Persbericht

Veertig jonge artsen werken aan toekomstagenda voor meer werkplezier

  • 22 april 2021
  • Leestijd 1 min

A(N)IOS die te maken hebben met een slechte werkprivébalans, weinig autonomie of hoge werkbelasting, kunnen minder werkplezier ervaren. En juist bezielde zorgverleners leveren kwalitatief hoogwaardige zorg. Een op de vier jonge artsen overweegt zelfs te stoppen (onderzoek De Jonge Specialist). Om deze jonge collega’s te behouden voor het vak is actie noodzakelijk. Een reden voor VvAA om het thema bezieling hoog op de agenda te zetten. Onder meer met de beweging Zin in Zorg, die deze week vier challenges startte om de toekomstagenda voor meer werkplezier nader vorm te geven.

In 2019 startte de beweging Zin in Zorg, een initiatief van LAD, De Jonge Specialist, LOVAH en VvAA. Inmiddels zijn er meer dan vierhonderd ambassadeurs.

Het jaar 2021 is voor Zin in Zorg het jaar van doen. Meer dan tachtig enthousiaste jonge artsen wilden deelnemen aan een van de challenges om de toekomstagenda nader te realiseren. Voor nu zijn veertig artsen op 20 april gestart in vier teams met de uitdaging:

  • meer inspraak in de organisatie van de zorg meer
  • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
  • meer aandacht voor de mens achter de dokter
  • positieve hervorming van de werkcultuur

Volg de verbeterideeën van de teams

De teams werken aan verbetervoorstellen die ze dinsdag 27 mei 2021 presenteren. Daarna gaan ze met hun ideeën aan de slag.

Interesse om de teams te volgen? Dat kan! Meld u aan bij Zin en Zorg en word ambassadeur. U ontvangt dan de speciale nieuwsbrief van Zin in Zorg. Of volg de challenges via LinkedIn, Instagram of zininzorg.nl/challenges.

Zin in Zorg-event

Op zaterdag 27 november 2021 presenteren de teams tijdens een Zin in Zorg-event hun concrete verbetervoorstellen en delen ze hun geleerde lessen. Wat werkt wel en wat niet? Meer informatie over Zin in Zorg en een verslag van de bijeenkomst van deze week vindt u op zininzorg.nl.

Bekijk verslag

Meer lezen?

Huisarts geeft uitleg aan patiënt
9 augustus 2023
  • 9 augustus 2023
  • Leestijd 2 min

Bezieling in het veld: "De manier van behandelen gevonden waar ik zó enthousiast over ben"

Er zijn nog steeds genoeg zaken die deze bevlogenheid onder druk zetten. Hoe gaan andere zorgverleners hiermee om?