Ondernemen in de zorg

Advies en ondersteuning

Een man zit achter zijn Imac met een koptelefoon en lacht naar een vrouw die naast hem staat in een blauwe jas

VvAA ondersteunt haar leden op alle relevante momenten in hun zakelijk bestaan. Van de start of overname van een praktijk, tot werkgeverszaken en nieuwe wetgeving.

Hoe helpt VvAA?

We bieden specifieke kennis, advies en diensten aan voor álle ondernemers in de zorg: zzp’ers, praktijkhouders en zorgondernemingen. Denk daarbij aan thema’s zoals de Wtza, Zzp’ers in de zorg, variabele beloning en omgaan met ziekteverzuim. We maken deze inzichtelijk via verschillende middelen:

Podcastserie Succesvol Ondernemen

Veel gelezen

Man en vrouw doen administratie in praktijk
1 mei 2023
Leestijd 2 min

Interne toezichthouder Wtza: lastenverzwaring of ook toegevoegde waarde?

De invoering van de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) brengt in veel zorgorganisaties een lastenverzwaring met zich mee. Zorgaanbieders die in 2021 al actief waren, hebben tot 1 januari 2024 de tijd om een interne toezichthouder in te stellen. Wat betekent dit voor uw instelling of praktijk? VvAA legt het uit.

Kantoor Belastingdienst
16 februari 2023
Leestijd 1 min

Nieuwe zzp-modelovereenkomsten voor verloskundigen, gz-psychologen en mondzorgverleners

In januari en begin februari van dit jaar deelde de Belastingdienst zijn positieve oordeel met VvAA over de nieuwe zzp-modelovereenkomsten. Deze overeenkomsten voor verloskundigen, gz-psychologen en mondzorgverleners werden eerder aan hen voorgelegd, in samenwerking met een aantal beroepsorganisaties.

Ziekte verzuim en ketenregeling
1 februari 2023
Leestijd 4 min

Ketenregeling: dit betekent het voor uw organisatie

Er ontstaat nog wel eens onduidelijkheid over de ketenregeling of ketenbepaling. Wat is het precies? Wanneer moet een vast contract volgen? Welke afspraken gelden er? Wat houdt de tussenpoos in en gaat deze verdwijnen? Vooralsnog is dat niet aan de orde. We zetten de huidige regels op een rij.

Man zit bij de dokter
6 februari 2023
Leestijd 5 min

Regels voor werkgevers rond loondoorbetaling bij ziekteverzuim

Zodra een werknemer zich ziek meldt, start de loondoorbetalingsverplichting bij verzuim. Als werkgever betaalt u dan het loon van de werknemer door en u regelt zijn re-integratie. We zetten voor u op een rij wat de verplichtingen precies inhouden en welke uitzonderingen er zijn.

Uw praktijk overdragen - Een vrouw draagt praktijk over aan man en geeft hem een handdruk.
18 januari 2022
Leestijd 2 min

Overdracht praktijk heeft tijd nodig

Ondernemersadviseur Peter van Bakel spreekt regelmatig praktijkhouders die het voornemen hebben om (een deel) van hun praktijk over te dragen. Er komt heel wat bij kijken om een overnametraject in goede banen te leiden. In deze blog neemt Peter u stap voor stap mee in het proces vanaf het moment dat duidelijk is wie interesse heeft in (gedeeltelijke) overname.

Zorgverlener achter zijn bureau in een praktijk
12 oktober 2021
Leestijd 2 min

Beroepsrechtsbijstand: waarom zou u dat verzekeren?

Heeft u een eigen praktijk of werkt u als zzp’er? Dan is het handig als u juridische bijstand krijgt op de momenten dat u dat nodig heeft. Bijvoorbeeld als u geconfronteerd wordt met een klacht, of een geschil krijgt met een collega, buurman of werknemer.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen