Blog

Alles over verzekeringen voor studenten

  • 8 december 2019
  • Leestijd 3 min

Het is misschien een open deur, maar het is belangrijk om je aan het begin van je studententijd goed te verzekeren. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan grote (financiële) gevolgen hebben. Daarom hebben wij speciaal voor jou het verzekeringspakket voor studenten ontwikkeld. Vanaf € 2,76 per maand krijg je van ons maar liefst drie verzekeringen in één pakket: een aansprakelijkheids-, inboedel- en ongevallenverzekering. En nu denk jij natuurlijk: ‘oké, maar waar ben ik dan precies voor verzekerd?’ Dat leggen wij je graag in een notendop uit aan de hand van een aantal voorbeeldverhalen.

Studente zit achter laptop en bekijkt studentenverzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade als je per ongeluk iemand verwondt (letsel) of spullen van een ander beschadigt – en als je volgens de wet aansprakelijk bent voor deze schade. Een voorbeeld: Tobias (21) studeert fysiotherapie in Utrecht. Hij woont in een gezellig studentenhuis met huishond Rex. Normaal gesproken is het beestje al vrij onrustig, maar laatst maakte hij het wel erg bont. Tobias wandelde met Rex door de binnenstad van Utrecht, toen de hond zich plotseling losrukte en de straat op rende. Een verschrikte fietser raakte daardoor uit balans, reed met zijn voorwiel tegen de stoeprand, viel en brak daarbij zijn sleutelbeen. Tobias is verantwoordelijk voor het gedrag van zijn hond en is dus aansprakelijk voor het letsel van de fietser. Gelukkig voor Tobias is schade die jouw huisdier bij iemand anders veroorzaakt verzekerd. Deze student draaide dus niet zelf op voor de ziektekosten van de fietser, maar kon deze verhalen op zijn aansprakelijkheidsverzekering.*

 

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering vergoedt schade aan spullen in je woonruimte. Het gaat daarbij om schade door brand, diefstal, neerslag, storm en lekkage. Een voorbeeld: de 28-jarige ANIOS Kindergeneeskunde Stephanie woont in een knus appartementje in Schiedam. Op een gure herfstavond had ze gezellig de kaarsjes in de vensterbank aangestoken – je weet wel, van die hoge kandelaren met krullende armen. Door het halfgeopende raam waaide een windvlaag hard naar binnen. De lange kaarsen wankelden en vielen om, waardoor het dure Perzische tapijt op de grond vlam vatte. Ondanks een geslaagde poging van Stephanie om het brandje te blussen, kon zij enige schroeiplekken in het tapijt niet voorkomen. Gelukkig kon de ANIOS deze brandschade claimen op haar inboedelverzekering.*

Verzekeringspakket voor studenten

Wij hebben speciaal voor jou het verzekeringspakket voor studenten ontwikkeld. Vanaf € 2,76 per maand krijg je van ons maar liefst drie verzekeringen in één pakket: een aansprakelijkheids-, inboedel- en ongevallenverzekering.

Bekijk het Studentenpakket

Ongevallenverzekering

De ongevallenverzekering keert eenmalig een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Het overkwam logopediestudent Bram op oudjaarsavond. Een zwaar stuk vuurwerk ontplofte met een luide knal vlak naast zijn hoofd. De 24-jarige Amsterdammer raakte doof aan één oor en kon hierdoor zijn opleiding tot logopedist niet voortzetten. Gelukkig heeft hij gekozen voor een uitgebreide dekking in zijn ongevallenverzekering. De noodzakelijke kosten van omscholing zijn daardoor in dit geval gedekt tot maximaal € 25.000.*

Goed verzekerd? Zorgeloze studententijd

Uiteraard hopen wij niet dat jullie huishond jouw galadate aanvalt tijdens het ontbijt, dat je huis in de fik vliegt door een gaslek of dat je een arm kwijtraakt tijdens een motorongeluk in Vietnam. Mocht het noodlot toch toeslaan, zorg er dan in ieder geval voor dat je financieel gebakken zit. Dan hoef je daar tijdens je studententijd verder niet meer aan te denken. Heb je vragen of wil je meer informatie over het verzekeringspakket voor studenten? Bel ons dan op 030 247 47 89 of stuur een mailtje naar student@vvaa.nl.

* Dit voorbeeld is niet (bewust) gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Daarnaast raden we je aan om altijd goed de voorwaarden van de verzekeringen te controleren.

Productinformatie

Aansprakelijkheidsverzekering

Meer lezen?

Zorgondernemer zit in haar praktijkruimte achter de computer om haar arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers te regelen.
5 maart 2024
  • 5 maart 2024
  • Leestijd 1 min

De meerwaarde van uw jaarlijkse financiële check-up

Het jaarlijkse onderhoudsgesprek is een vast contactmoment met uw persoonlijk financieel adviseur. Samen neemt u uw inkomens-, gezins- en werksituatie door.

Groep studenten op wintersport
7 februari 2024
  • 7 februari 2024
  • Leestijd 2 min

Onze tips voor een ontspannen wintersport

De voorjaarsvakantie komt er nu snel aan en met onze tips bent u helemaal klaar voor een ontspannen wintersport.

Chirurgen voeren een operatie uit.
6 februari 2024
  • 6 februari 2024
  • Leestijd 4 min

Medische aan­sprakelijk­­heid en werken in of buiten een ziekenhuis

Als medisch specialist of medicus bent u verzekerd via de centrale beroepsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) van het ziekenhuis of van de zorginstelling.

Jonge dame met rood haar checkt haar zorgapp
18 oktober 2023
  • 18 oktober 2023
  • Leestijd 1 min

Verbeterde MijnVvAAZorgverzekering

Gebruikt u MijnVvAAZorgverzekering al? Dan heeft u misschien gemerkt dat we de meestgebruikte mogelijkheden in een nieuw jasje hebben gestoken.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen