Inloggen

Als waarnemer starten?

VvAA helpt je ondernemen

Maak direct een afspraak

Waarnemerspakket Huisarts

Starten als waarnemer

Huisarts én zelfstandig ondernemer

Je wilt aan de slag als waarnemend huisarts. Een uitdagend vooruitzicht. Daarmee eindigt je dienstverband bij SBOH en ben je, naast huisarts, ook ondernemer. Voor de zaken die je moet regelen voor een soepele start vind je bij VvAA het gemak van alles onder één dak.

Je persoonlijk startersadviseur

Je adviseur staat met een team van experts voor je klaar met antwoorden op al je vragen en met hulp bij problemen. Zo krijg je ook een checklist met alle zaken die je moet regelen voordat je echt aan de slag kunt. Verder kun je rekenen op een jaarlijks adviesgesprek over je actuele situatie en toekomstplannen, zoals de stap naar een eigen praktijk. 

Voordelen Waarnemerspakket


  • Persoonlijk contact met je eigen startersadviseur
  • Jaarlijks adviesgesprek
  • Het gemak van alles onder één dak met een keuze uit een Plus- en Optimaal-pakket

Jouw voordeel als waarnemer

Start je binnen 1 jaar na afronding van je huisartsenopleiding als waarnemer?
Dan kun je maximaal 5 jaar gebruikmaken van de voordelen van het VvAA waarnemerspakket.

Drie pijlers van het waarnemerspakket voor huisartsen


1. Jezelf verzekeren tegen beroepsrisico´s


Als huisarts werk je voor en met mensen. Mensen­werk brengt risico's met zich mee. En door de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) is de drempel voor patiënten om te klagen nog lager geworden. Twee essentiële beroeps­verzekeringen beschermen je tegen de gevolgen van ingrijpende gebeurte­nissen als een (tucht)klacht of claim: de beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering en beroeps­rechts­bijstand­verzekering van VvAA.


2. Je inkomen als huisarts veiligstellen


Stel, je krijgt een ongeval, wordt langdurig ziek, hebt psychische klachten of gaat met zwangerschapsverlof. Als waarnemer kom je dan in een nieuwe situatie terecht. Hoe zit het dan met je inkomen? Met een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) hoef je je geen zorgen te maken als je langere tijd niet meer kunt werken. Als intermediair vindt VvAA de AOV die het best bij je past.


3. Je administratie op orde brengen


Als waarnemend huisarts heb je ook ondernemingsverplichtingen. Denk aan facturen sturen, inkomsten en uitgaven bijhouden, en je jaarstukken. Waarschijnlijk kijk je daar niet naar uit. Geen nood, het Waarnemerspakket maakt je administratie eenvoudig. We wijzen je de weg, geven tips, stellen je jaarrekening op en verzorgen je belastingaangifte. Zo houd jij meer tijd over voor je patiënten.

Wie is je startersadviseur 

Op basis van postcode


Vind jij persoonlijk contact ook belangrijk? Maak dan eens kennis met je startersadviseur.
Telefonisch, bij jou thuis, op locatie of via videobellen.

Postcodes 1000 t/m 2099

Stefan van der Heijden | VvAA

Stefan van der Heijden

persoonlijk adviseur
06 83 44 62 71

“Als fervent wielrenner zie ik het beroep van huisarts ook als topsport. Dat lukt alleen met ijzersterke support. Ik help je niet alleen bij je start als waarnemer, ook daarna. Niet alleen op zakelijk gebied, juist ook op het gebied van jouw persoonlijk welzijn.”

Postcodes 2100 t/m 2800

Remko Klijn | VvAA

Remko Klijn

persoonlijk adviseur
 06 82 34 38 04

“Als persoonlijk adviseur ben ik niet alleen je zakelijk kompas voor alles wat je als zelfstandige moet regelen. Ik ondersteun je graag in je persoonlijke doelen en ook als er iets mis is of dreigt te gaan kun je bij me terecht. Je bent tenslotte niet alleen je werk!”

Postcodes 2900 t/m 3499 en 3900 t/m 5199

Fouad el Azzati | VvAA

Fouad el Azzati

     persoonlijk              adviseur         06 83 27 99 16

“Deskundig zijn en vertrouwen uitstralen vind ik belangrijk in mijn contact met jou als startersadviseur. Voor alle vragen en keuzes waarmee je als waarnemer en daarna te maken gaat krijgen ben ik graag jouw aanspreekpunt.”

Postcodes 3500 t/m 3799

Jasper Spijkerman

persoonlijk adviseur
 06 38 61 15 47

“Je staat op het punt om belangrijke keuzes in je carrière te maken. Om van deze stap en de periode daarna een succes te maken ben ik er voor je als jouw financieel adviseur. Ik ben positief en oplossingsgericht ingesteld. Met vragen over je ondernemerschap, op fiscaal gebied en over je zakelijke- en privé verzekeringen kan je mij altijd bereiken. ”

Postcodes 5200 t/m 5499 en 6500 t/m 7399

Max Blommendaal | VvAA

Max Blommendaal

persoonlijk adviseur
 06 20 30 73 65

“Als jouw persoonlijk adviseur ben ik je sparringspartner op financieel gebied. Als startend waarnemer komt er veel op je af en dat roept vragen op. Daarvoor kun je me bellen, mailen en natuurlijk appen. Zodat jij je snel weer volledig kan richten op de gezondheid van je patiënten.”

Postcodes 5500 t/m 6499

Bas Souren | VvAA

Bas Souren

      persoonlijk               adviseur           06 82 53 42 96

“Als jouw directe aanspreekpunt beantwoord ik graag al jouw vragen. Bijvoorbeeld over fiscale en administratieve onderwerpen. Jij kunt je dan vooral richten op de zorg voor je patiënten.”

Postcodes 3800 t/m 3899 en 7400 t/m 9999

Bert Burger | VvAA

Bert Burger

persoonlijk adviseur
  06 51 88 26 82

“Jou helpen bij je start en persoonlijk van betekenis zijn met raad en daad, geeft me veel energie. Zowel ter voorbereiding van je start als daarna kun je me altijd e-mailen, appen of gewoon even bellen als je hulp of advies nodig hebt.”

Zin in Zorg

Zin in Zorg

Meer werkplezier, mentaal fitte jonge dokters en meer tijd voor de patiënt: daar zet Zin in Zorg zich voor in. Deze nieuwe beweging is een initiatief van De Jonge Specialist, LAD, LOVAH en VvAA.

Ga aan de slag met de Zin in Zorg Startkit en maak zelf het verschil! Jonge artsen kunnen alle handreikingen, stappenplannen en tips uit deze (gratis) Startkit gebruiken om zelf iets te veranderen.

Meer informatie ▹

Maak een afspraak met je adviseur