Persbericht

Wijzigingen in de Raad van Commissarissen van VvAA Groep B.V.

29 september 2023
Leestijd 2 min

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van VvAA Groep B.V. heeft Wim Henk Steenpoorte per 1 oktober 2023 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van VvAA Groep B.V. Hij is benoemd voor een termijn van 4 jaar. De benoeming is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Steenpoorte wordt lid van het Audit & Risk Committee en voorzitter van de benoemings- en remuneratiecommissie.

 

RvC-lid Wim Henk Steenpoorte

Steenpoorte zal Erno Kleijnenberg opvolgen als voorzitter van de RvC per 11 december 2023. Na een zorgvuldige overdracht zal de heer Kleijnenberg op die datum aftreden als commissaris na een zittingsperiode van ruim 8 jaar in de RvC.

Ervaring

Steenpoorte heeft uitgebreide ervaring in uitvoerende en toezichthoudende functies binnen de financiële sector. Zo was hij van 2017 tot 2020 Lid van de Raad van Bestuur van APG. Van 2011 tot 2015 was hij lid van de Raad van Bestuur van SNS Reaal. Hieraan voorafgaand heeft hij diverse functies bekleed bij verzekeraar Reaal waarvan hij vanaf 2008 directievoorzitter was. Op dit moment vervult hij diverse niet-uitvoerende functies zoals bij pensioenfonds PostNL, is hij auditor bij de NVZD, voorzitter van de Audit Commissie van de Raad van Toezicht van Slachtofferhulp en voorzitter van het SIVI bestuur.

Kleijnenberg: "We verwelkomen Wim Henk als waardevolle aanvulling in onze Raad. Hij is een bijzonder deskundig toezichthouder met een brede ervaring en expertise op het gebied van verzekeringen en de gezondheidszorg."

Steenpoorte: "Ik heb er enorm veel zin in om als commissaris een bijdrage te leveren aan de ambities van VvAA en de zorgprofessionals die VvAA bedient. VvAA vervult al bijna 100 jaar een prominente plek in het zorgveld en de dynamiek binnen de zorg is op dit moment ongekend sterk. Dat biedt veel kansen voor VvAA om haar rol verder te versterken."

Bart Janknegt, CEO VvAA Groep: "Ik ben erg blij met de komst van Wim Henk in onze RvC. Hij brengt een schat aan ervaring en een scherpe blik mee. Ik kijk uit naar onze samenwerking."

Raad van Commissarissen per 1 oktober

De Raad van Commissarissen van VvAA Groep. B.V. ziet er per 1 oktober 2023 als volgt uit:

Mr E.A. (Erno) Kleijnenberg (voorzitter) */ *** (tot 11 december 2023)

Dr. E.A. (Erica) Bakkum*

Drs. J.M.A.K. (Hanny) Kemna ***

W.H. (Wim Henk) Steenpoorte */*** (voorzitter vanaf 11 december 2023)

Drs. M. (Miriam) Stoks**

 

* lid Benoemings- & Remuneratiecommissie

** bestuurslid Vereniging VvAA

*** lid Audit & Risk Committee

VvAA

VvAA is een krachtig collectief van, voor en door 130.000 zorgprofessionals werkzaam in verschillende zorgberoepen. We verbinden en vertegenwoordigen onze leden en bieden oplossingen aan die we samen ontwikkelen met zorgverleners en de organisaties waarin zij werken. We zijn een multidisciplinaire organisatie van bevlogen en deskundige professionals met hart voor de zorg. Met een ambitie om de aansluiting met de verschillende werkvelden in de gezondheidszorg verder te verstevigen, samen met onze leden. De combinatie van dit alles onder één dak maakt VvAA uniek. 

Meer lezen?

16 mei 2024
Leestijd 6 min

Aansprakelijkheid bij AI-implemen­tatie: risico's en verplichting­en

Artificial Intelligence (AI) heeft de potentie om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren en de werkdruk te verlichten.

Witte Woede - Marcellino
14 mei 2024
Leestijd 2 min

Terugblik 100 jaar VvAA: de jaren 80

Op 21 juni 2024 vieren we ons 100-jarig bestaan op het jubileumcongres ‘Leve de zorgprofessional’. In aanloop er naartoe nemen we je mee in de jubileumreeks.

14 mei 2024
Leestijd 2 min

Hoe Amref Flying Doctors de Afrikaanse gezond­heidszorg transformeert

Onlangs heeft VvAA collega Sigrid Stevens een bijzondere reis naar Kenia gemaakt om meer te leren over de Amref programma’s die we daar steunen.

30 april 2024
Leestijd 3 min

Een vruchtbare bodem: streven naar passende zorg

In een tijd waarin de gezondheidszorg voor immense uitdagingen staat, wordt het steeds duidelijker dat voorlopers de ruimte moeten krijgen om te innoveren.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen