Inloggen

Peer Support voor zorgverleners

Wilt u uw collega's na een medisch incident graag de juiste steun en zorg bieden, maar weet u niet precies hoe? In deze praktische eendaagse training leert u alle kennis en vaardigheden die u nodig heeft om Peer Supporter voor andere zorgverleners te worden.
Alles over deze training

Training Peer Support voor zorgverleners

Deze training duurt 1 dag
Eerste startdatum 21 april 2021
Deze training vindt plaats op NBC Nieuwegein
Deze training kost 615 euro voor VvAA-leden en 695 euro voor niet-leden
Wij hechten veel waarde aan een veilig verloop van onze trainingen. Mocht de training niet door kunnen gaan i.v.m. aangescherpte maatregelen rondom COVID-19 dan wordt de training verzet naar een nieuwe datum. Uiteraard kunt u uw aanmelding in zo'n geval ook kosteloos annuleren.

Waarom deze training?

Vrijwel iedere zorgverlener krijgt in zijn loopbaan te maken met een medisch incident. Zo'n onverwachte gebeurtenis stelt de weerbaarheid van de zorgverlener op de proef. Daarom is een goede ondersteuning en een luisterend oor na zo'n incident essentieel voor een goede verwerking.

De training Peer Support voor zorgverleners leert u alles wat u moet weten om als Peer Supporter te functioneren binnen uw organisatie. Na afloop van deze training weet u hoe u het beste een luisterend oor en steun kunt bieden. Ook leert u welke specifieke eisen de zorg stelt en hoe het voelt om bij een dergelijke ingrijpende gebeurtenis betrokken te zijn. Door uw steun kunnen uw collega’s op effectieve en veilige wijze blijven participeren in de zorg en optimaal aanwezig zijn voor hun patiënten en geliefden.

Er wordt in deze training onder meer aandacht besteed aan:

Praktische kennis en vaardigheden om de rol van Peer Supporter te kunnen vervullen Psycho-educatie: invloed van acute en chronische stress op het persoonlijk en professioneel functioneren
Peer Support in de zorg: wat leert de literatuur en de ervaring ons?
Gedragscode Openheid Medisch Incidenten (GOMA)
Oefenen van verschillende gesprekstechnieken


Wie is uw trainer?

Gerda Zeeman

Gerda Zeeman

Gerda Zeeman werkt als gynaecoloog en als professioneel coach. Hiernaast is zij ook medeoprichtster van het Leernetwerk Peer Support in de Zorg

Inhoud training

09.00  - Inloop met koffie
09.30  - Vertel & luister: formuleren van persoonlijke leerdoelen
10.00  - Second victim & Peer Support: onderdeel van kwaliteitsmanagement en patiëntveiligheid
12.00  - Lunch
12.30  - Psycho-educatie: Impact van medische incidenten op de zorgprofessional
14.00  - De rol van de Peer Supporter: oefenen van gesprekstechnieken en feedback
17.00  - Conclusie en afsluiting

Praktische informatie

Duur

Deze training duurt 1 dag, van 9.30 tot 17.00 uur. Inloop is vanaf 9.00 uur.

Startdatum

De eerstvolgende startdatum van deze training is woensdag 21 april 2021.

Deelnemers

De training is bedoeld voor zorgverleners uit de intra/extramurale zorg die op basis van vrijwilligheid op individuele inschrijving deelnemen. Wij hanteren een maximaal aantal deelnemers van 9 personen. Zo blijft er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Tijdsinvesting

Voorafgaand aan de training krijgt u ter voorbereiding literatuur toegestuurd. Het kost gemiddeld 2 uur van uw tijd om deze literatuur voor te nemen. Dit is niet verplicht, maar om het maximale uit de training te halen wel sterk aan te raden.

Locatie

Deze training vindt plaats in het NBC Conference Center in Nieuwegein. U kunt gratis parkeren en de locatie is ook uitstekend bereikbaar met het OV.

Prijs

De investering van deze training is € 615,- voor VvAA-leden en € 695,- voor niet-leden. Onbeperkt koffie en thee, een uitgebreide lunch en verschillende snacks en (fris)dranken zijn bij de prijs inbegrepen. Deze training is vrijgesteld van BTW.

Accreditatie

Het ABAN (Accreditatie Bureau Algemene Nascholing - Medisch Specialisten en Huisartsen) kent deze training 6 punten toe.

Accreditatie voor andere beroepsgroepen is in aanvraag en volgt binnenkort.


VvAA organiseert deze training in samenwerking met KNMG Arts & Carrière en de Academie voor Medisch Specialisten.

KNMG

Academie voor medisch specialisten | VvAA

Incompany

Wij bieden deze opleiding ook op maat aan voor uw organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden.

Is deze training iets voor u?

Coachingsvaardigheden worden geoefend door twee personen

Coachingsvaardigheden

Hoe kunt u medewerkers ondersteunen, stimuleren en motiveren? Scherp u coachingsvaardigheden aan met deze praktische training en creëer meer eigenaarschap.
Effectief communiceren samen oefenen

Effectief communiceren

Fris uw communicatieve vaardigheden op en krijg grip op technieken en methodes die voor u van belang zijn. Deze training is praktisch, bondig, to-the-point en allesbehalve oppervlakkig.

Heeft u een vraag?

Wij staan voor u klaar. U kunt ons bellen op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur of stuur ons een mail.