Zzp: hoe zit het ermee?

Werken met of als zelfstandige(n) in de zorg

Overleg medisch team

Het zzp-thema houdt het zorgveld al jaren bezig. Met onduidelijkheid over het al dan niet doorgevoerde nieuwe maatregelen en de handhaving daarvan. Ondertussen werken steeds meer zorgverleners als zzp’er. 

Online-minicollege

Zzp’ers in de zorg in tien minuten

  • Wat is een zzp’er? En wat een dienstbetrekking?
  • Wat bepaalt of iemand zzp’er is of zelfstandige?
  • Waarvoor is dat onderscheid eigenlijk van belang?
  • Is zelfstandigheid hetzelfde als ondernemerschap?

Modelovereenkomst

De beoordeling of er sprake is van zelfstandigheid of een dienstbetrekking kan eigenlijk alleen maar achteraf plaatsvinden. Op basis van alle relevante feiten en omstandigheden. Dat is natuurlijk erg lastig voor partijen. De zogenoemde 'modelovereenkomsten' geven houvast vooraf.

Ontwikkelingen

Erik van Dam, senior adviseur Kennismanagement en Netwerken
In 2023 verwacht ik meer handhaving door de Belastingdienst. Laat u niet verrassen en ga voor een samenwerking die toekomstbestendig is.

Zzp'er in de zorg

Goed geregeld

Bent u werkzaam als zzp’er in de zorg? Dan is het van belang dat u op de hoogte bent en dat onder meer uw juridische en financiële zaken goed geregeld zijn. De zzp-adviseurs van VvAA ondersteunen u hierbij.

Aanvragen adviesgesprek

Zzp'ers in uw praktijk

Goed geregeld

De zorgprofessionals zijn de drijvende kracht in uw praktijk of instelling. Daarom ondersteunen de ondernemersadviseurs van VvAA u ook bij het werken met zzp’ers, onder meer op juridisch en fiscaal gebied.

Aanvragen adviesgesprek

Podcast: Succesvol Ondernemen

In de VvAA-podcastserie Succesvol Ondernemen behandelen we actuele onderwerpen en relevante ontwikkelingen in het zakelijk bestaan van een zorgprofessional. Van de start of overname van een praktijk tot het zzp-schap. U beluistert alle afleveringen via uw favoriete podcast-app.

Gerelateerde artikelen

Renseigneringsverplichting en de Belastingdienst.
18 augustus 2023
  • 18 augustus 2023
  • Leestijd 43 sec

Beperking zzp-mogelijkheden Belastingdienst raakt VvAA-overeenkomsten niet

De Belastingdienst trekt per 1 januari 2024 de goedkeuring in van modelovereenkomsten gebaseerd op vrije vervanging. Dat meldt de fiscus op zijn website. De wijziging volgt na een uitspraak van de Hoge Raad in de zaak van vakbond FNV tegen Deliveroo.