VvAA Aansprakelijkheids­verzekering voor tandartsen

Uw aansprakelijkheid uitstekend verzekerd

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • De verzekering is geheel afgestemd op uw beroep.
 • U krijgt een unieke uitloopdekking bij pensionering.
 • De materiaalkosten bij vervanging of herstel zijn ook gedekt.
Tandarts behandelt patiënte in stoel in de behandelruimte

Stem en steun

Bij VvAA krijgt u veel meer dan alleen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Want als maatschappelijk betrokken verzekeraar en dienstverlener voor zorgverleners én zorgorganisaties maken we onszelf ook sterk voor belangrijke ledenthema’s. In deze unieke combinatie zijn we al bijna 100 jaar de vertrouwde stem en steun van onze ruim 130.000 leden.

Voordelen

 • Geheel afgestemd op uw beroep
  De aansprakelijkheidsverzekering voor tandartsen is geheel afgestemd op de risico’s van uw beroep als tandarts of orthodontist.
 • Unieke uitloopdekking bij pensionering
  Stel, u ontvangt na uw pensionering nog een schadeclaim die tijdens de looptijd van uw verzekering is veroorzaakt. Dit risico is dan verzekerd, als u minimaal drie jaar bij ons was verzekerd.
 • Materiaalkosten bij vervanging of herstel ook gedekt
  Kosten van materialen en door derden gemaakte techniekkosten die noodzakelijk zijn bij vervanging of herstel zijn tot maximaal € 750 per aanspraak vergoed.

25% korting voor young professionals

Heb jij minder dan 5 jaar geleden je eerste (para)medische studie (hbo/wo) afgerond? Als young professional krijg je maar liefst 25% premiekorting.

Wat is verzekerd?

Bekijk de polisvoorwaarden voor een compleet overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen.

Hoe klanten ons beoordelen

94% van onze klanten zou ons aanbevelen

Onze klanten beoordelen ons met een 8.2 / 10 via Feedback Company (696 reviews)

Wat is niet verzekerd?

Niet alles is gedekt. Lees hieronder een aantal voorbeelden van wat niet is verzekerd. 

 • Schade die verband houdt met het alsnog geheel, gedeeltelijk of opnieuw verrichten van werkzaamheden die door of onder uw verantwoordelijkheid niet of onzorgvuldig zijn uitgevoerd.

 • Schade die u oploopt wanneer u voor het verzekerd beroep niet meer staat ingeschreven in het BIG-register.

 • Cosmetische handelingen vallen niet onder de dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering.

Wie is verzekerd?

 • Iedereen die werkt in uw praktijk of samenwerkingsverband en (para)medische handelingen verricht moet u meeverzekeren. Bijvoorbeeld een tandarts in loondienst of een praktijkondersteuner. Daarvoor betaalt u een premie.
 • Stagiaires, studenten in opleiding en vrijwilligers zijn ook meeverzekerd zonder dat u daar premie voor hoeft te betalen. 
 • Uw waarnemer die u voor een bepaalde periode vervangt, vanwege uw afwezigheid, is ook meeverzekerd via uw verzekering.
 • Zorgverleners in een zorgketen die in opdracht van u werkzaamheden verrichten zijn meeverzekerd.

Let op: Een zzp'er regelt een verzekering omtrent beroepsaansprakelijkheid zelf. Vraag zzp'ers om een kopie van de polis.

Aanvullend verzekeren

Goed werkgeverschap personeelsongevallen

Deze aanvullende dekking biedt een oplossing wanneer uw werknemers of ander personeel (in opdracht van u) letselschade oplopen, terwijl aan uw zorgplicht is voldaan.

Inlooprisico

Dekking Wkkgz-risico's

De Wet kwaliteit klachten geschillen zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders een klachtenregeling te hebben. De VvAA Beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schadevergoedingen die door een erkende geschilleninstantie worden toegekend. Het moet dan wel gaan om binnen de voorwaarden gedekte gebeurtenissen. Meer weten over de Wkkgz? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Informatie en voorwaarden

De VvAA Aansprakelijkheidsverzekering voor tandartsen heeft verschillende varianten. Download in MijnVvAA de voorwaarden die voor uw verzekering gelden.

Vragen? Wij helpen graag

Bekijk de veelgestelde vragen op onze servicepagina.

Servicepagina
Veelgestelde vragen