Inloggen

Kickstart van je carrière

Na je studie start een nieuwe fase in je leven: aan de slag als zorgprofessional en op zoek naar een baan waar je blij van wordt. In deze tijd maak je belangrijke keuzes voor je toekomst. VvAA helpt je graag. Bijvoorbeeld met een gratis adviesgesprek. Adviesgesprek aanvragen

Starten in de zorg

Gratis adviesgesprek

Eenmaal ingeschreven in het BIG-register ben je verantwoordelijk voor je medisch handelen. Daar komen risico's bij kijken en het is belangrijk dat je die risico's goed verzekert.

Tijdens een gratis adviesgesprek vertellen onze adviseurs welke verzekeringen je als starter in de zorg écht nodig hebt. Onderwerpen die ook aan bod komen:

  • Wat regelt je werkgever (denk aan aansprakelijkheid, ziekte en pensioen)?
  • Hoe zit het precies met je zorgtoeslag?
  • Op welke verzekeringen krijg je korting?

Adviesgesprek aanvragen ▹

Aan de slag als ...

Start jij als een van onderstaande beroepen? Bekijk welk aanbod er speciaal voor jou is. Bij een aantal keuzes kun je direct een afspraak inplannen.

Student aan de telefoon

Cv-check

Werkgevers bekijken een cv gemiddeld maar 8 seconden. Jouw taak: ervoor zorgen dat je cv eruit knalt! Met een goed cv ziet een potentiële werkgever gelijk wat jouw kwaliteiten zijn.

Als VvAA-lid heb je recht op een gratis cv-check. Samen met een adviseur doorloop je telefonisch stap voor stap je cv en de belangrijkste tips krijg je achteraf nog doorgestuurd. Handig!

Plan een cv-check ▹
Verzekeringspakket voor young professionals

3 verzekeringen in 1 pakket

Speciaal voor starters is er het verzekeringspakket voor young professionals. Vanaf € 6,95 per maand krijg je de drie meest gekozen verzekeringen door starters:

  1. Aansprakelijkheidsverzekering
  2. Reisverzekering
  3. Inboedelverzekering

Bekijk het verzekeringspakket ▹
Starter op sollicitatiegesprek

In loondienst of zelfstandig?

Starten na je studie: doe je dat bij een werkgever met de zekerheid van een vast salaris en werknemersfaciliteiten, of ga je voor die sprong in het diepe en kies je voor een carrière als zelfstandige?

Wij vertellen je waar je als zorgprofessional rekening mee moet houden als je kiest voor loondienst of wanneer je als zzp'er begint. 

Lees het blog ▹
Zin in Zorg

Zin in Zorg

Meer werkplezier, mentaal fitte jonge dokters en meer tijd voor de patiënt: daar zet Zin in Zorg zich voor in. Deze nieuwe beweging is een initiatief van De Jonge Specialist, LAD, LOVAH en VvAA.

Ga aan de slag met de Zin in Zorg Startkit en maak zelf het verschil! Jonge artsen kunnen alle handreikingen, stappenplannen en tips uit deze (gratis) Startkit gebruiken om zelf iets te veranderen.

Meer informatie ▹
Icoon sollicitatietraining
Individuele sollicitatietraining

Tijdens deze training boots je een sollicitatieprocedure na, samen met een loopbaancoach.  

Kosten: € 375,- inclusief btw
Duur: Ongeveer 2 uur

Tips voor het schrijven van sollicitatiebrieven
Ontdek welke gesprekstechnieken je inzet
Leer onderhandelen over de voorwaarden

Icoon events
Events en webinars

Als VvAA-lid heb je keuze uit events en webinars speciaal gericht op jouw beroepsgroep, of over meer algemene thema's. Denk aan 'solliciteren in de zorg' en 'online profileren op LinkedIn'. Ook zijn we vaak te vinden op evenementen georganiseerd door jouw beroepsvereniging.

Specifiek voor jouw beroepsgroep
Relevante thema's voor starters in de zorg
Events en webinars het hele jaar door
Icoon persoonlijke coaching
Persoonlijke coaching

Als zorgprofessional moet je professioneel medisch handelen en communicatief vaardig zijn. Daarnaast heb je te maken met je eigen, unieke opvattingen, drijfveren, dromen en idealen. Dit kan nog wel eens botsen. Met behulp van een coach ontwikkel jij je in de richting die echt bij jou past.

Coaches met jarenlange ervaring in de zorg
Altijd een coach bij jou in de buurt
Gescreende en gecertificeerde coaches


Webinars

Leer van onze adviseurs

Terugkijken:
Het sollicitatietraject

Adviseurs Annette van Ginkel (VvAA) en Francisca Hardeman (KNMG) helpen je in dit webinar met een goede voorbereiding van jouw sollicitatiegesprek.
Student volgt webinar via laptop
Terugkijken:
Online profileren op LinkedIn

In dit webinar vertellen VvAA-ledenadviseurs Marthe Groenveld en Klaske Bokdam jou hoe jij in acht stappen een professioneel LinkedIn-profiel in elkaar zet.
Afstudeergesprek
Terugkijken:
Hoe zorg je ervoor dat jouw cv opvalt?

VvAA-adviseurs Amarens Kerkhof en Ramona Wanders nemen je mee in alle do’s en don’ts voor het maken van je cv.


Startersadviseurs

Advies voor zorgprofessionals

Belinda Spronk startersadviseur

Belinda Spronk

Startersadviseur

“Ik wil weten waar een jong professional of afstudeerder nu staat en waar hij of zij naartoe wil gaan. Zo breng ik een passend startersadvies uit. Daar ben ik van toegevoegde waarde en dat is altijd weer leuk om te doen!”

Ramona Wanders

Ramona Wanders

Startersadviseur

“Ik help je graag bij de start van jouw loopbaan en attendeer je op zaken waar je rekening mee moet houden. Je kan mij altijd bellen of even mailen als je voor ons gesprek of daarna nog vragen hebt. Ik ben graag jouw aanspreekpunt.”


Het grootste zorgnetwerk van Nederland op je telefoon

Wil jij vragen stellen aan je toekomstige ik, loopbaanervaring krijgen uit eerste hand of twijfel je over een specialisatie? Met de VvAA App stel je eenvoudig vragen aan ervaren zorgprofessionals die jouw pad al eens bewandelden. 

Ontdek de VvAA App ▹Blijf op de hoogte

Nieuws en artikelen

Tip: Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontdek zaken die jou én je beroep in de zorg raken.