Aansprakelijkheids­verzekering voor paramedici

Uw aansprakelijkheid uitstekend verzekerd

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Uw nevenwerkzaamheden zijn meeverzekerd
 • Unieke uitloopdekking bij pensionering
 • Opzichtdekking mee te verzekeren
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Paramedicus - Paramedicus helpt cliënt met gewichten heffen.

25% korting voor young professionals

Heb jij minder dan 5 jaar geleden je eerste (para)medische studie (hbo/wo) afgerond? Als young professional krijg je maar liefst 25% premiekorting.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Voordelen

 • Nevenwerkzaamheden zijn meeverzekerd
  Nevenwerkzaamheden die in lijn liggen met de kennis en kunde van uw verzekerde hoofdberoep zijn meeverzekerd.
 • Unieke uitloopdekking bij pensionering
  Stel, u ontvangt na uw pensionering nog een schadeclaim die tijdens de looptijd van uw verzekering is veroorzaakt. Het risico is dan meeverzekerd als u minimaal 3 jaar bij ons was verzekerd.
 • Opzichtdekking
  Werkt u als zzp’er of als waarnemer in een paramedische praktijk van een ander, dan kunt u de schade die u tijdens de uitoefening van uw beroep toebrengt aan de spullen van de praktijkhouder meeverzekeren.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Hoe klanten ons beoordelen

100% van onze klanten zou ons aanbevelen

9.4

van de 10 (via Feedback Company) van 16 reviews

Wat is verzekerd?

Deze informatie hebben we met zorg samen­gesteld om u goed te informeren. Bekijk de ­voorwaarden voor een volledig overzicht van de dekkingen en uitsluitingen.

Neven­werk­zaamheden

Nevenwerkzaamheden die in lijn liggen met de kennis en kunde van uw verzekerde hoofdberoep zijn meeverzekerd. Cosmetische behandelingen, met bijvoorbeeld botox of fillers, zien wij niet als nevenwerkzaamheden.

Werk­gevers­aansprakelijk­heid

Uw werknemers kunnen ook schade oplopen tijdens werktijd. Gebeurt dit onder werktijd dan valt dit ook onder de dekking. Ook als uw werknemers tijdens werktijd een verkeersongeval krijgen in hun auto, op de fiets of als voetganger, dan is die schade ook verzekerd.

Aansprakelijk­heid voor fouten van werk­nemers

U bent verzekerd voor schade die veroorzaakt wordt door uw werknemers die (para-)medische handelingen verrichten. Deze werknemers moet u wel meeverzekeren.

Bestuurders­aansprakelijk­heid

U bent verzekerd voor aanspraken die voortvloeien uit een niet-betaalde bestuursfunctie in de gezondheidszorg als u ook onze beroeps­rechtsbijstand­verzekering heeft.

Wereld­wijde dekking

U bent verzekerd voor de werkzaamheden die u verricht als paramedicus in Nederland. Maar u heeft wereldwijde dekking bij het verlenen van noodhulp of bij vrijwilligerswerk.

Wat is niet verzekerd?

Niet alles is gedekt. Lees hieronder een aantal voorbeelden van wat niet is verzekerd. 

 • Schade die verband houdt met het alsnog geheel, gedeeltelijk of opnieuw verrichten van werkzaamheden die door of onder uw verantwoordelijkheid niet of onzorgvuldig zijn uitgevoerd.

 • Schade door gebruik van verboden medicamenten en/of behandelmethoden.

 • Cosmetische behandelingen, waaronder het gebruik van botox en fillers, vallen niet onder de dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering.

Naar de voorwaarden

Wie is verzekerd?

 • Iedereen die werkt in uw praktijk of samenwerkingsverband en (para)medische handelingen verricht moet u meeverzekeren. Daarvoor betaalt u een aanvullende premie.
 • Werknemers die geen (para)medische handelingen verrichten, bijvoorbeeld de assistente die alleen de telefoon aanneemt, zijn ook verzekerd. U hoeft geen premie te betalen voor deze werknemers.
 • Stagiaires, studenten in opleiding en vrijwilligers zijn ook meeverzekerd zonder dat u daar premie voor hoeft te betalen. 
 • De waarnemer die u of een andere verzekerde voor een bepaalde periode vervangt, door ziekte of vakantie, is ook meeverzekerd.
 • De niet-medisch praktijkhouder is voor de werkgeversaansprakelijkheid en bedrijfsaansprakelijkheid ook meeverzekerd.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Werkt u met zzp’ers?

De zzp’ers in uw praktijk moeten een eigen aansprakelijkheidsverzekering hebben. U kunt ze meeverzekeren, maar de eigen verzekering van de zzp’er gaat altijd voor.

Zorg voor een degelijke overeenkomst van opdracht en vraag de zzp’er om een kopie van de polis.

 

Aanvullend verzekeren

Arbeids­ongevallen personeel (goed werk­gever­schap)

Een dekking voor schade door arbeidsongevallen van uw medewerkers. Wanneer ze letselschade oplopen (tijdens werkgerelateerde activiteiten) op een andere locatie, bijvoorbeeld bij een ongeval van een werknemer tijdens een uitje met de praktijk.

Cos­metische in­grepen

Cosmetische ingrepen vallen niet standaard onder de dekking van uw beroeps­aansprakelijkheids­verzekering. Als u die werkzaamheden wilt meeverzekeren, dan kunnen we daar veelal een maatwerkoplossing voor bieden.

Opzicht

Werkt u als zzp'er, dan kunt u het opzicht-risico meeverzekeren. Dat betekent dat eventuele schade die u toebrengt aan de spullen van de praktijkhouder waar u voor werkt is meeverzekerd.

Informatie en voorwaarden

Bekijk de voorwaarden voor het complete overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen.

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur.

Advies zakelijk
030 247 40 50
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen