Aansprakelijk­heids­verzekering voor huisartsen

Uw aansprakelijkheid uitstekend verzekerd

Vrijblijvende offerte aanvragen
  • Afgestemd op uw beroep
  • Unieke uitloopdekking bij pensionering
  • Bijstand en schadevergoeding bij een Wkkgz-claim
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering huisarts - Mannelijke huisarts onderzoekt oor van jonge vrouw.

25% korting voor young professionals

Heb jij minder dan 5 jaar geleden je eerste (para)medische studie (hbo/wo) afgerond? Als young professional krijg je maar liefst 25% premiekorting.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Start je als waarnemend huisarts?

Krijg gratis persoonlijk advies en ga soepel van start met het Waarnemerspakket.

Alles over starten als waarnemend huisarts

Voordelen

  • Afgestemd op uw beroep
    De aansprakelijkheidsverzekering voor huisartsen is geheel afgestemd op de risico’s van uw beroep, in én buiten uw huisartsenpraktijk. Dus ook uw werkzaamheden bij de patiënt thuis, in een verzorgingshuis of uw diensten op de huisartsenpost (HAP) zijn verzekerd. Van uzelf én uw meeverzekerde werknemers.
  • Unieke uitloopdekking bij pensionering
    Stel, u ontvangt na uw pensionering nog een schadeclaim die tijdens de looptijd van uw verzekering is veroorzaakt. Het risico is dan meeverzekerd als u minimaal drie jaar bij ons was verzekerd.
  • Bijstand en stadevergoeding bij een Wkkgz-claim
    U kunt rekenen op onze deskundige (juridische) bijstand bij een claim op basis van de Wkkgz. Ook vergoeden wij de schade die de Wkkgz-geschilleninstantie toekent tot € 25.000.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat is verzekerd?

Deze informatie hebben we met zorg samen­gesteld om u goed te informeren. Bekijk de voorwaarden voor een volledig overzicht van de dekkingen en uitsluitingen.

Bescherming bij claims

Deze verzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van aanspraken tegen u als gevolg van schade waarvoor u aansprakelijk bent. De schade moet veroorzaakt zijn tijdens de bevoegde uitoefening van uw beroep. Verzekerd is letselschade, de schade aan goederen én de vermogensschade van patiënten. Wij staan u bij en voeren verweer voor u als dat nodig is.

Werk­gevers­aansprakelijk­heid

Uw werknemers kunnen ook schade oplopen tijdens werktijd. Gebeurt dit onder werktijd dan valt dit ook onder de dekking. Ook als uw werknemers tijdens werktijd een verkeersongeval krijgen in hun auto, op de fiets of als voetganger, dan is de die schade ook verzekerd.

Meewerken aan een WMO-onder­zoek

U bent als huisarts ook verzekerd als u meewerkt aan een wetenschappelijk onderzoek of een goedgekeurd medisch onderzoek op proefpersonen volgens de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO). U bent verzekerd als u een medische fout maakt.

Schade door het wetenschappelijk onderzoek zelf is niet verzekerd. Daarvoor sluit de zorginstelling die een goedgekeurd onderzoek doet, een WMO proefpersonenverzekering af. De schade van de betrokken proefpersonen door het onderzoek zelf valt onder de dekking van die verzekering.

Vermogens­schade

Niet alleen letselschade en zaakschade vallen onder de dekking van een beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering. De vermogensschade van uw patiënt valt hier ook onder. Bijvoorbeeld: uw patiënt kan door een beroepsfout een jaar niet werken en is de kostwinner. Die schade noemen we vermogensschade.

Vermogensschade van een opdrachtgever waar u keuringen voor verricht valt niet onder de dekking van deze verzekering. Daarvoor is er de Zuivere vermogensschade aan opdrachtgevers (ZVO) verzekering.

Bijzondere bekwaam­heden

Aansprakelijkheid voor het verrichten van bijzondere bekwaamheden is meeverzekerd, zoals Astma/COPD, diabeteszorg, reizigersadvisering en hart- en vaatziekten.

Wereld­wijde dekking

U bent verzekerd voor de werkzaamheden die u verricht als huisarts in Nederland. Maar u heeft wereldwijde dekking bij het verlenen van noodhulp of bij vrijwilligerswerk.

Hoe klanten ons beoordelen

100% van onze klanten zou ons aanbevelen

8.8

van de 10 (via Feedback Company) van 69 reviews

Wat is niet verzekerd?

Niet alles is gedekt. Lees hieronder een aantal voorbeelden van wat niet is verzekerd.

  • Een zzp’er die bij u als waarnemer werkt voor het opvangen van bijvoorbeeld capaciteitsproblemen of invulling van een openstaande vacature is niet meeverzekerd. De zzp’er moet een eigen aansprakelijkheidsverzekering hebben.

  • Wanneer u aansprakelijk wordt gesteld voor schade veroorzaakt door cybercrime en dataverlies

  • Wanneer u niet meer ingeschreven staat in het BIG-register

  • Cosmetische handelingen vallen niet onder de dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering

Naar de voorwaarden

Wie is verzekerd?

Wie is verzekerd via uw verzekering?

  • Iedereen die werkt in uw praktijk of samenwerkingsverband en (para)medische handelingen verricht moet u meeverzekeren. Bijvoorbeeld een huisarts in loondienst of een praktijkondersteuner. Daarvoor betaalt u een premie.
  • Stagiaires, studenten in opleiding en vrijwilligers zijn meeverzekerd zonder dat u daar premie voor hoeft te betalen. Dat geldt ook voor doktersassistenten in loondienst.
  • De échte waarnemer die u of een andere verzekerde voor een bepaalde periode vervangt, door ziekte of vakantie, is ook meeverzekerd via uw verzekering. Een waarnemer die tijdelijk bij u werkt vanwege capaciteitsproblemen, moet een eigen aansprakelijkheidsverzekering hebben.
  • Zorgverleners in een zorgketen die in opdracht van u werkzaamheden verrichten zijn meeverzekerd.
  • De niet-medisch praktijkhouder is ook meeverzekerd voor werkgeversaansprakelijkheid en bedrijfsaansprakelijkheid wanneer deze is aangetekend op uw polisblad.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Werkt u met zzp’ers?

De zzp’ers in uw praktijk moeten een eigen aansprakelijkheidsverzekering hebben. U kunt ze meeverzekeren, maar de eigen verzekering van de zzp’er gaat altijd voor.

Zorg voor een degelijke overeenkomst van opdracht en vraag de zzp’er om een kopie van de polis.

Voor wie?

  • Zzp'ers. U bent zelfstandige of waarnemer in de zorg en u heeft geen werknemers in dienst.
  • Praktijkhouders. U heeft een praktijk of maatschap en u heeft werknemers in dienst.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Startende huisarts?

Start je binnen één jaar na afronding van je huisartsenopleiding als waarnemer, bekijk dan het VvAA Waarnemerspakket speciaal voor startende huisartsen. Je regelt alle zaken, waaronder beroepsaansprakelijkheid, tijdens een gratis adviesgesprek met één van onze adviseurs.

Aanvullend verzekeren

Arbeids­ongevallen personeel (goed werkgever­schap)

Een dekking voor schade door arbeidsongevallen van uw medewerkers. Wanneer ze letselschade oplopen (tijdens werkgerelateerde activiteiten) op een andere locatie, bijvoorbeeld bij een ongeval van een werknemer tijdens een uitje met de praktijk.

Zuivere vermogens­schade aan opdracht­gevers

Alleen de vermogensschade van de patiënt valt onder de dekking van uw verzekering. Werkt u met opdrachtgevers? Vermogensschade van een opdrachtgever waar u bijvoorbeeld keuringen voor verricht, valt niet onder de dekking van deze verzekering. Daarvoor bestaat de Zuivere vermogensschade aan opdrachtgevers (ZVO) verzekering. Sluit daar een aparte verzekering voor af.

Cosmetische ingrepen

Cosmetische ingrepen vallen niet standaard onder de dekking van uw beroeps­aansprakelijkheids­verzekering. Als u die werkzaamheden wilt meeverzekeren, dan kunnen we daar in de meeste gevallen een maatwerk­oplossing voor bieden.

Opzicht

Werkt u als zzp'er, dan kunt u het opzicht-risico meeverzekeren. Dat betekent dat eventuele schade die u toebrengt aan de spullen van de praktijkhouder waar u voor werkt is meeverzekerd.

Informatie en voorwaarden

Bekijk de voorwaarden voor het complete overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen.

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werk­­dagen tussen 8.30 en 17.30 uur.

Ledenservice
030 247 47 89
Advies zakelijk (vanaf 5 medewerkers)
030 247 40 50
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen