Aansprakelijkheids­verzekering voor tandartsen

Uw aansprakelijkheid uitstekend verzekerd

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • De verzekering is geheel afgestemd op uw beroep
 • U krijgt een unieke uitloopdekking bij pensionering
 • Materiaalkosten bij vervanging of herstel zijn ook gedekt
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering verloskundige - Tandarts behandelt patiënte in stoel in de behandelruimte.

25% korting voor young professionals

Heb jij minder dan 5 jaar geleden je eerste (para)medische studie (hbo/wo) afgerond? Als young professional krijg je maar liefst 25% premiekorting.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Voordelen

 • Geheel afgestemd op uw beroep
  De aansprakelijkheidsverzekering voor tandartsen is geheel afgestemd op de risico’s van uw beroep als tandarts of orthodontist.
 • Unieke uitloopdekking bij pensionering
  Stel, u ontvangt na uw pensionering nog een schadeclaim die tijdens de looptijd van uw verzekering is veroorzaakt. Dit risico is dan verzekerd, als u minimaal drie jaar bij ons was verzekerd.
 • Materiaalkosten bij vervanging of herstel ook gedekt
  Kosten van materialen en door derden gemaakte techniekkosten die noodzakelijk zijn bij vervanging of herstel zijn tot maximaal € 750 per aanspraak vergoed.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Hoe klanten ons beoordelen

100% van onze klanten zou ons aanbevelen

8.9

van de 10 (via Feedback Company) van 58 reviews

Wat is verzekerd?

Deze informatie hebben we met zorg samen­gesteld om u goed te informeren. Bekijk de voorwaarden voor een volledig overzicht van de dekkingen en uitsluitingen.

Bescherming bij claims

Deze verzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van aanspraken tegen u als gevolg van schade waarvoor u aansprakelijk bent. De schade moet veroorzaak zijn tijdens de bevoegde uitoefening van uw beroep. Verzekerd is letselschade, de schade aan goederen én de vermogensschade van patiënten. Wij staan u bij en voeren verweer voor u als dat nodig is.

Werkgevers­aansprakelijk­heid

Uw werknemers kunnen ook schade oplopen tijdens werktijd. Gebeurt dit onder werktijd dan valt dit ook onder de dekking. Ook als uw werknemers tijdens werktijd een verkeersongeval krijgen in hun auto, op de fiets of als voetganger, dan is de opgelopen schade ook verzekerd.

Materiaal­kosten bij ver­vanging of her­stel

Bij herstelwerkzaamheden krijgt u door anderen gemaakte techniekkosten of kosten van materiaal (bijvoorbeeld een kroon) tot maximaal € 750 per aanspraak vergoed.

Aansprakelijk­heid voor fouten van werk­nemers

U bent verzekerd voor schade die veroorzaakt is door uw werknemers wanneer zij beroepsmatige handelingen verrichten. Deze werknemers moet u wel meeverzekeren.

Bestuurders­aansprakelijk­heid

U bent verzekerd voor aanspraken die voortvloeien uit een niet-betaalde bestuursfunctie in de gezondheidszorg als u ook onze beroeps­rechtsbijstand­verzekering heeft afgesloten.

Wereld­wijde dekking

U bent verzekerd voor de werkzaamheden die u verricht als tandarts in Nederland. Maar u heeft wereldwijde dekking bij het verlenen van noodhulp of bij vrijwilligerswerk.

Wat is niet verzekerd?

Niet alles is gedekt. Lees hieronder een aantal voorbeelden van wat niet is verzekerd. 

 • Schade die verband houdt met het alsnog geheel, gedeeltelijk of opnieuw verrichten van werkzaamheden die door of onder uw verantwoordelijkheid niet of onzorgvuldig zijn uitgevoerd.

 • Schade die u oploopt wanneer u voor het verzekerd beroep niet meer staat ingeschreven in het BIG-register.

 • Cosmetische handelingen vallen niet onder de dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering.

Naar de voorwaarden

Wie is verzekerd?

 • Iedereen die werkt in uw praktijk of samenwerkingsverband en (para)medische handelingen verricht moet u meeverzekeren. Bijvoorbeeld een tandarts in loondienst of een praktijkondersteuner. Daarvoor betaalt u een premie.
 • Stagiaires, studenten in opleiding en vrijwilligers zijn ook meeverzekerd zonder dat u daar premie voor hoeft te betalen. Dat geldt ook voor tandartsassistenten in loondienst.
 • De waarnemer die u of een andere verzekerde voor een bepaalde periode vervangt, door ziekte of vakantie, is ook meeverzekerd.
 • Zorgverleners in een zorgketen die in opdracht van u werkzaamheden verrichten zijn meeverzekerd.
 • De niet-medisch praktijkhouder is voor de werkgeversaansprakelijkheid en bedrijfsaansprakelijkheid ook meeverzekerd.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Werkt u met zzp’ers?

De zzp’ers in uw praktijk moeten een eigen aansprakelijkheidsverzekering hebben. U kunt ze meeverzekeren, maar de eigen verzekering van de zzp’er gaat altijd voor.

Zorg voor een degelijke overeenkomst van opdracht en vraag de zzp’er om een kopie van de polis.

Persoonlijk advies bij het starten?

Je regelt alle zaken voor een soepele start tijdens een gratis adviesgesprek met één van onze adviseurs.

Aanvullend verzekeren

Arbeids­ongevallen personeel (goed werkgever­schap)

Een dekking voor schade door arbeidsongevallen van uw medewerkers. Wanneer ze letselschade oplopen (tijdens werkgerelateerde activiteiten) op een andere locatie, bijvoorbeeld bij een ongeval van een werknemer tijdens een uitje met de praktijk.

Cosmetische ingrepen

Cosmetische ingrepen vallen niet standaard onder de dekking van uw beroeps­aansprakelijkheids­verzekering. Als u die werkzaamheden wilt meeverzekeren, dan kunnen we daar veelal een maatwerkoplossing voor bieden.

Opzicht

Werkt u als zzp'er, dan kunt u het opzicht-risico meeverzekeren. Dat betekent dat eventuele schade die u toebrengt aan de spullen van de praktijkhouder waar u voor werkt is meeverzekerd.

Informatie en voorwaarden

Bekijk de voorwaarden voor het complete overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen.

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werk­­dagen tussen 8.00 en 17.30 uur.

Ledenservice
030 247 47 89 - optie 3
Advies zakelijk (vanaf 5 medewerkers)
030 247 40 50
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen