VvAA Aansprakelijkheids­verzekering ggz-professionals

Uw aansprakelijkheid uitstekend verzekerd

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Uw zorg is ook buiten uw praktijk verzekerd.
 • Unieke uitloopdekking bij pensionering.
 • Bijstand en schadevergoeding bij een Wkkgz-claim.
GGZ-professional op bank in gesprek met cliënt

Stem en steun

Bij VvAA krijgt u veel meer dan alleen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Want als maatschappelijk betrokken verzekeraar en dienstverlener voor zorgverleners én zorgorganisaties maken we onszelf ook sterk voor belangrijke ledenthema’s. In deze unieke combinatie zijn we al bijna 100 jaar de vertrouwde stem en steun van onze ruim 130.000 leden.

Voordelen

 • Uw zorg ook buiten uw praktijk verzekerd
  De zorg die u verleent is ook op andere locaties verzekerd, uitgezonderd binnen de muren van een instelling.
 • Unieke uitloopdekking bij pensionering
  Stel, u ontvangt na uw pensionering nog een schadeclaim die tijdens de looptijd van uw verzekering is veroorzaakt. Het risico is dan meeverzekerd als u minimaal drie jaar bij ons was verzekerd.
 • Bijstand en schadevergoeding bij een Wkkgz-claim
  U kunt rekenen op een onze deskundige (juridische) bijstand bij een claim op basis van de Wkkgz. Ook vergoeden wij de schade die de Wkkgz-geschilleninstantie toekent tot € 25.000.

25% korting voor young professionals

Heb jij minder dan 5 jaar geleden je eerste (para)medische studie (hbo/wo) afgerond? Als young professional krijg je maar liefst 25% premiekorting.

Wat is verzekerd?

Bekijk de polisvoorwaarden voor een uitgebreid overzicht.

Hoe klanten ons beoordelen

94% van onze klanten zou ons aanbevelen

Onze klanten beoordelen ons met een 8.2 / 10 via Feedback Company (696 reviews)

Wat is niet verzekerd?

Niet alles is gedekt. Lees hieronder een aantal voorbeelden van wat niet is verzekerd. Bekijk de polisvoorwaarden voor een uitgebreid overzicht.

 • Schade door aantasting van de eer of goede naam. Wij vergoeden wel eventuele personenschade die hier uit voortvloeit.

 • Schade die u oploopt wanneer u voor het verzekerd beroep niet meer staat ingeschreven in het BIG-register.

 • Schade door gemaakte fouten tijdens de looptijd van uw 'oude' verzekering waar u van af wist maar die u niet gemeld heeft bij uw vorige verzekeraar.

Wie is verzekerd?

 • Iedereen die werkt in uw praktijk of samenwerkingsverband en beroepshandelingen verricht moet u meeverzekeren. Zoals een psycholoog in loondienst. Daarvoor betaalt u een aanvullende premie.
 • Werknemers die geen beroepsinhoudelijke handelingen verrichten, bijvoorbeeld de assistente die alleen de telefoon aanneemt, zijn ook verzekerd. U hoeft geen premie te betalen voor deze werknemers.
 • Stagiaires, studenten in opleiding en vrijwilligers zijn ook meeverzekerd zonder dat u daar premie voor hoeft te betalen. 
 • Uw waarnemer die u voor een bepaalde periode vervangt vanwege uw afwezigheid is ook meeverzekerd via uw verzekering.

Let op: Een zzp'er regelt een verzekering omtrent beroepsaansprakelijkheid zelf. Vraag zzp'ers om een kopie van de polis.

Aanvullend verzekeren

Goed werkgeverschap personeelsongevallen

Deze aanvullende dekking biedt een oplossing wanneer uw werknemers of ander personeel (in opdracht van u) letselschade oplopen, terwijl aan uw zorgplicht is voldaan.

Inlooprisico

Dekking Wkkgz-risico's

De Wet kwaliteit klachten geschillen zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders een klachtenregeling te hebben. De VvAA Beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schadevergoedingen die door een erkende geschilleninstantie worden toegekend. Het moet dan wel gaan om binnen de voorwaarden gedekte gebeurtenissen. Meer weten over de Wkkgz? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Informatie en voorwaarden

De VvAA Aansprakelijkheidsverzekering voor ggz-professionals heeft verschillende varianten. Download in MijnVvAA de voorwaarden die voor uw verzekering gelden.

Vragen? Wij helpen graag

Bekijk de veelgestelde vragen op onze servicepagina.

Servicepagina
Veelgestelde vragen