Blog

Goed verzekerd na je studie

  • 6 december 2019
  • Leestijd 2 min

Tijdens de overgang van het studenten- naar het werkende leven moet je aan veel dingen denken: ov-chipkaart inleveren, studiefinanciering stopzetten, een baan zoeken en wat al niet meer. Kortom: je hebt het druk. Het goed regelen van je verzekeringen is dan misschien wel het laatste waar je aan denkt. Daarom helpen we jou graag een handje. Er is namelijk een grote kans dat het einde van je studententijd consequenties heeft voor de dekking van jouw (student)verzekeringen. Als je zelf verzekeringen hebt afgesloten of nog valt onder de verzekering van je ouders, is het handig om dit even te checken. We hebben de drie belangrijkste verzekeringen voor jou op een rijtje gezet. Zo hoef je daar verder niet over na te denken.

Student sluit verzekering af achter laptop

Reisverzekering

Loopt je reisverzekering nog bij je ouders? Let dan goed op of de dekking vervalt op het moment dat je niet meer studeert. Twijfel je? Neem dan contact op met jouw verzekeraar. Je leest dit vaak in de polisvoorwaarden.

Korting voor young professionals

Heb jij een reisverzekering bij VvAA en ben je net klaar met je studie? Dan kun je korting krijgen. Bekijk de pagina van de reisverzekering voor meer informatie.

Bekijk Reisverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Dit is naast je zorgverzekering de belangrijkste verzekering die je moet afsluiten. In bijna alle gevallen vervalt de dekking van deze verzekering als je nog onder je ouders valt of een eigen studentenverzekering hebt. Kijk dit dus goed na. Het zou zonde zijn als je premie betaalt en niet kunt terugvallen op je verzekering als er iets gebeurt. Een aansprakelijkheidsverzekering is gelukkig niet duur. Bij VvAA ben je al vanaf € 3,19 per maand weer goed verzekerd. Sluit hem dus binnen één minuut af. Bekijk de aansprakelijkheidsverzekering.

Inboedelverzekering

Woon je op kamers en heb je een inboedelverzekering? Kijk dan goed in de voorwaarden of je nog gedekt bent op het moment dat je geen student meer bent. Inboedelverzekeringen voor studenten gaan er namelijk vanuit dat je op een klein oppervlakte woont met weinig kostbare spullen. Dat kan natuurlijk veranderen als jij straks gaat verhuizen. Is je inboedelverzekering niet meer geldig op het moment dat je student-af bent? Sluit ‘m dan over. Anders betaal je straks premie voor niks. Zonde van je geld! Bovendien ontvang je tot wel tien procent korting op je inboedelverzekering in de eerst vijf jaar nadat je bent afgestudeerd. Bekijk de inboedelverzekering.

3 verzekeringen in 1 pakket

Wil je er zeker van zijn dat je in één keer helemaal goed verzekerd bent? Dan ga je voor ons verzekeringspakket voor studenten. Vanaf € 2,76 per maand krijg je een:

  • aansprakelijkheidsverzekering
  • inboedelverzekering
  • ongevallenverzekering

Bekijk het Studentenpakket

Vragen?

Heb je nog andere vragen over dingen je geregeld met hebben voor je afstuderen? Plan dan gratis een afspraak in met een van onze adviseurs.

Meer lezen?

Twee mannen kijken bedenkelijk en zijn bezig met laptopVerzekeren
Verzekeren
20 april 2022
  • 20 april 2022
  • Leestijd 3 min

Help, ik ben gehackt

Hoe voorkomt u cyberrisico’s? Hoe helpt een cyberverzekering bij een aanval door ransomware, virus, DDos-aanval of systeeminbraak? Lees het in dit artikel.