Blog

Coschap of stage in het buitenland

27 januari 2020
Leestijd 4 min

Het is nogal een stap. Tijdens je studie coschap of stage lopen in het buitenland om daar nóg meer te leren over het vak. Een tijdje rondreizen is daarbij natuurlijk mooi meegenomen. Beter worden in je expertise, leren van het onbekende en genieten van al het mooie dat de wereld te bieden heeft. Kortom, een avontuur waar je je vol overgave in moet kunnen storten. Maar hoe pak je dat aan? Laat je inspireren door twee ervaringsverhalen, en lees alles wat je moet weten over een goede voorbereiding en het afsluiten van de juiste verzekeringen.

Medische stage of coschap in het buitenland voor 2 studenten.

Medische stage in het buitenland

Frederieke (tandheelkundestudent)

Tandheelkundestudente Frederieke reisde voor een (onderzoeks)stage af naar het Kaapverdische eiland Sal. Samen met twee studiegenootjes deed zij drie maanden lang onderzoek naar de mondgezondheid van schoolkinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Daarnaast hielp ze in de praktijk van een Kaapverdische tandarts lokale patiënten af van hun kiespijn. "Al na een week meldden mensen zich spontaan bij ons: via mond-tot-mondreclame was bekend geworden dat men bij ons terecht kon met hun klachten." Wat heeft Frederieke van haar stage opgestoken: "Ik heb niet alleen onderzoekservaring opgedaan, maar ook hoe het is om zonder directe begeleiding in een praktijk te werken. En ik weet nu dat ik extracties uitvoeren erg leuk vind." (uit Arts en Auto, maart 2019)

Frederieke, Tandheelkundestudent
Ik heb niet alleen onderzoekservaring opgedaan, maar ook hoe het is om zonder directe begeleiding in een praktijk te werken. En ik weet nu dat ik extracties uitvoeren erg leuk vind.

Coschap in het buitenland

Noud (geneeskundestudent)

De onlangs afgestudeerde geneeskundestudent Noud ging zelfs twee keer naar het buitenland. In 2015 bracht hij twee maanden door in Australië voor zijn coschap gynaecologie en in 2017 vertrok hij voor twee weken naar Nicaragua voor een coschap sociale geneeskunde. ‘Australië was een gave ervaring,’ vertelt Noud. ‘In Nicaragua kon ik via een Spaanse student mee naar huisartsen in afgelegen gebieden. Daar zag ik hoe basaal eerstelijnsgezondheidszorg kan zijn.’ Tip van Noud: ‘Probeer zoveel mogelijk te weten te komen over de plek waar je naartoe gaat. Praat met mensen die er zijn geweest en achterhaal de impact van jouw aanwezigheid.’ (uit ‘Je weet niet wat je ziet’, Arts in spe, nov. 2018)

Tips: voorbereiding stage of coschap in het buitenland

Work the World

Ben jij (nog) op zoek naar een extra-curriculaire stage in het buitenland? Neem dan eens een kijkje op de website van Work the World. Deze organisatie is gespecialiseerd in (para)medische stages en vrijwilligerswerk in het buitenland. Jij kiest de bestemming en afdelingen van jouw interesse, zij geven samen met hun partnerziekenhuizen jóuw (para)medische stage vorm.

Goed verzekerd op reis

Kies jij ervoor om jouw (para)medische stage via Work the World te organiseren? Sluit dan direct het VvAA verzekeringspakket voor studenten af: een aansprakelijkheids-, inboedel- én ongevallenverzekering in één. Benieuwd waarvoor jij precies verzekerd bent met dit pakket? Lees dan onze blog over de verzekeringen. Bovendien heeft VvAA speciaal voor Work the World de clausule ‘medische aansprakelijkheid’ toegevoegd aan de aansprakelijkheidsverzekering. Dat betekent dat je goed verzekerd bent als een patiënt jou aanklaagt na medische handelingen die jij hebt uitgevoerd – want op stage in het buitenland mag je vaak nét wat meer uitvoeren in de praktijk dan in Nederland.

Samen met Work the World bezorgt VvAA jou een onvergetelijke buitenlandervaring door ons aanbod van de juiste verzekeringen – zonder gedoe. Meer weten over het verzekeringspakket voor studenten of onze reisverzekering voor studenten? Op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt.

(Reis)verzekeringen

Samen met Work the World bezorgt VvAA jou een onvergetelijke buitenlandervaring door ons aanbod van de juiste verzekeringen – zonder gedoe. Meer weten over het verzekeringspakket voor studenten of onze reisverzekering voor studenten? Op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt.

Bekijk verzekeringen

Meer lezen?

2 jonge zorgprofessionals in de gang van een ziekenhuis
2 mei 2024
Leestijd 7 min

Haal alles uit je coschappen: 9 tips

Haal alles uit je coschappen met deze 9 tips én lees ervaringsverhalen van een student en radioloog.

Studente staat buiten en lacht.
19 februari 2024
Leestijd 3 min

5 tips voor je cv (zodat jij die baan scoort)

Ben jij op zoek naar een bijbaan of functie in de zorg? Waar je ook op solliciteert: een goed cv (curriculum vitae) is belangrijk. Ontdek 5 tips.

falen is oké
20 juli 2023
Leestijd 4 min

Falen is oké: ontwikkel je groeimindset

In dit blog bekijken we het verschil tussen een vaste mindset en een groeimindset. Met 7 tips!

Student staat met armen in haar zij en kijkt zelfverzekerd naar camera
12 september 2020
Leestijd 2 min

Eerste hulp bij tentamenstress

12 september 2020 is het 'De dag van de eerste hulp'. Wij steken deze dag in nét een ander jasje en geven je eerste hulp bij de welbekende tentamenstress.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen