Inloggen
 Loopbaanadvies

Voorbereiding op de praktijk

Coschappen, stages en afstuderen zijn bij iedere opleiding anders geregeld. Maar één ding is zeker: vroeg of laat ga je kennis maken met de praktijk. Daarom is het verstandig dat je je goed voorbereidt, zodat je alles uit je coschap, stage of nieuwe job kunt halen. En VvAA helpt je daar graag bij.

Ben je nog geen lid? Geen probleem, een lidmaatschap is gratis!

Word lid ▹

Tips voor een snelle start!

Laat je cv checken door VvAA

Cv-check

Wist je dat een curriculum vitae gemiddeld maar 8 seconden wordt bekeken? Check of die van jou opvalt en er representatief uitziet met de gratis cv-check van VvAA. Een adviseur kijkt je cv na en geeft je tijdens een belafspraak tips, zodat jij een perfect overzicht kunt maken van je werkervaring en nevenactiviteiten.

Plan een cv-check ▹


Plan een gratis afstudeergesprek

Afstudeergesprek

In je laatste jaar moet je ineens keuzes maken: wil je doorleren, aan de slag als waarnemer of in loondienst? In het VvAA afstudeergesprek helpt een adviseur jou kosteloos bij het maken van loopbaankeuzes die bij jou passen. Daarnaast krijg je advies over de praktische zaken die jij daarvoor moet regelen.

Plan een afstudeergesprek ▹


Schrijf je in voor een sollicitatie workshop

Sollicitatietraining

Het is belangrijk dat je je goed voorbereidt op een sollicitatiegesprek. En daarmee bedoelen we niet alleen het daadwerkelijke gesprek. Ook het schrijven van een sterke brief en onderhandelingen over je salaris vallen hieronder. En daarom hebben we de training 'Succesvol Solliciteren' ontwikkeld. Als VvAA-lid volg je de training voor slechts € 25,-.

Check de training ▹


Check je contract bij VvAA

Contractcheck

Het komt niet dagelijks voor dat je een arbeidscontract voor je neus krijgt. Waar je op moet letten voordat je jouw handtekening zet, lees je in de VvAA contract checklist. En die download je hieronder. Heb je nog andere vragen? Neem dan gratis contact op met onze juridische helpdesk via 030 247 49 99. Zo weet je zeker dat je contract in orde is.

Download checklist ▹


Loopbaanwijzer

Het kiezen van een specialisatie is een belangrijk moment in je carrière. Tenslotte heeft deze beslissing invloed op hoe jij de rest van je leven inricht. De loopbaanwijzer van onze samenwerkingspartner BKV is een professionele beroepskeuzetest voor studenten geneeskunde en laat zien welke functie goed bij je past.

Doe de test ▹


Salariswijzer

Wat ga jij straks verdienen na je studie? Niet onaardig om alvast te weten. Om antwoord te geven op deze veelgehoorde vraag, heeft onze samenwerkingspartner BKV de salariswijzer ontwikkeld. De salariswijzer geeft je binnen 10 minuten een kijkje in jouw financiële toekomst.

Bekijk jouw toekomstige salaris ▹

Het grootste zorgnetwerk van Nederland op je telefoon

Wil jij vragen kunnen stellen aan je toekomstige ik, loopbaanervaring krijgen uit eerste hand of twijfel je over een specialisatie? Met de VvAA-app stel je eenvoudig vragen aan ervaren zorgprofessionals die jouw pad al eens bewandelden. Echte professionals die jouw eerlijk antwoord geven.

Ontdek de VvAA-app ▹