Inloggen

Eerste hulp bij cyber­incidenten

Krijgt u te maken met een (bijna) cyber­incident? Bij VvAA bent u verzekerd van onbeperkte telefonische hulp­verlening. Ook vergoeden wij de kosten tot € 5.000,- per jaar voor de hulp van een (IT-)des­kun­dige als u te maken krijgt met ransom­ware, identiteits­fraude, diefstal of verlies van persoonsgegevens of een beveiligings­incident.


Cybercriminaliteit stijgt

Tegenwoordig doen we bijna alles online: van bankzaken regelen, winkelen bij webwinkels tot in contact blijven met onze familie en vrienden via sociale media.

Online gemak heeft ook een vervelende keerzijde: steeds meer mensen worden slachtoffer van online fraude, diefstal en reputatieschade.

Kosteloze cyberdekking

Bent u het slachtoffer van cybercriminaliteit of vertrouwt u de situatie niet? Met de nieuwe cyberdekking helpen wij u om uw digitale probleem op te lossen. De dekking is kosteloos bij uw VvAA inboedelverzekering.

Dekkingen

Wat is verzekerd?

Met de kosteloze Cyberdekking helpen wij u om cyberschade te voorkomen, beperken, herstellen. Wij vergoeden de kosten van eerste hulp en advies bij cyberincidenten.

Waar kunt u op rekenen?

  • Onbeperkt bellen met de Cyberhelpdesk tijdens kantooruren.
  • Dekking van maximaal € 5.000,- per jaar voor de kosten van het oplossen van problemen door diefstal of verlies van persoons­gegevens, identiteitsdiefstal, beveiligingsinbreuk en ransomware.
  • Eenvoudig online uw cyberincident melden.
De experts van de Cyberhelpdesk adviseren en ondersteunen u telefonisch. Zij helpen u ook in het contact met de juiste bedrijven en instanties, zoals de politie, uw bank en creditcardmaatschappij. Verder krijgt u tips en adviezen om schade te voorkomen.

Contact met Cyberhelpdesk

Bel met de Cyberhelpdesk als u cyber­crimi­nali­teit vermoedt of er slacht­offer van bent. Tijdens kantoor­uren kunt u ons bereiken.

Zakelijke Cyber en Data Risks verzekering

Wilt u een uitgebreidere cyberdekking voor uw zorgonderneming? Kies dan voor onze Cyber en Data Risks verzekering. Lees meer ▹

Preventie

Basisregels om cybercrime te voor­komen

Cybercriminelen zoeken vaak naar kleine zwakke plekken in uw beveiliging. Denk aan een computer die niet goed ge-update is of een e-mailaccount met een (te) simpel wachtwoord.

Om uzelf goed te beschermen, helpen wij u met 7 basisregels. Daarmee houdt u ‘digitale inbrekers’ zoveel mogelijk buiten de deur.

1 - Voer updates automatisch door

Laat uw updates automatisch uitvoeren om altijd de meest recente versie van een besturingssysteem te hebben. Oudere versies bevatten vaak kwetsbaarheden. Hackers maken daar graag gebruik van.

2 - Gebruik sterke wachtwoorden

Verwerk geen persoonlijke informatie (zoals geboortedata en namen) in uw wachtwoord. Zorg er ook voor dat uw wachtwoord bestaat uit een combinatie van cijfers, hoofd- en kleine letters en symbolen. Zo is het wachtwoord 'k4Nari3!' aanzienlijk sterker dan het wachtwoord 'kanarie'. Beter nog is om een 'wachtzin', een wachtwoord dat bestaat uit meerdere woorden, te gebruiken.

Gevaar van datalekken
Hanteer verschillende wachtwoorden voor verschillende services/accounts, want datalekken komen vaker voor dan u denkt. Gebruikt u één wachtwoord voor alles, dan zijn in één keer al uw accounts bekend bij een hacker.

3 - Schrijf uw wachtwoorden nooit op

Leer uw wachtwoorden uit uw hoofd. Vindt u dat lastig? Gebruik dan een wachtwoordmanager, bijvoorbeeld die van Apple of Google. Dat zijn slimme wachtwoordmanagers die zelf veilige wachtwoorden voorstellen om te gebruiken.

4 - Laat uw computer nooit onbeheerd achter

Laat uw computer nooit onbeheerd achter als u bijvoorbeeld even naar het toilet gaat in een openbare ruimte. Criminelen kunnen dan eenvoudig toegang tot uw gegevens krijgen.

5 - Gebruik een firewall

Een firewall blokkeert onbekende programma’s als u zoekt op het internet. Zo houdt u virussen zoveel mogelijk buiten de deur.

6 - Installeer antivirussoftware

Antivirussoftware beveiligt uw systeem tegen virussen en hackers. Ook herkent en verwijdert deze software gevaarlijke programma's en bestanden die al op uw systeem aanwezig zijn.

7 - Wees voorzichtig

Klik niet op onbekende bestanden, links en advertenties. Vooral niet als het aanbod te mooi is om waar te zijn. Wees voorzichtig en gebruik uw verstand. Dat helpt u om cybercrime te voorkomen.
Cyberverzekering | VvAA