Persbericht

Nieuwe bestuurs­leden Vereniging VvAA

19 maart 2024
Leestijd 2 min

Op de algemene ledenvergadering van Vereniging VvAA van 19 maart 2024 zijn twee nieuwe bestuursleden benoemd. Marijn Houwert, staflid traumachirurgie Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). En Jacqueline Joppe, bestuurder Pensioenfonds Zorg en Welzijn en verpleegkundige. Beiden zullen op 1 april 2024 toetreden tot het bestuur.

Twee nieuwe bestuursleden Vereniging VvAA

Aftreden huidige voorzitter

De opening in het bestuur ontstaat doordat Willem Veerman, voorzitter van het bestuur van Verenging VvAA zal aftreden als bestuurslid op de Algemene Ledenvergadering op 25 juni 2024. Willem Veerman treedt af vanwege het bereiken van de maximale statutaire bestuurstermijn van drie keer drie jaar inclusief één jaar verlenging. Het bestuur is voornemens per die datum zowel Marijn Houwert als Jacqueline Joppe te benoemen tot voorzitter.

Gedeeld voorzitterschap

Vereniging VvAA denkt met een jong en verbindend persoon als boegbeeld de nieuwe generatie young professionals goed aan te kunnen spreken. Daarnaast heeft Vereniging VvAA een ervaren bestuurder nodig, iemand die complexe dossiers overziet. Hierdoor werd een duovoorzitterschap een logische keuze. Willem Veerman: “Twee personen kunnen meer dan één. Gedeeld leiderschap is een steeds vaker voorkomend fenomeen. We zetten hiermee een moderne stap na 100 jaar VvAA.”

Marijn Houwert
VvAA is een organisatie die in de volle breedte, door middel van stem en steun, het verschil kan maken voor zorgprofessionals. Prachtig om daar onderdeel van te mogen zijn

Over Marijn Houwert

Marijn Houwert (42) is staflid traumachirurgie en opleider Heelkunde bij het UMCU. Na zijn geneeskundestudie promoveerde hij op de verschillende operatieve behandelingen van urine-incontinentie. Daarna werd hij opgeleid tot chirurg in het Diakonessenhuis en het UMCU. Na fellowships in het Antonius ziekenhuis en in Zwitserland op het gebied van traumachirurgie, werd hij in 2017 aangesteld als staflid traumachirurgie bij het UMCU. Van 2020 tot 2021 was hij medeoprichter en voorzitter van ZWiC (Stichting Zorg na Werk in Coronazorg). Verder heeft hij een tweetal boeken geschreven en blogde hij voor Medisch Contact. Recent was hij mede-initiatiefnemer van de beweging Open spookhuis, waar medisch specialisten in gesprek gaan met coassistenten om een reëel beeld van vervolgopleidingen te schetsen in plaats van de spookverhalen die soms de ronde doen.

Jacqueline Joppe
Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan VvAA. Wat is er leuker dan samenwerken met zoveel zorgprofessionals en onze 130.000 leden te vertegenwoordigen?

Over Jacqueline Joppe

Jacqueline Joppe (61) is vicevoorzitter van het Bestuur van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn, actief als toezichthouder in de zorg en verpleegkundige. Na een aantal economisch gerichte opleidingen is zij op latere leeftijd gestart met de opleiding tot HBO-V Verpleegkundige. Jacqueline Joppe heeft onder andere gewerkt als locatiemanager van een verpleeghuis en als verpleegkundige in de ouderenzorg. Ook werkte zij als manager Inkoop Ziekenhuizen van VGZ en behaalde in deze periode haar Master of Management aan de universiteit Utrecht. Hierna werkte zij als directeur, respectievelijk lid Raad van Bestuur bij Pantein. Zij behaalde in deze periode haar Master of Health aan de TriasNimbas Business School in Tilburg. Van 2013 tot eind 2022 was zij voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Zorggroep Elde Maasduinen. In 2023 was zij enkele maanden interim bestuurder van Neboplus. Haar huidige functie als bestuurslid van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn bekleedt zij vanaf 2020. Haar toezichthoudende functies zijn in de GGZ (Lister) en ouderenzorg (Carintreggeland).

Meer lezen?

9 juli 2024
Leestijd 4 min

Informed consent: waarom het zo belangrijk is

Een jonge vrouw krijgt na een behandeling aan haar nek door een manueel therapeut een herseninfarct.

Marijn Houwert Jacqueline Joppe
9 juli 2024
Leestijd 2 min

En toen waren er twee voorzitters

“Twee voorzitters? Dat is wel heel modern!”, aldus een lid op het jubileumcongres. Jacqueline Joppe en ik zijn samen voorzitter van Vereniging VvAA.

8 juli 2024
Leestijd 2 min

Een ontmoet­ing met Nice Nailante Leng'ete in Kenia

Tijdens haar bezoek aan Kenia ontmoet VvAA Legal directeur Sigrid Stevens mensenrechtenactiviste Nice Nailante Leng'ete en bezoekt ze A Nice Place.

8 juli 2024
Leestijd 2 min

Herstel stimuleren met gezamen­lijke maaltijd­en

Zin in Zorg-ambassadeur Lynn Derks deelt haar ervaring met het eerste gezamenlijke ontbijt voor chirurgische patiënten in het VieCuri Medisch Centrum.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen