Stop loss aansprakelijk­heids­verzekering voor instellingen

Verzekert het aansprakelijkheidsrisico voor instellingen en ziekenhuizen

Aanvragen adviesgesprek
  • Géén claims tussen wal en schip met onze overstapservice.
  • Ons team van juristen staat altijd voor u klaar.
  • Geen risico op premie-naheffingen of op kapitaalstortingen.
Twee artsen bespreken een case in het ziekenhuis.

Voordelen

Stabiele premie en eigen behoud

Onze Stop loss aansprakelijkheidsverzekering is gebaseerd op het grote gemiddelde, maar houdt ook rekening met de specifieke situatie van uw ziekenhuis of zorginstelling. Dit leidt enerzijds tot een stabiele premie en een stabiel eigen behoud, anderzijds houdt het rekening met uw inspanningen rondom kwaliteit. Daarbij is er geen risico op premie-naheffingen of op kapitaalstorting.

Wij regelen uw overstap

Met de overstapservice vallen geen claims tussen wal en schip. Wij helpen u bij de beoordeling en aanmelding van potentiële claims (omstandigheden) die nog onder de dekking van uw oude verzekeraar vallen. Daarbij betaalt u als zorginstelling of ziekenhuis geen premie voor het inlooprisico (bij gebruik van onze overstapservice). Uiteraard staan wij ook na het overstappen aan uw zijde met onze kennis en hulp indien nodig.

 

Vast aanspreekpunt voor uw claims

Persoonlijke aandacht vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom staat er een team van juristen voor u klaar die uw vaste aanspreekpunt zullen zijn. Zij zijn rechtstreeks bereikbaar en kijken direct mee naar uw claim(s). Daarbij hanteren onze juristen korte lijnen om een zorgvuldige claimbehandeling naar de arts, patiënten en het ziekenhuis te borgen. Indien gewenst is fysieke aanwezigheid van onze jurist bij uw ziekenhuis of zorginstelling mogelijk.

Uw zakelijk partner in de zorg

Als duurzame verzekeraar met jarenlange ervaring op het gebied van medische aansprakelijkheid hebben we de VvAA Stop loss aansprakelijk­heids­verzekering in nauwe samenwerking met zieken­huizen en zorg­instellingen ontwikkeld. Tevens zijn wij al jarenlang de grootste verzekeraar van medische aansprakelijkheid voor alle zorg buiten de ziekenhuismuren.

Maak kennis met uw adviseur

Wilt u meer weten over de VvAA Stop loss aansprakelijkheidsverzekering en/of een vrijblijvende premie-indicatie? Vraag een adviesgesprek aan of neem direct contact op met onze adviseur.

 

Aanvragen adviesgesprek

Berry Hoes

Senior accountmanager zorginstellingen

berry.hoes@vvaa.nl of 06 57 34 55 73 / 030 247 40 50
Berry Hoes

Interessante artikelen

Bart Janknegt (VvAA) en Hans Schoo (Rijnstate, rechts) in gesprek over medische aansprakelijkheid
6 september 2023
Leestijd 5 min

De arts-patiënt relatie: intiem én kwetsbaar

Rijnstate en VvAA werken sinds dit jaar strategisch samen op het gebied van medische aansprakelijkheid. We bevragen Hans Schoo, lid Raad van Bestuur van Rijnstate, en VvAA-directievoorzitter Bart Janknegt over de samenwerking en ontwikkelingen in het veld.

Twee artsen bespreken een case in het ziekenhuis.
28 juni 2023
Leestijd 4 min

Verenigde Staten vs. Nederland: verschillen in claimcultuur

Vorderingen van meer dan 100 miljoen dollar bij medische aansprakelijkheid zijn in de VS geen uitzondering. Gelukkig lijkt deze claimcultuur ver af te staan van wat we in Nederland kennen. Moeten we ook in Nederland 'Amerikaanse toestanden' vrezen, met een steeds hardere claimcultuur en extreem hoge schadevergoedingen?

VvAA en Rijnstate tekenen een strategische samenwerking op het gebied van medische aansprakelijkheid.
13 december 2022
Leestijd 2 min

VvAA en Rijnstate gaan strategische samenwerking aan op medische aansprakelijkheid

Per 1 januari 2023 brengt Rijnstate de medische aansprakelijkheidsverzekering onder bij VvAA. Daarmee breidt VvAA haar leidende rol op het gebied van medische aansprakelijkheid verder uit. Individuele zorgprofessionals, groepspraktijken en klinieken konden al jarenlang bij VvAA terecht voor een verzekering en de expertise van VvAA op het gebied van klachten en claims. Nu VvAA sinds enige tijd ook een medische aansprakelijkheidsverzekering voor ziekenhuizen biedt, gaat ook het Rijnstate een strategische samenwerking met VvAA aan.

Drie chirurgen staan met elkaar te praten
7 maart 2022
Leestijd 1 min

Ziekenhuizen en VvAA in gesprek over verzekeren aansprakelijkheidsrisico’s

VvAA spreekt met diverse ziekenhuizen over de voor hen meest optimale oplossingen rondom de dekking, begeleiding en afhandeling van (medische) aansprakelijkheidsrisico’s. Voor ziekenhuizen is aansprakelijkheid veel meer dan enkel een financieel risico. Als een patiënt ontevreden is en een klacht of een claim indient, heeft dat vaak de nodige impact. Niet alleen op de patiënt zelf, ook op de betrokken arts en (de reputatie van) het ziekenhuis.

Twee dokters inspecteren een MRI-scan van het hoofd van een patiënt
24 november 2021
Leestijd 4 min

U wilt de behandelrelatie stopzetten omdat uw patiënt een claim heeft ingediend

Stel, u wordt geconfronteerd met een claim van een patiënt die nog steeds bij u in behandeling is. Mag u als zorgverlener de behandelingsovereenkomst met uw patiënt beëindigen vanwege deze claim? In dit artikel zetten wij de regels en tips om hiermee om te gaan voor u op een rij.

Hoe klanten ons beoordelen

97% van onze klanten zou ons aanbevelen

8.5

van de 10 (via Feedback Company) van 293 reviews

Informatie en voorwaarden

Bekijk de voorwaarden voor het complete overzicht van alle dekkingen en uitsluitingen.

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur.

Advies zakelijk
030 247 40 50
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen