Opleidingen en coaching

Versterkt zorgorganisaties met opleidingen, teamcoaching en organisatiecoaching

Team krijgt coaching op kantoor

Inefficiënte samenwerking, irritatie op de werkvloer, hoge werkdruk en uitval? De coaches, trainers en adviseurs van VvAA Opleidingen en coaching zetten in op leiderschap, duurzame samenwerking en effectieve communicatie tussen zorgverleners en teams in uw zorgorganisatie.

Bekijk ons aanbod

Ons aanbod

Opleidingen

  • Opleidingen, trainingen en e-learnings op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

  • Accreditatiepunten voor de opleiding of training die u of uw medewerkers volgen

  • Alle trainingen geven wij ook incompany

Bekijk opleidingen

Wie we zijn

VvAA Opleidingen en coaching is een adviesonderdeel van VvAA, waarmee we de toekomstbestendigheid van zorgorganisaties, hun teams en zorgprofessionals ontwikkelen. 

We zijn een organisatie van bevlogen coaches, trainers en adviseurs. Allemaal professionals met hart voor de zorg. Samen behouden én creëren we vitale zorgorganisaties, zodat ze mee kunnen met de eisen van deze tijd. Zoals de toenemende en veranderende zorgvraag, personeelstekort en hogere eisen aan transparantie en prestaties.

Onze visie

Onze benadering is gebaseerd op ‘systeemdynamica’. Daarmee bedoelen we dat je systemen (samenwerkende teams) pas kunt begrijpen als je niet hun losse vraagstukken aanpakt, maar het geheel in onderlinge samenhang bekijkt. Deze benadering gaat uit van circulaire patronen doorzien en benutten, in plaats van denken in oorzaak en gevolg.

Contact opnemen

Hoe we helpen

Voorbeelden van vraagstukken binnen organisaties

Bij ieder vraagstuk binnen uw zorgorganisatie denken wij graag met u mee. We bieden op alle vlakken begeleiding die bijdraagt aan toekomstgerichte en duurzame zorg. 

  • Hoe zorgen we voor een duurzame samenwerking binnen en tussen teams?
  • Hoe gaan we creatief om met oplopend ziekteverzuim en personeelstekort?
  • Hoe leiden we de transitie van onze zorgorganisatie in goede banen?
  • Hoe kunnen we ons aanpassingsvermogen vergroten met het oog op alle veranderingen in de zorg?
  • Hoe gaan we om met generatieverschillen op de werkvloer?
  • Hoe zorgen we voor een gezonde werk-/privébalans voor onze zorgprofessionals?
  • Welke opleidingen zijn de absolute basis voor een goed functionerende professional in een ontwikkelingsgerichte zorgorganisatie?

Blijf op de hoogte

Lees de nieuwsberichten en artikelen over de ontwikkeling van teams, organisaties en zorgprofessionals.

Huisarts geeft uitleg aan patiënt
9 augustus 2023
Leestijd 2 min

Bezieling in het veld: "De manier van behandelen gevonden waar ik zó enthousiast over ben"

Passie, toewijding én zingeving, dat zijn woorden die vaak voorbijkomen als zorgprofessionals gelukmakende factoren noemen in hun werk. Maar er zijn nog steeds genoeg zaken die deze bevlogenheid onder druk zetten. Hoe gaan andere zorgverleners hiermee om? En hoe omschrijven zij de mooie kanten van het vak?

Winst van goed vergaderen
7 februari 2024
Leestijd 3 min

De winst van goed vergaderen: betere besluiten, minder frustratie en een geaccrediteerde methode

Hoe denken uw medewerkers over de vergadercultuur in uw zorgorganisatie? Zijn overleggen effectief, onmisbaar, een zegen of juist een last? Bereiken ze hun doel? We vergaderen veel, maar het loont de moeite om na te denken over hóe we dat doen en te bespreken wat er beter kan. Een training voor effectief vergaderen helpt daarbij.

Bram Kamerling, directeur Advies & Diensten VvAA en Astraia Rühl, directeur KNMG, ondertekenen het verlengings- en uitbreidingscontract van de samenwerking
24 november 2022
Leestijd 1 min

VvAA en KNMG verlengen samenwerking op trainingsaanbod

VvAA en KNMG hebben hun vijfjarig samenwerkingsverband op het gebied van trainingen met drie jaar verlengd. Ook breiden de partners het bestaande aanbod uit met nieuwe trainingen die aansluiten bij het veranderende zorglandschap en de verschillende fases in de carrière van de arts. Door het brede aanbod van opleidingen, trainingen en coachingstrajecten, geeft deze samenwerking artsen allerlei handvatten om hun werk met plezier en kunde uit te oefenen.

Vrouw drink een kopje koffie en kijkt lachend opzij
13 januari 2022
Leestijd 5 min

Zorg voor jezelf en kom verder

"In de media lees je steeds meer over hoge werkdruk en het aantal burnout-gevallen onder artsen. Ik spreek als coach steeds meer artsen die hiermee worstelen. In je omgeving ken je ongetwijfeld artsen die uitgevallen zijn of er tegenaan zitten. En misschien geldt dit ook wel voor jou...

Vragen?

Wij helpen graag. Bel ons op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. Of stuur een e-mail.

Opleidingen
030 247 43 28
Bel ons
Opleidingen
opleidingen@vvaa.nl
PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen