Blog

Wél een hypotheek als starter in de zorg

  • 16 augustus 2021
  • Leestijd 1 min

Ik werd gebeld door een chirurg in opleiding. Enigszins in paniek, want zijn hypotheekaanvraag was afgewezen. Gelukkig heeft VvAA kennis van de medische wereld én goede afspraken met verschillende geldverstrekkers. De uitkomst (let op: spoiler) was groen licht.

Jong stel staat met sleutel in de hand voor deur van hun nieuwe huis

Starter in de zorg én op de woningmarkt? Geen gemakkelijke combinatie voor wie een hypotheek wil regelen. Bij de meeste geldverstrekkers moet je drie kalenderjaren als waarnemer werken of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebben om hiervoor in aanmerking te komen. Als (aankomend) waarnemend huisarts, tandarts of mondhygiënist heb je geen vast inkomen en als arts-assistent geen vast contract.

Verwacht inkomen leidend

VvAA kijkt bij starters in de zorg niet naar het inkomen uit het verleden; we kijken voornamelijk naar de toekomst. De berekening voor de maximale lening baseren we op het verwachte inkomen. Toen de chirurg-in-opleiding mij belde, vroeg ik wanneer de hypotheek rond moest zijn. “Morgen”, antwoordde hij. Ook zijn vader, die vakmatig adviseert over verzekeringen en hypotheken, had hem via zijn eigen kanalen niet verder kunnen helpen. Ik gaf aan dat ik zou kijken wat ik kon doen als hij me alle stukken mailde.

Lees ook ons blog 'Hypotheek en studieschuld? Yes you can!'

Groen licht

Rond 10 uur ontving ik de nodige stukken en heb ik contact gezocht met de partij met wie we veel samenwerken. Nadat ik de zaak uiteen had gezet en de stukken had doorgestuurd, kreeg ik, na wat tussentijds overleg, om 15.15 uur groen licht. Prachtig om starters dit goede nieuws te kunnen brengen op een belangrijk moment in hun leven.

Aangepaste acceptatiecriteria

Ben je starter in de zorg en heb je vragen over hypotheken? Schroom niet ons te benaderen. We kijken graag met je naar de mogelijkheden. Door onze samenwerking met partijen die hun acceptatiecriteria hebben aangepast voor startende zorgverleners, is er bij VvAA meer mogelijk. 

Over de auteur

Herman Bruurmijn

Hypotheekadviseur

030 247 4480

Expertise

Auteur Herman Bruurmijn is hypotheekadviseur. Je bereikt hem en zijn collega’s via telefoonnummer 030 - 247 4480 of hypotheken@vvaa.nl. Meer informatie vind je ook op de pagina over hypotheekadvies.

Meer lezen?

Jonge vrouw checkt de fiscale eindejaarstips voor 2022 op haar computer.Financieel
Financieel
16 november 2022
  • 16 november 2022
  • Leestijd 8 min

Fiscale eindejaarstips 2022

Van welk fiscaal voordeel kunt u dit jaar nog profiteren? Of loont het om tot 2023 te wachten? Bekijk nu de 18 tips van fiscaal specialist Ferdy de Wijs.