Inloggen

Loopbaanadvies

Bereid je goed voor op je coschap, stage of nieuwe job. VvAA helpt je daar graag bij. Ben je nog geen lid? Geen probleem, een lidmaatschap is gratis!
Lid worden

3 tips voor een snelle start

Voorbereiding op de praktijk

Coschappen, stages en afstuderen zijn bij iedere opleiding anders geregeld. Maar één ding is zeker: vroeg of laat maak je kennis met de praktijk. Met deze tips ben je goed voorbereid.
Stap 1

Cv-check

Wist je dat een curriculum vitae gemiddeld maar 8 seconden wordt bekeken? Check of die van jou opvalt en er representatief uitziet met de gratis cv-check van VvAA. Een adviseur kijkt je cv na en geeft je tijdens een belafspraak tips. Zo maak jij een perfect overzicht van je werkervaring en nevenactiviteiten.

Plan een cv-check ▹


Stap 2

Afstudeergesprek

In je laatste jaar moet je ineens keuzes maken: wil je doorleren, aan de slag als waarnemer of in loondienst? Tijdens het afstudeergesprek helpt een adviseur van VvAA jou kosteloos bij het maken van loopbaankeuzes die bij je passen. Daarnaast krijg je advies over de praktische zaken die je daarvoor moet regelen.

Plan een afstudeergesprek ▹


Stap 3

Contractcheck

Het komt niet dagelijks voor dat je een arbeidscontract voor je neus krijgt. Waar je op moet letten voordat je jouw handtekening zet, lees je in de contract-checklist van VvAA. Die download je hieronder. Heb je nog andere vragen? Neem dan gratis contact op met onze juridische helpdesk via 030 247 49 99. Zo weet je zeker dat je contract in orde is.

Download de checklist ▹

Afstudeergesprek

Geneeskundestudent?

Bereid je goed voor op je coschap of nieuwe baan met deze extra tips.

Bekijk de extra tips

Webinar terugkijken: Het sollicitatiegesprek


Annette en Francisca
 
Adviseurs Annette van Ginkel (VvAA) en Francisca Hardeman (KNMG) helpen je met een goede voorbereiding van je sollicitatiegesprek. Krijg tips over hoe je jezelf goed presenteert en hoe jij door het gesprek een beter beeld krijgt van de functie en organisatie waar je solliciteert. 

Webinar terugkijken

Let op: Het webinar begint op 6:00.


Webinars

Terugkijken en bijspijkeren

Online profileren op LinkedIn

VvAA-ledenadviseurs Wendy Termeulen en Marthe Groenveld vertellen hoe je in acht stappen een professioneel LinkedIn-profiel in elkaar zet.
Succesvol solliciteren in de zorg

Adviseurs Annette van Ginkel en Francisca Hardeman nemen je mee in de do’s en don’ts van solliciteren, om je bewust te maken van wat jouw eigen invloed is bij het vinden van je droomjob of opleidingsplek binnen de zorg.
Hoe zorg je ervoor dat jouw cv opvalt?

Tijdens dit webinar vertellen adviseurs Eline Content en Julia van Buuren je alles over het maken van een opvallend cv voor een baan of opleidingsplek binnen de zorg.


Blogs

Nieuws en tips


Het grootste zorgnetwerk van Nederland op je telefoon

Wil jij vragen stellen aan je toekomstige ik, loopbaanervaring krijgen uit eerste hand of twijfel je over een specialisatie? Met de VvAA App stel je eenvoudig vragen aan ervaren zorgprofessionals die jouw pad al eens bewandelden. 

Ontdek de VvAA App ▹