Duurzaamheid

Over VvAA

Man, vrouw en kind in de tuin

Een betere wereld. VvAA vindt het belangrijk om daaraan bij te dragen. Dat doen we door verschillende initiatieven in onze bedrijfsvoering, klantrelaties en ons werkgeverschap. Stap voor stap. Zo maken wij op een duurzame manier maatschappelijke impact. 

Een duurzame toekomst. Samen.

Als organisatie met al meer dan 100 jaar ervaring in het ondersteunen van zorgprofessionals, is het vanzelfsprekend om na te denken over de komende 100 jaar. Duurzaamheid is belangrijk voor de continuïteit van de organisatie, de gezondheidszorg en de planeet. VvAA geeft duurzaamheid vorm binnen 3 thema’s:

Thema's

Klantrelaties

Door goede dienstverlening en klanttevredenheid kunnen zorgprofessionals zich focussen op hun primaire taak: het verlenen van goede zorg. We bieden service, doen onderzoek en weten wat er speelt. We laten de stem van de zorgverlener horen.

Bedrijfsvoering

Een bedrijfsvoering met zo weinig mogelijk negatieve en zoveel mogelijk positieve impact op natuur, mens en maatschappij. Dat is onze taak. We houden rekening met het milieu, sociale aspecten en goed ondernemingsbestuur. Ook als het aankomt op onze beleggingen. 

Werkgeverschap

Leden ontzorgen kan alleen met betrokken en bekwame collega’s die lekker in hun vel zitten. We bieden collega’s zekerheid en alle mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Met gezondheidsprogramma’s stimuleren we een gezond en vitaal leven. We hechten ook waarde aan inclusiviteit en diversiteit. Iedereen moet zich veilig en gerespecteerd voelen bij VvAA.

Sustainable Development Goals 

Om onze duurzame doelen te behalen maken we gebruik van de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde naties. We focussen ons op 3 doelen die het beste passen bij onze missie en visie: 

Van papier naar bomen

Sinds 2022 zijn bijna 20.000 klanten van VvAA overgestapt op digitaal corresponderen. Dit levert een structurele besparing op van duizenden euro's en vele kilo's papier. Om onze klanten te bedanken, zetten we deze besparing graag om in een duurzame investering. Dat betekent dat er in 2023 - in samenwerking met Trees for All - maar liefst 5.000 bomen worden geplant, in Nederland en in Madagaskar. Zo zorgen we samen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

Bekijk het certificaat dat Trees for All op 5 oktober 2023 heeft uitgeraakt aan VvAA Groep B.V. (pdf).

Download

Lees meer

Blijf op de hoogte

Lees onze artikelen over duurzaamheid.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen