Inloggen

Onderhandelen

In deze praktische eendaagse training leert u stap voor stap de spelregels en fasering van het onderhandelen kennen. Ontdek wat sommige situaties lastig maakt en hoe u een gesprek effectief kunt sturen door de juiste vaardigheden toe te passen.
Direct inschrijven Alles over deze training

Training Onderhandelen

Deze training duurt 1 dag
Deze training vindt plaats op NBC Nieuwegein

Waarom deze training?

Als belangen niet gelijk lopen en u de ander niet kunt overtuigen moet er worden onderhandeld om een goed resultaat te boeken en daarna weer met elkaar verder te kunnen. Maar hoe gaat u om met tegenwind, onredelijkheid en macht? Hoe komt u uit een impasse? Onderhandelen gaat over de balans tussen het goed houden van de relatie en het koste wat kost gelijk krijgen. Vaardigheden als flexibiliteit, geduld, kennis en creativiteit zijn hierbij essentieel.

In deze training worden deze vaardigheden geoefend en lastige situaties komen uitgebreid aan bod. Met als doel: een goed resultaat bereiken mét behoud van een prettige samenwerking. Het gaat niet om trucjes of om het aanleren van gedrag dat niet bij u past. Goed onderhandelen is vooral een kwestie van een goede voorbereiding, de bereidheid er samen uit te willen komen en lastige situaties het hoofd te bieden.

Afhankelijk van uw wensen komt onder andere aan de orde:

De voorbereiding en fasering van het onderhandelingsproces
Omgaan met tegenwind, uitstelgedrag, trucjes en verrassingen
Het belang van luisteren i.p.v. zenden
Beginnersfouten en valkuilen
Omgaan met een machtiger, meer ervaren partij
Beïnvloedingstechnieken
Conflicten aan zien komen en vroegtijdig de-escaleren  

Direct inschrijven

Wie is uw trainer?


Mascha de Ridder, Remco Heukels, Martine Timmermans & Désiree van den Broek

Deze training wordt verzorgd door één van bovenstaande trainers. Zij coachen en trainen zorgverleners al jaren op onderhandelings-vaardigheden en zorgen ervoor dat u uitstekend beslagen ten ijs komt bij uw volgende onderhandeling.

"Hele fijne training gehad onder goede begeleiding van Remco. Ik heb veel kennis opgedaan op het gebied van communicatie en het prettige is dat ik al deze inzichten ook direct kan gaan toepassen in mijn praktijk."

Sandra de Jong - Huisarts

Praktische informatie

Duur

Deze training duurt 1 dag, van 9.30 tot 17.00 uur. Inloop is vanaf 9 uur.

Startdatum

Deze training wordt gegeven op de volgende data:

  • Woensdag 23 maart 2022
  • Vrijdag 3 juni 2022
  • Woensdag 12 oktober 2022
  • Donderdag 8 december 2022

Deelnemers

Voor deze training hanteren wij een maximaal aantal deelnemers van 12 personen. Zo blijft er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Locatie

Deze training vindt plaats in het NBC Conference Center in Nieuwegein. U kunt gratis parkeren en de locatie is ook uitstekend bereikbaar met het OV.

Prijs

De investering van deze training is € 625,- voor VvAA-leden en € 665,- voor niet-leden. Onbeperkt koffie en thee, een uitgebreide lunch en verschillende snacks en (fris)dranken zijn bij de prijs inbegrepen. Deze training is vrijgesteld van BTW.

Accreditatie

Het ABAN (Accreditatie Bureau Algemene Nascholing - Medisch Specialisten en Huisartsen) kent deze training 6 punten toe.


Direct inschrijven
VvAA organiseert deze training in samenwerking met KNMG Arts & Carrière en de Academie voor Medisch Specialisten.

KNMG

Academie voor medisch specialisten | VvAA

Trainingen die hier goed op aansluiten:

Effectief communiceren samen oefenen

Effectief communiceren

Fris uw communicatieve vaardigheden op en krijg grip op technieken en methodes die voor u van belang zijn. Deze training is praktisch, bondig, to-the-point en allesbehalve oppervlakkig.

Zorgverlener vol zelfvertrouwen na het volgen van de training Overtuigend Overkomen

Overtuigend overkomen

Wilt u krachtiger of juist empathischer overkomen? In deze training draait het om uw persoonlijke kracht. Leer uw eigen gedrag te sturen om het gewenste effect te bereiken.

Heeft u een vraag?

Wij staan voor u klaar. U kunt ons bellen op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur of stuur ons een mail.