheid eigenlijk van belang?
  • Is zelfstandigheid hetzelfde als ondernemerschap?

Volg de ontwikkelingen op dit gebied op de zzp-themapagina.

Modelovereenkomst

Beoordelen of er sprake is van zelfstandigheid of een dienstbetrekking kan alleen achteraf. Dat is onhandig voor de betrokkenen. Een 'modelovereenkomst' geeft houvast vooraf. Als zzp'er moet je ervoor zorgen dat je zo'n overeenkomst sluit met je opdrachtgever. 

 

Sta jij aan het begin van je carrière?

Speciaal voor ambitieuze zorgprofessionals zoals jij verzamelden we de beste tips & tricks. Van je eerste huis kopen tot werkstress voorkomen. Je leest het in onze blogs.

Opleidingen en coaching

Ontwikkel je niet-medische kant met opleidingen en coaching. Schakel bijvoorbeeld hulp in van een coach, voor een effectieve en prettige samenwerking. 

Bekijk het aanbod

 

Een man krijgt coaching aan een witte tafel op groene banken van een vrouw die achterover geleund zit.

Blijf op de hoogte

tandartsen met elkaar in gesprek aan de balie
28 februari 2024
Leestijd 3 min

Minister Van Gennip ondanks kritiek door met nieuwe zzp-wet

Demissionair SZW-minister Van Gennip maakte op 6 oktober 2023 het wetsvoorstel Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden (Vbar) bekend. Ondanks kritische geluiden uit het veld gaf zij begin dit jaar aan door te gaan met het voorstel voor deze nieuwe zzp-wet.

Man en vrouw doen administratie in praktijk
18 oktober 2023
Leestijd 2 min

Nieuwe zzp-wet geen abc’tje

Demissionair minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte op 6 oktober 2023 het wetsvoorstel ‘Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’ (Vbar) bekend. Het voorstel beschrijft een nieuw toetsingskader om te bepalen of er sprake is van een arbeidsovereenkomst. Maar helaas lijkt het geen ‘abc’tje’ te worden.

Renseigneringsverplichting en de Belastingdienst.
18 augustus 2023
Leestijd 1 min

Beperking zzp-mogelijkheden Belastingdienst raakt VvAA-overeenkomsten niet

De Belastingdienst trekt per 1 januari 2024 de goedkeuring in van modelovereenkomsten gebaseerd op vrije vervanging. Dat meldt de fiscus op zijn website. De wijziging volgt na een uitspraak van de Hoge Raad in de zaak van vakbond FNV tegen Deliveroo.

Man en vrouw doen administratie in huis
14 juni 2023
Leestijd 3 min

Moderne dagloners: werken als zzp’er te veel beperkt door wet DBA?

Vroeger kwamen dagloners op de boerderij of in de haven kijken of er werk was, nu gaan werkgevers kijken of er zzp’ers zijn die het werk kunnen doen. VvAA maakt zich samen met de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), de Federatie Medisch Specialisten (FMS) en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) sterk om te voorkomen dat werken als zzp’er te veel wordt beperkt in de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA).

Bekijk alle trends en ontwikkelingen op het thema zzp
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen